Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:859, Did:0, useCase: 3

Nolans lūpas Kirova priekšā nekrāsos

Nolans lūpas Kirova priekšā nekrāsos
Teds Nolans ir atradums, tikai jautājums - kā viņš sadzīvos ar Latvijas hokeja realitāti jeb Kirova Lipmana personību.

Foto: islanders.com

Ja domājam par Latvijas hokeja interesēm, tad Teda Nolana piesaistīšana izlases galvenā trenera amatam ir vienkārši izcils manevrs. Tajā pašā laikā izsaku līdzjūtību Kirovam Lipmanam, kurš šo brīnumsvecīti tagad ir iedezis, bet pats vēl neapzinās – kādos sūdos ir iebraucis... Kirov, šoreiz tev darīšana ar cilvēku, kuru pasaules hokejā pazīst kā menedžeru slepkavu (GM Killer).

Teds Nolans ir indiānis un tas noteikti ir pirmais, kas uzreiz ir jāpasaka, kad runājam par viņa dzīvi un karjeru. Dzimis vienā no Kanādas indiāņu rezervātiem, tur arī starp ģimenes divpadsmit brāļiem un māsām izaudzis par hokejistu. Uz dīķa – dzenājot ripu no novembra līdz aprīlim, dalot vienīgo slidu pāri ar brāļiem, pa vidu mācoties indiāņu skolā un palīdzot vecākiem krūmu un mežu darbos. Junioru hokejā viņu pieņēma, jo bija liels cīņasspars. Neticami, bet - kad 1978. gada rudenī jaunietis Teds ieradās uz Detroitas Red Wings pirmssezonas treniņnometni, jo bija iekļauts šīs komandas sarakstos (nodraftēts), viņš līdz tam nebija aizvadījis nevienu speciālu hokeja treniņu, kas viņu sagatavotu spēles lielajai skatuvei. Junioru vecumā bija tikai hokeja spēles, bet svaru cilāšana, krosiņi vai lokanības un spēka vingrinājumi, tika aizstātas ar pagalma spēlēm starp vigvamiem un ugunskuriem. Nav brīnums, ka ieraugot sev blakus ģērbtuvē večus, kas bija kā trīsdurvju skapji, Teds Nolans vienkārši aizbēga no šī bara. NHL viņš uzspēlēja, tāpat kā izdauzījās pa fārmklubiem, taču astoņdesmito gadu vidū viņa profesionālā hokejista karjera pārtrūka – nopietns muguras savainojums.

Kā treneris Teds Nolans ir izdzīvojis visu piramīdu – sākot no pašām apakšām ar bērnu komandām un beidzot ar Džeka Edamsa balvu, ko pasniedz NHL labākajam trenerim (1997. gads). Par viņa darba ētiku stāsta leģendas, tāpat kā ir daudz atmiņu par Nolana attieksmi pret hokejistiem un attiecībām ar priekšniekiem. Taču viena spilgta rakstura iezīme laužas cauri laikiem – tas ir godīgums. Kad Nolans nostāda rindā savus padotos, viņš nešķiro personības un neizceļ zvaigznes – vienāda ir arī attieksme pret padarīto darbu, paveikto uzdevumu vai sasniegto mērķi. Tie, kas reiz gājuši cauri Nolana dzīves un karjeras standarta rāmjiem, kļūst par viņa fanātisma un paštaisnās attieksme vergiem - labā nozīmē. Martiņš Karsums un Oskars Bartulis noteikti Tedu dievina pēc 2006. gada sezonas junioru līgā kopā ar Monktonas Wildcats komandas biedriem. Toreiz Nolans bija komandas treneris un viņa vadībā Monktona kļuva par regulārās sezonas čempioni. Tas, cik ļoti treneris atdodas savam darbam un motivē padotos, liecina kāda epizode, kad Tedu Nolanu uz komandtiltiņa aicināja viena no NHL komandām. Tobrīd viņš vadīja junioru komandu, bija laba sezona un piedāvājums no sapņu līgas varēja paraut trenera ambīcijas debesīs. Tikai ne Nolana gadījumā – viņš pieklājīgi atteica, pamatojot šo izvēli ar vienkāršo – sak, esmu iesācis darbu, man tas ir jāpabeidz kopā ar puišiem, viņu uzticību nenodošu.

NHL viņš nokļuva komandā, kurā bija tikai viena zvaigzne – vārtsargs Dominiks Hašeks. Kļūstot par Bufalo Sabres galveno treneri, savā otrajā un, kā vēlāk izrādījās – pēdējā gadā pie kluba stūres – Teds Nolans izmainīja gan komandas spēli, gan spēlētāju attieksmi pret savu darbu, gan spārnoja līdzjutējus. Klubs iekļuva Stenlija kausa izcīņā, bet Nolanu pēc sezonas atzina par NHL gada treneri. Kad rudenī sākās jauna sezona – Teda vārds vairs kluba treneru sarakstos nebija atrodams. Kas notika? Runā dažādi. Dzeltenā versija – treneris it kā esot smagi flirtējis ar Hašeka sievu, novedot šīs attiecības līdz pat gultai un tādejādi izsaucot Sabres lielā varoņa dusmas. Taču šis kompromats parādījās tikai pēc tam, kad pats Nolans bija kārtīgi izvillojies pa komandas aizgaldiem. Pēc veiksmīgās sezonas, viņš aizgāja pie kluba saimniekiem un pateica, ka kluba menedžments (menedžeris Džons Maklers) veic visai vāju darbu spēlētāju atlasē un tirgos, pierādot to ar konkrētiem piemēriem. Makleru nekavējoties padzina, taču tad sākās mistiskais – jaunais menedžeris tā arī nevienojās ar Nolanu par jauno līgumu, ko viņam tajā vasarā vajadzēja parakstīt. Tieši tajā laikā uzpeldēja stāsti par Hašeka sievu, par Nolana problēmām ar alkoholu, par viņa nesavaldību treniņos, tomēr nekas no nosauktā neguva apstiprinājumu. Zinātāji stāsta, ka Nolana gājiens pie komandas saimniekiem patiesībā izvērtās par NHL klubu ģenerālmenedžeru ģildes klusējošo atmaksu. Padzītajam Makleram bija liela autoritāte starp kolēģiem un var mierīgi iztēloties, ka nevienam menedžerim nepatiktu, ka viņa padotais ir tik spītīgi nevaldāms, vēl vairāk – aizmuguriski izrēķinās ar viņu draugu. Var par šo sazvērestības teoriju pasmaidīt, taču nākamā reize, kad Tedu Nolanu uzaicināja vadīt NHL klubu, bija pēc deviņām sezonām, turklāt darbu viņam iedeva komanda, kuras menedžeri Gartu Snovu (Ņujorkas Islanders) citi amata brāļi vienkārši neieredzēja. Nolans atkal izcēla savu komandu no mēsliem, taču darbam turpinājums pēc diviem pavadītajiem gadiem ar Islanders – nebija... Var teikt, ka Latvijas izlase ir ieguvusi treneri, ko NHL klusie telefoni sauc par izstumto. Piekritīsiet – palikt bez darba pēc sezonas, kad tevi atzīst par NHL labāko treneri – tā nez vai būs nejauša apstākļu sakritība. Arī šovasar, kad Nolans izsūtīja vēstules visiem NHL klubiem, apliecinot savu gatavību būt lietderīgam jebkurā amatā un līgā, viņam atbildēja tikai viena komanda... pieklājīgi atsakot.

Kā viņš var palīdzēt Latvijas izlasei? Pirmkārt, kā indiānis viņš mentāli noteikti izpratīs mazās valsts kompleksus un pašapziņas meklējumus – arī hokeja sakarā. Nolanam nekad nav komandā bijušas vajadzīgas zvaigznes, kas tikai spēlētu klavieres. Viņš veido domubiedru grupu no viduvējībām vai tādiem, kas grib strādāt. Šajā ziņā viņa un Rīgas Dinamo galvenā trenera Pekas Rautakalio motto tīri labi sasaucas. Nolans nekad nav bijis savu darba devēju priekšā tā sauktais „Klausos, boss!” – viņš drīzāk pagriezīs muguru un aizies, nekā ļaus sev kāpt uz galvas. Tāpat var aizmirst, ka Teds Nolans lišķīgi izdabās tiem, kuri viņam maksā algu. Var iztēloties, ka sadarbības sākumposmā Kirovs Lipmans pats būs kā galdiņš, kas klāsies Nolana priekšā, vienīgi, zinot LHF prezidenta pagājušo dienu kūleņus, pienāks rīts, kad viņš gribēs savu baltģīmja varas kompleksu tomēr nodemonstrēt. Maiks Kīnans noteikti publiski lietu sīrupu uz Lipmana dzirnavām jau no pirmās dienas, Teds Nolans ar savas cilts virsaiša stingrību sekos savam izdomātajam plānam, pat nepieļaujot, ka to var apšaubīt cilvēki no malas. Intrigas viņš nepacieš, negodīgu attieksmi vai melus – tāpat. Viņš noteikti baudīs autoritāti spēlētāju acīs un sirdīs, bet mēs atceramies, ar ko tas beidzās Sandim Ozoliņam pie šī paša prezidenta. Pagaidām gan varam teikt ar gandarījumu – ja nu kādu pāli Kirovs patiešām ir iedzinis Latvijas hokeja pamatos, tad šis var izrādīties par labāko balstu. Protams, ja vien Lipmanam pašam pietiks prāta un pacietības sagaidīt turpinājumu. Tas gan vairs nebūs stāsts par Tedu Nolanu... Starp citu, treneris nav slēpis Ziemeļamerikas kolēģiem, ka juties mazliet pārsteigts, ka Latvijas puse viņa pakalpojumu piekritusi izmantot bez tradicionālajām darba intervijām, tomēr šajā situācijā viņš negaužas - treneris grib strādāt!

1 2 56 komentāri

 +16 [+] [-]

, 2011-08-04 12:24, pirms 13 gadiem
Paldies par labo rakstu.
Ceru un ticu, ka LV izlase atkal atdzims jaunā kvalitātē, bet ar vienu mazu nosacījumu-no LV izlases Nolana vadībā pa gabalu ir jatur visādi Beresņevi,Baldonieki u.t.t., kas var sačakarēt pat vislabākās lietas.
Un,protams, Kirovam arī nav jajaucās iekšā LV izlases lietās.

  +4 [+] [-]

, 2011-08-04 12:26, pirms 13 gadiem
Nudien būs intresanti! Izskatās daudzsološi

  +4 [+] [-]

, 2011-08-04 12:37, pirms 13 gadiem
jaa, super

     [+] [-]

, 2011-08-04 12:39, pirms 13 gadiem
Uz cik ilgu laiku diez līgums? Varētu vismaz uz 5 gadiem slēgt, jo pirmajos pāris nekadu sasniegumu nebūs pie jauna trenera.

  +8 [+] [-]

, 2011-08-04 12:47, pirms 13 gadiem
Lai vai kā beigu beigās ir (neņemot vērā to drausmīgo cirku pirms tam), Lipmans varbūt tiešām ir noķēris savā murdiņā kādu no neslīpētajiem dimantiem Ceru ka pats pēc tam sprunguļus jaunā trenera riteņos nemetīs. Lai veicās ar darbu un izlasi!

  +5 [+] [-]

, 2011-08-04 12:50, pirms 13 gadiem
krishy rakstīja: Uz cik ilgu laiku diez līgums? Varētu vismaz uz 5 gadiem slēgt, jo pirmajos pāris nekadu sasniegumu nebūs pie jauna trenera.
Pēc raksta nhl.com līgums ir pēc sistēmas 1+2

  +7 [+] [-]

, 2011-08-04 12:57, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Paldies par labo rakstu.
Ceru un ticu, ka LV izlase atkal atdzims jaunā kvalitātē, bet ar vienu mazu nosacījumu-no LV izlases Nolana vadībā pa gabalu ir jatur visādi Beresņevi,Baldonieki u.t.t., kas var sačakarēt pat vislabākās lietas.
Un,protams, Kirovam arī nav jajaucās iekšā LV izlases lietās.
Tā nekad nav bijis, un neticu, ka kādreiz būs
Bet nu es ar ceru, ka cilvēkam ļaus strādāt.

  +4 [+] [-]

, 2011-08-04 13:13, pirms 13 gadiem
Vakar, kad parādījās šī ziņa, tad uzreiz iedomājos, ka jāsagaida Armanda raksts par šo cilvēku un lūk viņš ir.. Neesmu vīlies - paldies!!

  -3 [+] [-]

, 2011-08-04 13:21, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Paldies par labo rakstu.
Ceru un ticu, ka LV izlase atkal atdzims jaunā kvalitātē, bet ar vienu mazu nosacījumu-no LV izlases Nolana vadībā pa gabalu ir jatur visādi Beresņevi,Baldonieki u.t.t., kas var sačakarēt pat vislabākās lietas.
Un,protams, Kirovam arī nav jajaucās iekšā LV izlases lietās.
Un kuri nav jatur pa gabalu? Kā lai šis iebrauc kas ir kas? Moš jatulko un jaliek priekšā sc komenti...

  +6 [+] [-]

, 2011-08-04 13:33, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Un kuri nav jatur pa gabalu? Kā lai šis iebrauc kas ir kas? Moš jatulko un jaliek priekšā sc komenti...
Trenerim ir jānoliek saraksts ar visiem Latvijas spēlētājiem, kuri pēdējo 5 gadu laikā ir spēlējuši visās oficiālajās Latvijas izlasēs (visos turnīros), klāt piemetot status. Tāpat ir jānodrošina ar maksimāli daudz video materiāliem. Tad šams var sākt skatīties kas un kā.

Nākamais solis ir spēlētāja vērtēšana klātienē, t.i., braukāšana pa Z-Ameriku, Eiropu.

Tad, tam visam pa vidu, ir pārbaudes turnīri.

Un saliekot visu kopā, gan jau kkas kļūst skaidrs (turklāt, nav jau tā, ka Nolanam nebūtu NEKĀDA priekšstata par šejienes hokeju).

     [+] [-]

, 2011-08-04 13:37, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Un kuri nav jatur pa gabalu? Kā lai šis iebrauc kas ir kas? Moš jatulko un jaliek priekšā sc komenti...
Visi tie,kas agrāk vai vēlāk ir sevi jau pameģinājuši pie LV izlases stūres ir japatur pa gabalu no LV izlases.

  +3 [+] [-]

, 2011-08-04 13:39, pirms 13 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Trenerim ir jānoliek saraksts ar visiem Latvijas spēlētājiem, kuri pēdējo 5 gadu laikā ir spēlējuši visās oficiālajās Latvijas izlasēs (visos turnīros), klāt piemetot status. Tāpat ir jānodrošina ar maksimāli daudz video materiāliem. Tad šams var sākt skatīties kas un kā.

Nākamais solis ir spēlētāja vērtēšana klātienē, t.i., braukāšana pa Z-Ameriku, Eiropu.

Tad, tam visam pa vidu, ir pārbaudes turnīri.

Un saliekot visu kopā, gan jau kkas kļūst skaidrs (turklāt, nav jau tā, ka Nolanam nebūtu NEKĀDA priekšstata par šejienes hokeju).
Tātad tikai statistika un video? Nekādu sarunu ar vietējiem treneriem, ar citiem treneriem pie ka džeki ir spēlējuši? Man liekas vienkāršāk lai kāds pasaka ka Daniličs nav pat īsti japārbauda, nevies jaliek statistika un kaut kāds mistisks franču trešās līgas video. Kapēc sarežģīt vienkāršu lietu Un kā mums ir ar braukāšanu pats zini...Turnīrs būs tikai viens, februārī. Protams var jau iztikt ar RD spēlu skatīšanos, par aizdīķa kadriem šim infas tāpat netrūks.

     [+] [-]

, 2011-08-04 13:40, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Visi tie,kas agrāk vai vēlāk ir sevi jau pameģinājuši pie LV izlases stūres ir japatur pa gabalu no LV izlases.
Kapēc?

  +5 [+] [-]

, 2011-08-04 13:49, pirms 13 gadiem
Baigi interesanti, ka viņš bija Wildcats treneris 2006. gadā! Moš atkal pārvērtīs Karsumu par punktu mašīnu?

  +3 [+] [-]

, 2011-08-04 13:50, pirms 13 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Trenerim ir jānoliek saraksts ar visiem Latvijas spēlētājiem, kuri pēdējo 5 gadu laikā ir spēlējuši visās oficiālajās Latvijas izlasēs (visos turnīros), klāt piemetot status. Tāpat ir jānodrošina ar maksimāli daudz video materiāliem. Tad šams var sākt skatīties kas un kā.

Nākamais solis ir spēlētāja vērtēšana klātienē, t.i., braukāšana pa Z-Ameriku, Eiropu.

Tad, tam visam pa vidu, ir pārbaudes turnīri.

Un saliekot visu kopā, gan jau kkas kļūst skaidrs (turklāt, nav jau tā, ka Nolanam nebūtu NEKĀDA priekšstata par šejienes hokeju).
Labs

Mums ir vesela kaudze agrāk U18 un U20 izlasēs spēlējušo, kuri tagad spēlē dažādās ārzemju līgās. Tavuprāt, jaunajam izlases trenerim būtu jābrauc klātienē skatīties Francijas 3. līga, Somijas 4. līga un tā tālāk?

 +11 [+] [-]

, 2011-08-04 13:56, pirms 13 gadiem
Ka tik nesalaiž ar ļipmana sievu !!!

  +1 [+] [-]

, 2011-08-04 13:56, pirms 13 gadiem
zzk, huy

Es esmu pārliecināts, ka Nolana loģiskās spriešanas spējas ir vismaz tādā līmenī, lai saprastu kurus spēlētājus viņam tiešām ir jāapskatās. Braukt pie visiem nav nekādas vajadzības. Saraksts ir vajadzīgs tikai, lai saprastu kuri spēlētāji ir tas kandidātu loks ar kuru viņam būs jāstrādā.

Par sarunām - protams, ja tādas ir nepieciešamas, tad, lūdzu, bet vispirms pašam trenerim ir jātiek skaidrībā ar to ko viņš saskata konkrētā kandidātā un ko viņš grib uzzināt precīzi, nevis no sākuma saklausās ko viņam sastāsta un tikai tad skatās filmu.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-04 13:58, pirms 13 gadiem
drīzāk Nolans neapzinās kādos sūdos iebraucis .. šī ir Kirova teritorija un te viņš ir neuzvarams
cerēsim uz labāko.

  +5 [+] [-]

, 2011-08-04 13:58, pirms 13 gadiem
varētu būt pamatīgas izmaiņas sastāvos

  -2 [+] [-]

, 2011-08-04 13:59, pirms 13 gadiem
vai Nolana "attiecības" ar NHL GM varētu ietekmēt mūsējie nhl-iešu ierašanos izlasē?

     [+] [-]

, 2011-08-04 14:00, pirms 13 gadiem
Juri, es jau nerunāju par secību kurā pirmkārt obligāti ir kaut kas jasaklausās, lai skatās filmu, bet saruna viņam var palīdzēt saprast labāk. Manuprāt jaunajam trenerim vajag max info. Cik var saprast tur ar spriešanas spējām problēmu nav un viņš pats tālāk tiks galā un saliks visu pa plauktiem baigi neietekmējoties. Nu nevajag viņam kā Kurrem saukt Pasti uz treniņiem jo šis redz čempī viens no rezultatīvakajiem....

  -1 [+] [-]

, 2011-08-04 14:08, pirms 13 gadiem
Domāju Lipmanu interesē tikai izmaksas un rezultāts. Treneris izmaksas īpaši neregulē, bet, ja rezultātā izlase ir PČ astotniekā, visi laimīgi, ja pārspēlē par palikšanu - visi nelaimīgi. Ja tiek tiek pusfinālā vai izkrīt no A-grupas, visi plēš matus attiecīgi no prieka vai šausmām.
Spriežot pēc līguma noteikumiem (publiski pieejamiem) treneris ar izlasi nodarbosies visu laiku, tātad laicīgi apzinās kandidātus un sāks tos uzrunāt, kas viņam labi padodas. Daudzi negribēja spēlēt pie Znaroka. Pie Nolana tam vajadzētu mainīties, kaut arī Sprukstiņš jaunāks nepaliek un nogurums liks sevi manīt, pieļauju, ka tiks pulcēti iespējami labākie spēki. Pieredze darbā ar jaunajiem šķiet ir būtiskākā un nepieciešamākā īpašība izlases sakarībā, jo mums tās paaudzes mainās visu laiku. A ko darīt, ja katrā paaudzē ir 1 maiņa?
Ozoliņam "beidzās" (ja beidzās) pie slikta rezultāta PČ.

  +6 [+] [-]

, 2011-08-04 14:10, pirms 13 gadiem
LEdgars rakstīja: Daudzi negribēja spēlēt pie Znaroka.
atkal kaut kādas muļķības tiek pataisītas par afigeno patiesību.

     [+] [-]

, 2011-08-04 14:11, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Juri, es jau nerunāju par secību kurā pirmkārt obligāti ir kaut kas jasaklausās, lai skatās filmu, bet saruna viņam var palīdzēt saprast labāk. Manuprāt jaunajam trenerim vajag max info. Cik var saprast tur ar spriešanas spējām problēmu nav un viņš pats tālāk tiks galā un saliks visu pa plauktiem baigi neietekmējoties. Nu nevajag viņam kā Kurrem saukt Pasti uz treniņiem jo šis redz čempī viens no rezultatīvakajiem....
Ja Nolans paļautos uz vietējo treneru ieteikumiem, kurus spēlētājus pavērot klātienē, tad atkal būtu vecā sistēma, ka izlasē spēlē mīluļi un blatņiki.
Ceru, ka Nolans uzklausīs vietējos trenerus, bet izlases spēlētājus atlasīs pats no plaša kandidātu loka.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-04 14:19, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Juri, es jau nerunāju par secību kurā pirmkārt obligāti ir kaut kas jasaklausās, lai skatās filmu, bet saruna viņam var palīdzēt saprast labāk. Manuprāt jaunajam trenerim vajag max info. Cik var saprast tur ar spriešanas spējām problēmu nav un viņš pats tālāk tiks galā un saliks visu pa plauktiem baigi neietekmējoties. Nu nevajag viņam kā Kurrem saukt Pasti uz treniņiem jo šis redz čempī viens no rezultatīvakajiem....
Secība šajā ziņā ir svarīga kaut vai tāpēc, ka pirmais iespaids par spēlētāju ir jāveido priekš sevis trenerim pašam, nevis jāklausās ko viņam sastāsta un tad jāmēģina skatīties video un jāpārliecinās ir tā vai nav... .
Lindstrēms vispār Latvijas hokejā ir tik īpatnēja persona, ka... .

     [+] [-]

, 2011-08-04 14:20, pirms 13 gadiem
Ruuchons rakstīja: Ja Nolans paļautos uz vietējo treneru ieteikumiem, kurus spēlētājus pavērot klātienē, tad atkal būtu vecā sistēma, ka izlasē spēlē mīluļi un blatņiki.
Ceru, ka Nolans uzklausīs vietējos trenerus, bet izlases spēlētājus atlasīs pats no plaša kandidātu loka.
Par to jau es arī runāju Puče raksta ka šim ir iekšā un savs skatījums uz lietām, to pašu SC uzrakstīja Juris, neredzu jēgu nu baidīties ka šito jēriņu mūsu vilki noēdīs, sastāvu nokpmplektēs.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-04 14:20, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Kapēc?
Kā jau iepriekš teicu, tad LV hokejā izlašu sakarā ir izveidojusies zināmas tendences u.t.i., ka katram trenerim ir savs spēlētāju loks ar kuriem tie vislabāk sadarbojas, un šajā lokā kādam no malas ir gana grūti iespraukties. Ja jaunajiem spēlētājiem avansā tas šad tad izdodās, tad spēlētāji,kas jau ir gana pieredzējuši, bet kāda iemesla dēļ nav agrākos gados nav ticis izlasē, tad viņam ceļš uz izlasi principā ir slēgts.
Ja LV treneri būtu ar mieru spēlētāju izvēlnē pilnībā parakstīties Nolana izvēlei, tad vel Ok, bet mēs taču zinām,ka mūsējie ir normāli kakli,kas savējos bēdā nepametīs.

     [+] [-]

, 2011-08-04 14:22, pirms 13 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Secība šajā ziņā ir svarīga kaut vai tāpēc, ka pirmais iespaids par spēlētāju ir jāveido priekš sevis trenerim pašam, nevis jāklausās ko viņam sastāsta un tad jāmēģina skatīties video un jāpārliecinās ir tā vai nav... .
Lindstrēms vispār Latvijas hokejā ir tik īpatnēja persona, ka... .
Nu lai viņa ir svarīga, ja reiz ir svarīga. Es vnk par faktu ka nav šis javadā ar prezidenta eskortu ciešā apsardzē, lai nedo dies Berja šim nepielavās un kādu savu kadru neiesmērē...Tu tak pats raksti ka šis nav tas gadījums

  -1 [+] [-]

, 2011-08-04 14:24, pirms 13 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Trenerim ir jānoliek saraksts ar visiem Latvijas spēlētājiem, kuri pēdējo 5 gadu laikā ir spēlējuši visās oficiālajās Latvijas izlasēs (visos turnīros), klāt piemetot status. Tāpat ir jānodrošina ar maksimāli daudz video materiāliem. Tad šams var sākt skatīties kas un kā.

Nākamais solis ir spēlētāja vērtēšana klātienē, t.i., braukāšana pa Z-Ameriku, Eiropu.

Tad, tam visam pa vidu, ir pārbaudes turnīri.

Un saliekot visu kopā, gan jau kkas kļūst skaidrs (turklāt, nav jau tā, ka Nolanam nebūtu NEKĀDA priekšstata par šejienes hokeju).
Šis punts: Nākamais solis ir spēlētāja vērtēšana klātienē, t.i., braukāšana pa Z-Ameriku, Eiropu....... ir visprecīzākais un nepieciešamākais.
Mums gadu no gada izlases sastāvā par 85-90% procentiem ir vienas un tās pašas sejas pat neskatoties uz to kāda ir šī spēlētāju fiziskā un funkcionālā sagatavotība uz doto brīdi.

     [+] [-]

, 2011-08-04 14:24, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Kā jau iepriekš teicu, tad LV hokejā izlašu sakarā ir izveidojusies zināmas tendences u.t.i., ka katram trenerim ir savs spēlētāju loks ar kuriem tie vislabāk sadarbojas, un šajā lokā kādam no malas ir gana grūti iespraukties. Ja jaunajiem spēlētājiem avansā tas šad tad izdodās, tad spēlētāji,kas jau ir gana pieredzējuši, bet kāda iemesla dēļ nav agrākos gados nav ticis izlasē, tad viņam ceļš uz izlasi principā ir slēgts.
Ja LV treneri būtu ar mieru spēlētāju izvēlnē pilnībā parakstīties Nolana izvēlei, tad vel Ok, bet mēs taču zinām,ka mūsējie ir normāli kakli,kas savējos bēdā nepametīs.
Tāda tendence ir visur - ir treneriem savi spēlētāji, tā nav tikai LV specifika. Un te tak tiek rakstīts - šis kadrs ir ar aknām, neredzu iemeslu satraukties.

     [+] [-]

, 2011-08-04 14:31, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Tāda tendence ir visur - ir treneriem savi spēlētāji, tā nav tikai LV specifika. Un te tak tiek rakstīts - šis kadrs ir ar aknām, neredzu iemeslu satraukties.
Mums ir grūti līdzināties citiem, jo ja, teiksim, Bikovam vai kādam citam trenerim arī bija savs spēlētāju loks, un viņš varēja atļauties neņemt izlasē pat kādu hokeja zvaigzni tikai tāpēc,ka viņa spēlētāju lokā visi bija ir zvaigznes, tad mums šis variants neiet cauri.
Nē, tas ir skaidrs (vismaz tā šķiet) ka Nolans ir vecis ar aknām, un sevišķi iespaidoties neļaujās, bet viņa vājais punkts ir tas, ka viņš vel nezin mūsu hokeja sistēmas patieso stāvokli.

     [+] [-]

, 2011-08-04 14:37, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Mums ir grūti līdzināties citiem, jo ja, teiksim, Bikovam vai kādam citam trenerim arī bija savs spēlētāju loks, un viņš varēja atļauties neņemt izlasē pat kādu hokeja zvaigzni tikai tāpēc,ka viņa spēlētāju lokā visi bija ir zvaigznes, tad mums šis variants neiet cauri.
Nē, tas ir skaidrs (vismaz tā šķiet) ka Nolans ir vecis ar aknām, un sevišķi iespaidoties neļaujās, bet viņa vājais punkts ir tas, ka viņš vel nezin mūsu hokeja sistēmas patieso stāvokli.
Nu galva ir, stāvoklī iebrauks. Mums ir grūti nelīdzināties citiem - vienam māte, citam, meita, trešajam kleita, tas darbojas arī šeit. Katram trenerim savi uzskati, redzējums un attiecīgi tiek piemeklēti spēlētāji. Mums tas resurss ir tāds kāds ir, bet arī tā ietvaros gan jau kaut kas pamainīsies. Iesākumam būs interesanti redzēt RD sastāvu, ko Peka atsijās, ko paturēs, kādas būs funkcijas, spēles laiki.

     [+] [-]

, 2011-08-04 15:09, pirms 13 gadiem
Man jau liekas, ka šim trenerim batonus uz ausīm nevar sakarināt nav jau kaut kāds kreisais kanādiešu treners, bet gan treners kurš ir bijis atzīts par labāko NHL. Noteikti viņš zinās ko un kā darīt un uz kuru līgu braukt skatīties, tāpat uz Euro Chalenge posmu nebūs Dinamo čaļi, bet tur būs visi tuvākie kandidāti. Mums tomēr nav tik daudz izlases līmeņa spēlētāju lai nevarētu vienā turnīrā pārbaudīt un novērtēt

     [+] [-]

, 2011-08-04 15:11, pirms 13 gadiem
huy rakstīja: Nu galva ir, stāvoklī iebrauks. Mums ir grūti nelīdzināties citiem - vienam māte, citam, meita, trešajam kleita, tas darbojas arī šeit. Katram trenerim savi uzskati, redzējums un attiecīgi tiek piemeklēti spēlētāji. Mums tas resurss ir tāds kāds ir, bet arī tā ietvaros gan jau kaut kas pamainīsies. Iesākumam būs interesanti redzēt RD sastāvu, ko Peka atsijās, ko paturēs, kādas būs funkcijas, spēles laiki.
Tas ka mums gribās līdzināties citiem vel nenozīmē,ka mēs tā arī varam dzīvot, kā tie kam mēs gribam līdzināties.
Savā ziņā mums pat ir vieglāk, jo tā hokeja saimniecība ir tik liela cik viņa ir liela u.t.i. pat ļoti neliela. Atliek vien turēt roku uz pulsa, un tad jau būs Ok.

  +1 [+] [-]

, 2011-08-04 15:29, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Šis punts: Nākamais solis ir spēlētāja vērtēšana klātienē, t.i., braukāšana pa Z-Ameriku, Eiropu....... ir visprecīzākais un nepieciešamākais.
Mums gadu no gada izlases sastāvā par 85-90% procentiem ir vienas un tās pašas sejas pat neskatoties uz to kāda ir šī spēlētāju fiziskā un funkcionālā sagatavotība uz doto brīdi.
Da nav jau obligāti jābraukā, pietiek ar statiem un pāris video. Ko tas dod ja redzēs klātienē vienu spēli, pēc tās jau maz ko var pateikt, jo gadās arī sliktās dienas kad nekas neizdodas.
Un tu vēl sūdzies, ka katru gadu ir gandrīz vienas un tās pašas sejas, bet pats pēc tam saki, ka hokeja saimniecība ir ļoti neliela jūti, ka nonāc pretrunā Kuri tad ir tie kurus neaicina? Ivanāns?
1 2 56 komentāri