Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:547, Did:0, useCase: 3

Kinga par Federeru un īstiem čempioniem

Kinga par Federeru un īstiem čempioniem
Billija Džina Kinga un Serēna Viljamsa
Foto: AFP/Scanpix

Tenisa izcilniece Billija Džīna Kinga uzskata, ka atšķirība starp labu spēlētāju un čempionu slēpjas spējā pārvarēt stresu. Tādi čempioni, kā Rodžers Federers, saglabā mieru intensīva psiholoģiska spiediena situācijā. Tas viņiem palīdz veiksmīgi spēlēt.

Čempioni paliek virsotnē, jo viņiem patīk būt pasaulē pirmajiem. Pavērojiet Federera un Serenas Viljamsas emocijas, uzsver Kinga, kas izcīnījusi 12 "Grand Slam" titulus vienspēlēs un 16 pāru cīņās līdz aiziešanai no lielā tenisa 40 gadu vecumā 1983. gadā. "Rodžers ir puisis, kas gatavs sisties. Viņš joprojām ir labākais pasaulē. Viņš zina, kā uzvarēt, un ar to izceļas. Rodžers mīl tenisu. Viņā ir tenisa azarts."

Daži tenisisti runā par to, cik ļoti smagi ir būt pirmajam rangā - tas esot milzu slogs, kas uzvelts uz pleciem. "Dažiem tenisistiem nepatīk būt pirmajiem. Viņi to nemaz negrib, tādēļ uz ilgu laiku nekad neuzkavēsies virsotnē," Melburnā notiekošajā Austrālijas atklātajā čempionātā aģentūrai AP klāsta Kinga, kas laika posmā no 1966. līdz 1974. gadam piecas reizes kļuva par pasaules pirmo raketi un 17 gadu laikā 10 sezonas noslēdza pirmajā ailītē.

"Īsts čempions ir cilvēks, kas izbauda psiholoģiskā spiediena apstākļus, tātad, faktiski gaida šādus momentus. Piemēram, čempions nekad nelūgs Dievu par dubultkļūdu pirms sāncenša serves. Viņš teiks: "Dāvā man viņa labāko servi. Gribu tikt pie bumbiņas pēc iespējas ātrāk," ir pārliecināta bijusī čempione. "Kad čempioni tiekas ar ātri lidojošu bumbiņu, viņi ir vērīgi, taču mierīgi, un tas ļauj izvēlēties pareizo atbildi, nešausminoties par iespējamo kļūdu."

No dāmām Kinga jūsmo par Serenu Viljamsu, kas izcīnījusi 11 "Grand Slam" vienspēļu titulus. "Serenai ir milzīga vēlme uzvarēt, un viņa dara visu iespējamo, lai tas notiktu. Serena patiešām ir pārsteidzoša."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 14:51, pirms 14 gadiem
Tagad protams Ernesta turnīri ir spēcīgāki, bet kad pēdējoreiz Gulbis vinnēja turnīru?

  +2 [+] [-]

, 2010-01-25 14:55, pirms 14 gadiem
kegums rakstīja: Tagad protams Ernesta turnīri ir spēcīgāki, bet kad pēdējoreiz Gulbis vinnēja turnīru?
challenge turnirus agrak nema

  +2 [+] [-]

, 2010-01-25 15:41, pirms 14 gadiem
kegums rakstīja: Tagad protams Ernesta turnīri ir spēcīgāki, bet kad pēdējoreiz Gulbis vinnēja turnīru?
pagājušogad ASV dubultspēlēs paņēma titulu

     [+] [-]

, 2010-01-25 16:09, pirms 14 gadiem
Negribu piesieties, bet kādēļ šāda satura raksts (visticamāk tulkojums) ir maksas sadaļā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-01-25 21:35, pirms 14 gadiem
sandis444 rakstīja: Tev ir 2as iespejas.. pirmaa - samaksaat un izlasiit, 2ā iespeeja - nemaksaat un nelasiit.. tak izveelies neviss kurni katru dienu kaa baaba!!
Sandi, ievelc elpu un nomierinies. Kā redzi, ja varu šeit komentēt, tad maksāju (tātad, principā ir vienalga, kurā sadaļā ir kāds saturs) un diez vai kaut kur esmu kurnējis.
Tikai retorisks jautājums SA+ veidotājiem bez pārmetumiem par šo konkrēto rakstu. Diez vai sportacentrs un vēlāk līdz ar to arī SA+ iegūs, ja šī robeža kļūs pārāk izplūdusi vai aizies pārāk tālu.