Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:547, Did:0, useCase: 3

Uz KHL, pēc gāzes miljoniem

Uz KHL, pēc gāzes miljoniem
Savulaik "Milano Vipers" gribēja ielauzties Francijas čempionātā. Nesanāca, tagad - uz KHL
FOTO: "inmilano.com"

KHL nākamsezon beidzot piepildīs visus pastāvēšanas trīs gadus loloto ģeogrāfisko sapni - izies ārpus bijušās PSRS robežām. Proti, līgai pievienosies mākslīgi radītais klubs no Slovākijas "Lev". Bet tad, uff, - Leipcigas "Torpedo", HC "Milano", Bratislavas "Slovan", ukraiņu "Donbas".

Protams, KHL netika veidots kā tāds slēgtais ordenis, viens no priekšnosacījumiem, lai līga varētu uzskatīt sevi par veiksmīgu projektu, ir tās ģeogrāfiskā izplatība, kas līdz šim aprobežojās ar bijušās PSRS teritoriju. Proti - KHL ambīcijās ir savas popularitātes celšana arī ārpus Krievijas, Baltkrievijas, Latvijas un Kazahstānas.

Taču līdz šim vēlmes no tādu Eiropas hokeja lielvalstu kā Zviedrija, Čehija, Somija, Vācija, Šveice vadošajiem (augstākā līmeņa) klubiem pievienoties mūsu austrumu kaimiņu veidojumam nebija gandrīz nekādas. Līdz ar to KHL prezidenta Aleksandra Medvedeva sapnis par savdabīgas Eiropas līgas izveidošanu uz sava lolojuma bāzes palika utopijas līmenī.

Ak, jā, savulaik Krievijas gaisu vēlējās apošņāt zviedru AIK (finansiāli tas būšot izdevīgāk, nekā spēlēšana Zviedrijā), tika parakstīts pat nodomu protokols par pievienošanos, taču čiks vien sanāca - pagājušā gada februārī Zviedrijas hokeja federācija uzlika veto. Viņiem, redz, vietējais čempionāts ir svarīgāks. Neveiksmīgi beidzās mēģinājums iesaistīt līgā "Karlovy Vary" no Čehijas, apaugļot Lietuvas hokeju ar klubu "Vetra". Ukraiņu "Budivelnik" aizvadītajā sezonā jau vajadzēja spēlēt KHL, taču arī no šī nodoma nācās atteikties.

Labu laiku gaisā virmoja runas par Popradas "Lev" ienākšanu KHL, šķiet, ka beidzot tas arī notiks, vismaz šobrīd papīri ir parakstīti, un nākamsezon līgā vajadzētu būt 24 komandām.

Velti meklēt hokeja klubu "Lev" kaut kādās hokeja annālēs, jo šā vārda tur vienkārši nav un nevar būt. Proti, "Lev" ir tāds pats mākslīgi radīts klubs, kāda būtu "Vetra". Atrodas taču apsviedīgi biznesa cilvēki, kuri vēlas pievienot arī savu baloniņu "Gazprom" gāzes vadam...

Kur tad radies "Lev" un kas aiz tā stāv? Pēc tam, kad ar neveiksmi beidzās mēģinājums KHL iekļauties ar "Karlovy Vary" klubu (Čehijas hokeja vadība, gluži kā zviedru kolēģi, nealkst savu komandu pārstāvniecības KHL), divi Karlovi Vari pilsētas uzņēmēji ar krieviskām saknēm Romans Slavcevs un Sergejs Zaicevs, apvienojuši spēkus ar čehu Jaroslavu Zideku, ko Krievijā pazīst ar koda nosaukumu "Jāgra aģents", uz papīra izveidoja plānu par "Lev" radīšanu. Paredzot to, ka Čehijā tikt pie atļaujas startēt KHL netiks.

Sākotnēji gan tika mēģināts iebīdīt vēl viena kluba - "Hradec Kralove" projektu (vismaz tā bija minēts pirmajā pieteikumā KHL), taču beigās tomēr trijotne palika pie "Lev" un pārsviedās uz kaimiņu Slovākiju, kuras hokeja federācija izrādījās daudz piekāpīgāka.

Arī Popradas pilsētas varasiestādes, lai gan tai ir pašai sava komanda, izrādīja pretimnākšanu, un, lūk, nākamsezon KHL paplašinās savas rietumu robežas par 800 km. Bet plāni ir vēl tālejošāki - 2012. gadā gaidāma vēl viena KHL papildināšana, nu jau ar vismaz divām komandām.

Līdzīgi kā "Lev", arī Leipcigas "Torpedo" ir mākslīgi izveidots klubs (oficiāli to nodibināja 15. aprīlī) ar mērķi līdzdalībai KHL. Aiz šā kluba stāv vācu biznesmenis Štefans Lindners, kurš vairākus gadus dzīvojis Sanktpēterburgā. Patiešām, visi hokeja ceļi ved uz Krievijas ziemeļu galvaspilsētu...

Leipcigas varasiestādes šobrīd ir atturīgi optimistiskas par KHL ienākšanu pilsētā. "Būsim priecīgi, ja šis projekts mūsu pilsētā patiešām tiks realizēts," uzsver Leipcigas birģemeistara vietnieks sporta jautājumos Haiko Rozentāls. Ja "Torpedo" patiešām tiks līdz KHL, tā savas mājas spēles aizvadīs vecā Leipcigas izstāžu kompleksa paviljonā. To speciāli pārveidos par stadionu, kas spēs uzņemt KHL reglamentam atbilstošu skatītāju skaitu.

Par iestāšanos KHL 2012. gadā ar līgas vadību vienojusies arī Itālijas "Milano". Šis klubs ar visnotaļ slavenu vēsturi (savulaik divreiz pat uzvarējis Špenglera kausa izcīņā) šobrīd spēlē Itālijas A2 sērijā (otrajā līgā), kur sezonu noslēdza, izstājoties "play-off" pusfinālā.

Skaidrs, ka itālieši diez vai būtu sasparojušies šādam solim, ja ne piesolītie aptuveni 10 miljoni eiro pirmajai sezonai, domājams, no "Gazprom" maciņa. Interesanti, ka nākamsezon "Milano" spēlēs vietējā čempionātā, bet KHL to sponsorēs. "Viņu nauda mums būs vajadzīga, lai izveidotu augsta līmeņa komandu, lai uzreiz būtu iespēja pretendēt uz iekļūšanu A1 sērijā," skaidro kluba prezidents Iko Miljore. "Sākot no nākamās sezonas mums būs divas komandas - viena turpinās līdzdalību Itālijas čempionātā, jo mums nav ne mazākās vēlmes no tā atteikties, bet otru pierakstīsim KHL".

Pārrunas ar Itālijas komandu ilga teju pusgadu. "Šo iespēju mēs nevarējām laist garām. Pacelsim hokeja līmeni Milānā, turklāt neaizmirsīsim par Itālijas čempionātu, kā arī mūsu jauno talantīgo spēlētāju audzināšanu," skaidro Miljore.

Starp citu, pirms desmit gadiem "Milano" jau pacentās paplašināt pilsētas komandas apvārsni, toreizējo "Vipers" vienību piesakot Francijas čempionātam. "Taču Francijas sporta vadība mūs tur nelaida. Šoreiz nebūs nekādas konkurences. Iniciatīva nāca no krieviem, bet tā ir labākā no visām garantijām," ir pārliecināts kluba prezidents. Kā skaidro Medvedevs, pārrunās esot piedalījušies arī slavenā "Milan" futbola kluba pārstāvji. "Ar viņiem mēs apspriedām mārketinga jautājumus. Milānā ļoti vēlas, lai tur parādītos augsta līmeņa hokejs".

KHL veic pārrunas arī ar Bratislavas "Slovan" un Ukrainas "Donbas". Ukraiņi nākamsezon plāno izmēģināt spēkus Krievijas hokeja augstākajā līgā, un tad jau redzēs.

 +11 [+] [-]

, 2011-05-08 20:53, pirms 13 gadiem
briinums la igauni veel nesak kko veidot kaadu Tallinas Kalev

 +11 [+] [-]

, 2011-05-08 20:59, pirms 13 gadiem
Diez kādreiz Somi, Zviedri, Norvēģi un Dāņi izveidos NEHL (ziemeļeiropas hokeja līga)

 +13 [+] [-]

, 2011-05-08 20:59, pirms 13 gadiem
Man šitā mākslīgā silikonveidīgā KHL uzpumpēšana liekas smieklīga

  +1 [+] [-]

, 2011-05-08 21:08, pirms 13 gadiem
Vai šis nav Dinamo beigu sākums?Ja izejam no krievu naudas maisa pozīcijām,ko ir prestižāk sponsorēt Milānas,Berlīnes ,kādas Rietumeiropas pilsētas komandu ,vai Rīgas Dinamo?Atmetiet patriotismu un padomājiet!

  +6 [+] [-]

, 2011-05-08 22:17, pirms 13 gadiem
rolex rakstīja: Vai šis nav Dinamo beigu sākums?Ja izejam no krievu naudas maisa pozīcijām,ko ir prestižāk sponsorēt Milānas,Berlīnes ,kādas Rietumeiropas pilsētas komandu ,vai Rīgas Dinamo?Atmetiet patriotismu un padomājiet!
Dinamo pluss ir kluba vēsture un atpazīstamība Krievijā. Vājiem un mazpazīstamiem klubiem prestižs varētu nebūt tik liels.
Bet jā, Dinamo konkurenti aug.

  -3 [+] [-]

, 2011-05-08 22:18, pirms 13 gadiem
nu tas ir tik uz labu... negaudojiet karavaana sunji...

  +1 [+] [-]

, 2011-05-08 22:20, pirms 13 gadiem
kegums rakstīja: Dinamo pluss ir kluba vēsture un atpazīstamība Krievijā. Vājiem un mazpazīstamiem klubiem prestižs varētu nebūt tik liels.
Bet jā, Dinamo konkurenti aug.
da kāds tur pluss, ja kluba budžets ir atkarīgs tikai no viena miljardiera personīgajām ambīcijām... grib dod noaudu, negrib - nedod. Atpazīstamībai ar kluba budžetu nav nekāda sakara

  -3 [+] [-]

, 2011-05-08 22:21, pirms 13 gadiem
Jopis25 rakstīja: Diez kādreiz Somi, Zviedri, Norvēģi un Dāņi izveidos NEHL (ziemeļeiropas hokeja līga)
bet kāpēc viņiem būtu jāveido kaut kas tieši tāds?

  +3 [+] [-]

, 2011-05-08 22:24, pirms 13 gadiem
Atgādināja Rosu Akmeni, Ventu un 'nutikbūs' futbolu Latvijā. Iezīmes varētu būt līdzīgas- cik ātri sākās, tik ātri beigsies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-05-08 22:46, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: da kāds tur pluss, ja kluba budžets ir atkarīgs tikai no viena miljardiera personīgajām ambīcijām... grib dod noaudu, negrib - nedod. Atpazīstamībai ar kluba budžetu nav nekāda sakara
Miljardierim nebūs interesanti, ja spēles notiks tukšās klusās "Jaunkluba" tribīnēs.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-08 22:47, pirms 13 gadiem
kam ir nauda tas pasūta mūziku, laikam kādam ir izdevīgi iekļaut par krievu naudu slovāku vai itāļu klubus...

  +4 [+] [-]

, 2011-05-08 23:17, pirms 13 gadiem
Kamēr tāds krievu - KRIEVU(!), ne slovāku Ļevs nepaziņos par noslēgtiem līgumiem kaut ar pieciem pirmajiem spēlētājiem, nenosauks galveno treneri, uzskatu visu šo apkārt runāšanu par parastajām KHL izplatītajām muļķībām, lai neteiktu --iršanu.

  +3 [+] [-]

, 2011-05-08 23:30, pirms 13 gadiem
kegums rakstīja: Miljardierim nebūs interesanti, ja spēles notiks tukšās klusās "Jaunkluba" tribīnēs.
Iedomājies,oligarhu saiets.Notiek saruna: ,,Nopirku hoķa klubu Milānā.'' ,,Bet man klubs Berlīnē un dēlam Parīzē'',iebilst otrs.,,Man labu laiku pieder futenes klubs Londonā ,jāpadomā par hokeju '', tā Roma.Bet Rīgas kluba īpašnieks nokautrējies un klusē.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-05-09 12:13, pirms 13 gadiem
rolex rakstīja: Iedomājies,oligarhu saiets.Notiek saruna: ,,Nopirku hoķa klubu Milānā.'' ,,Bet man klubs Berlīnē un dēlam Parīzē'',iebilst otrs.,,Man labu laiku pieder futenes klubs Londonā ,jāpadomā par hokeju '', tā Roma.Bet Rīgas kluba īpašnieks nokautrējies un klusē.
Tur jau tas joks, ka Roma izvēlējās Londonā pirkt futbola klubu, nevis hokeja vai kriketa. Nez kāpēc, laikam nav naudu kur likt

     [+] [-]

, 2011-05-09 13:41, pirms 13 gadiem
Abrags rakstīja: bet kāpēc viņiem būtu jāveido kaut kas tieši tāds?
Lai aizsargātu savas hokeja tradīcijas, no gāzes miljoniem un kādas valsts ārpolitikas virziena..... nezaudējot savus simbolus hokejā, čempiontitula nosaukumu, labākā spēlētāja balvas (kas ir savu labāko hokejistu vārdā nosaukti utt) un protams paskaitam šo valstu iedzīvotāju kopskaitu un pirkspēju.... un ja izveidotos finansiāli spēcīgas eiropas reģionālās līgas tad jau spēlētāju pārejas varētu iegūt citus finansiālos noteikumus..... gan uz NHL gan uz KHL

     [+] [-]

, 2011-05-09 13:53, pirms 13 gadiem
grūto to NEHL ideju aprakstīt komentāros jo tam nepieciešama prezentācija, bet darba kārtībā, tagad pirmais ir sagatavota prezentācija kādam tirdzniecības centram par komandu LĀČ un tikai tad par futūriskiem pasākumim varēs kaut ko sagatavot..... (no neoficiālām sarunām esam tikuši lidz oficiālam pasākumam - prezentēt savu ideju

     [+] [-]

, 2011-05-10 22:44, pirms 13 gadiem
visi pat nedomaja ka vinjsh noturesies 3 sezonas un parcietis criizi, bet iztureja! tapeec viss tik priekshaa
Dark_Side rakstīja: njā... respektīvi lidojums Habarovska - Milāna būs pa īstam? Kaut ko tādu var izdomāt tikai krievi... tā vietā lai apvienotu visus Eiropas stiprākos klubus EHL un izveidotu NHL tikai šeit pāri dīķim, KHL tiek mākslīgi kropļots... fui... pilnīgi žopai čuju, ka ilgi šis projekts nenoturēsies...

     [+] [-]

, 2011-05-11 11:33, pirms 13 gadiem
zhostik rakstīja: visi pat nedomaja ka vinjsh noturesies 3 sezonas un parcietis criizi, bet iztureja! tapeec viss tik priekshaa
tač krievijas ārlpolitikās projektos ir ierakstīts KHL