Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

F1 nedēļa. Ja vien Fetels sagribēs...

F1 nedēļa. Ja vien Fetels sagribēs...
Sebastjans Fetels līdz 2014. gada beigām no "Red Bull" saņems vairāk par 60 miljoniem USD
FOTO: "AFP/Scanpix"

Šonedēļ "Red Bull" komanda oficiāli darīja zināmu par līguma pagarināšanu ar jauno F1 pasaules čempionu Sebastjanu Fetelu. Termiņš - līdz 2014. gada sezonas beigām. "Red Bull" īpašnieks Dīters Matešics gan atzīst, ka gadījumā, ja "Red Bull" nespēs vācietim piedāvāt labu mašīnu, un Sebastjans izdomās pievienoties citai komandai, viņš neiebildīšot.

Sebastjans godam pelnījis augstu sava darba novērtējumu. Kā no drošiem avotiem uzzinājusi Melburnas avīze "Herald Sun", Fetels saskaņā ar jauno līgumu līdz 2014. gada sezonas beigām saņems vairāk nekā 60 miljonus USD , tātad - pāri 15 miljoniem "zaļo" gadā. Turklāt pēc čempiona prasības līgumā ir punkts par to, ka viņam ne tik bieži nāksies piedalīties publiskos pasākumos, un vācietim būs vairāk brīvā laika.

"Red Bull" godam pelnījusi, ka vācietis paliek komandā, kas viņu izaudzināja un padarīja par pasaules čempionu. 2014. gada sezonas beigas ir tik tālu, līdz tam daudz ūdens var aiztecēt, taču ir tik patīkami, ka Fetels nav pakļāvies "Ferrari" (un ne tikai - piemēram, baumoja par "Mercedes" uzstājīgajiem aicinājumiem) vilinājumam.

"Red Bull" pelnījusi arī to, ka šajā komandā paliek galvenie komandas darba darītāji - līdz 2014. gada beigām pagarināti līgumi ar tehnisko direktoru Edrianu Ņūiju un viņa palīgiem.

"Labi, ka atrisinājām šo jautājumu līdz sezonas sākumam. Parādījās dažādas baumas, kas varēja novirzīt no darba, bet tagad varam pilnībā koncentrēties sacīkstēm," atviegloti uzelpo komandas vadītājs Kristians Horners. "Sebastjanam ir komfortabli mūsu komandā, mums - ar viņu. Sākām par šo jautājumu runāt drīz pēc gadumijas, un ātri vienojāmies. "Red Bull" kompānija atbalsta Fetelu kopš 1998. gada, tāpēc pārrunas bija atklātas un ātras".

Tomēr jāsaprot, ka "Red Bull" un Fetela idille kādubrīd var beigties, proti, līgumā ir punkts par to, ka gadījumā, ja austrieši viņam nespēs piedāvāt mašīnu, ar kuru var cīnīties par titulu, Sebastjanam ir tiesības pieprasīt vienošanās laušanu.

"Red Bull" īpašnieks Dīters Matešics, komentējot līgumu ar Fetelu, atzīst, ka tas tiešām tā ir. "Ja līguma periodā nespēsim Sebastjanam dot konkurētspējīgu mašīnu, un viņš palūgs lauzt līgumu, lai tiktu pie lielākām izredzēm citā komandā, nespēju iedomāties, ka neieklausīsimies viņa lūgumā. Acīmredzot čempionātā nav nevienas spēcīgas komandas, kura negribētu redzēt viņu pie sevis, taču domāju, ka Fetels izvēlēsies palikt - kopā pagarinājām šo līgumu, kurā ir punkts par to, ka komanda viņam dos pienācīgu mašīnu".

Starp citu, austrālietis Marks Vebers, kurš pērn ļoti ilgi bija pretendents uz titulu, ko viņam atņēma paša kļūdas (un arī Fetela nelāga rīcība pret komandas biedru), šosezon saņems gandrīz uz pusi mazāk par Fetelu, proti, astoņus miljonus USD.

Nesen Vebers netieši norādīja uz interesi par viņa pakalpojumiem no "Ferrari" puses, tomēr tagad izsakās, ka turpinās startēt "Red Bull" un tomēr tēmēs uz titulu. "Sarkanās mašīnas mani allaž saistījušas, tajās ir kaut kas romantisks. Taču ceru, ka spēšu turpināt darbu "Red Bull". Šai komandai ir zināma mana reputācija: ja pie kaut kā ķeros, allaž daru to par visiem simt procentiem. Viņi zina, ka es atkal strādāšu tieši tā".

Šonedēļ uzzinājām, ka...

... Roberta Kubicas atveseļošanās pēc smagās avārijas rallijā norit visnotaļ sekmīgi. "Santa Corona" slimnīcas, kurā turpina ārstēties poļu pilots, ārsti ir visnotaļ optimistiski noskaņoti un paredz, ka aptuveni pēc trim nedēļām Kubica pirmo reizi pēc avārijas spēs nostāties uz savām kājām. "Priekšā ir vēl viens gaidīšanas periods. Kauli, kas tika savainoti daudzajos lūzumos, saaug, un ceram, ka aptuveni pēc trim nedēļām viņš spēs nostāties uz savām kājām un sākt staigāt," teikts slimnīcas biļetenā.

... Bahreinā ieviests ārkārtas stāvoklis, un tas nozīmē, ka cerības šosezon ieraudzīt šīs valsts posmu pasaules čempionāta kalendārā tuvojas nullei. Ārkārtas stāvokli Bahreinas karalis, iepriekš vienojies par militāro palīdzību ar Saūda Arābiju, ieviesis uz trim mēnešiem. Kā zināms, FIA Pasaules autosporta padomei 1. maijā jālemj, kad "iespraust" Bahreinu kalendārā...

... par Beļģijas GP titulsponsori kļuvusi pazīstamā naftas pārstrādes kompānija "Shell", tādējādi darot galu baumām par to, ka finansiālo problēmu dēļ no F1 kalendāra jau tuvākajā laikā varētu tikt svītrots leģendārais Spā posms. Nesen "Shell" pagarināja vēl vienu līgumu - ar "Ferrari", kas tagad būs spēkā līdz 2015. gada sezonas beigām.

     [+] [-]

, 2011-03-29 19:18, pirms 13 gadiem
F1 VISLABāKAIS