Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:890, Did:0, useCase: 3

"Bayern" uz Milānu - revanša nebūs...

"Bayern" uz Milānu - revanša nebūs...
Minhenes "Bayern" uzbrucējs Mario Gomess šosezon Vācijas bundeslīgā jau guvis 18 vārtu, un cer uguņošanu turpināt arī Milānā. Foto: AFP

"Arsenal" pret "Barcelona" UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā, protams, ir skaisti, tomēr pagājušās sezonas fināla atkārtojums Milānas "Inter" pret Minhenes "Bayern" - tas ir kas īpašs. Internets lūzt no prognozēm - kurš kuru?! Piemetīsim arī mēs savu artavu!

Ar pirmo četru astotdaļfināla spēļu rezultātu prognozēšanu iebraucu dziļās auzās, taču mazāka apetīte tādēļ nav kļuvusi. Trāpīju vien to, ka “Valencia” un Doņeckas “Shakhtar” nezaudēs. Solīt, ka turpmāk šaušu precīzāk, nevaru, taču pamatojumu, kāpēc domāju tā un ne citādi, došu arī šoreiz.

"Kobenhavn" - "Chelsea" 0:1
Dānijas komandai nacionālajā čempionātā kopš decembra sākuma ir pārtraukums, tāpēc par izsalkumu spēlēt ar 120 procentu atdevi šaubu nav, taču kā ietekmēs sacensību prakses trūkums, var tikai minēt. Doņeckas “Shakhtar” piemērs liecina, ka šāda piespiedu nodošanās pārbaudes spēlēm ne vienmēr atstāj negatīvas sekas. Dānijas čempioni jau ir pārsteiguši, jo grupā aiz sevis atstāja Kazaņas “Rubin” un grieķu “Panathinaikos”, bet vienā no spēlēm Kopenhāgenā dāņi apturēja pašu “Barcelona” (1:1)...

Londoniešiem jārēķinās, ka dāņi sacels lielus aizsardzības bastionus un piedāvās fizisku cīņu. Anglijas futbolā rūdītie “Chelsea” futbolisti šajā ziņa varētu būt sekmīgāki nekā tehniskie spāņi, kam “paņemšana” uz masu nav gaumē... “Chelsea” nav spārnos kā pagājušajā sezonā, kad izcīnīja Anglijas čempionu titulu, vai šās ievadā, kad sarāva lupatu lēveros visus, kas pagadījās ceļā, taču ar UEFA Čempionu līgu gan komanda saista lielas cerības. Kāpēc? Tāpēc, ka Anglijā tituli nespīd nedz premjerlīgā, nedz FA kausa izcīņā. Ticu, ka Karlo Ančeloti spēs pamodināt komandā zvēru vismaz šajā turnīrā. Tiesa, lai arī “uz papīra” dažubrīd spilgtākas zvaigznes kā Londonā grūti pat sameklēt, der ieklausīties, ko Ančeloti teica pēc zaudējumā “Everton” komandai FA kausa izcīņā: “Tikai trīs spēlētāji šobrīd ir optimālā formā - vārtsargs Petrs Čehs, aizsargi Džons Terijs un Branislavs Ivanovičs...” Bet kādam taču jāgūst vārti! Uz augstākas individuālās meistarības rēķina vismaz vienu golu dāņu vārtos iedabūt izdosies. Dāņiem, protams, būs atbildība, bet vēl vairāk apziņa – zaudēt vairs nav ko, var tikai iegūt. Būs interesanti!

"Lyon" - "Real" 1:1
Uzreiz pēc astotdaļfināla pāru izlozes, kad bija pavisam cits fons, man nebija šaubu par “Real” uzvaru summā. Aizritējuši divi mēneši, kuros “Lyon” krietni mainījusies uz labo pusi. Tāpēc es vairs neapgalvošu, ka šis duelis ir “vienos vārtos”. Turklāt pirmā spēle notiks Lionā, kur pēdējā laikā mājinieki ir teju neuzvarami.

Francijas vicečempioniem trumpji meklējami vidējā līnijā, kur īpaši jāuzmana radošie Joans Gurkufs un Mišels Bastušs. Uzbrucējus Bafetimbi Gomisu un Lisandro Lopesu, manuprāt, izslēgt būs pat vieglāk - bez bumbas viņi nav bīstami... Zinot, ka “Real” ir komanda, kas turnīrā visbiežāk sit pa vārtiem un regulāri tajos arī trāpa, daudz darba būs Igo Lorisam. Ja spēle aizies no rokas, Francijas valstsvienības pirmais numurs var darīt brīnumlietas!

Raugoties no “Lyon” pozīcijām, viesu rindās, cik vien iespējams, nedrīkst ļaut “elpot” atslēgas figūrām - Krištianu Ronaldu, kurš 24 “La Liga” spēlēs guvis 24 (!) vārtus, kā arī pussargiem - radošajam Mesutam Ezilam un stabilitātes garantam Ksavi Alonso. Protams, nedrīkst aizmirst par Lionā izaugušā Karima Benzemā talantu, kuram tik ļoti gribēsies uzspīdēt uz bijušo komandas biedru fona.

“Lyon” vājais posms varētu būt Krisa partneris aizsardzības centrā. Grūti prognozēt, vai viņam blakus stāsies Pape Diakatē vai Dejans Lovrens, taču maza šāda līmeņa spēļu pieredze un arī ātruma īpašības uz veiklo madridiešu fona var radīt lielas galvassāpes jebkuras trenera Kloda Puela izvēles gadījumā. Vaiga sviedros noteikti būs jāraujas “Lyon” balsta pussargiem Kimam Šelstrēmam un Žeremī Tulalānam.

Arī pērn abas vienības tikās astotdaļfinālā. Ne tikai pirmajā spēlē Lionā (1:0), bet arī summā pārāks bija Francijas klubs (2:1). Protams, daudz šajā laikā mainījies. Moderni teikt, ka Žozē Morinju vadībā “Real” šoreiz jau nu gan neuzkāps uz grābekļa, kas astotdaļfinālā bijis liktenīgs jau sešus gadus pēc kārtas. Tomēr nevar noliegt, ka “Real” futbolistiem šajā ziņā arī droši vien grūti izvairīties no bailēm kārtējo reizi neizgāzties. Turklāt “Lyon” tagad zina, ka superklubs nebūt nav neuzvarams. “Real” šosezon dažās spēlēs bijis stipri nevarīgs, un ja nu viens no šādiem mačiem komandai trāpās Lionā?

Milānas "Inter" - Minhenes "Bayern" 1:2
Vispirms pamatošu, kāpēc virsrakstā rakstīju “Bayern uz Milānu. Revanša nebūs...”. Pat ja “Bayern” uzvarēs pirmajā spēlē un vēlāk arī summā, negribētu to nosaukt par Minhenes komandas revanšu par zaudējumu pērn finālā. Jā, šāds scenārijs noteikti dotu gandarījumu “Bayern” futbolistiem, taču piekritīsiet, ka uzvara astotdaļfinālā nav gluži tas pats, kas finālā, lai arī uzvarēts “krutākais no krutākajiem” kā, piemēram, “Inter”, “Barcelona”, “Manchester United” vai “Real”...

Runājot detalizētāk, jāsāk ar to, ka “Inter” bez Žozē Morinju tomēr ir pavisam citāda komanda kaut vai disciplinētības un saliedētības aspektos. Galvu šosezon sagrozījis arī pērnais panākumu fons. Arī “Bayern” tāds bija, taču šķiet, ka vadība un spēlētāji Minhenē šobrīd sekmīgāk ar to tikuši galā nekā Milānā.

“Inter” sniegumā lielus robus atstāj spēlētāju traumas. Patālu no optimālās formas ir komandas motors un smadzenes Veslijs Sneiders, traumas nomocījušas Djego Milito. Uzrukumā atliek paļauties uz Samuela Eto talantu izmantot vārtu gūšanas izdevības. Novājināta ir arī aizsardzība un vidējā līnija. Iepriekšējā spēlē Itālijas čempionātā aizsardzības kvartetā darbojas tikai divi pamatsastāva vīri - Maikons un Ivans Kordova. Traumas ārstē Lūsiu un Valters Samuels. Robi vidējā līnijā mudina pozīcijas mainīt Tjagu Motam un Havjēram Dzaneti. Nesenie papildinājumi diezin vai iejutušies tik strauji, lai “Inter” mehānisms darbotos nevainojami.

“Bayern” robu lāpīšanai atvēlējis vairāk laika - aizsardzībā labi iejutušies pussargi Anatolijs Timoščuks un Danijels Pranjičs. Pirmo gan labāk neatstāt aci pret aci ar Eto, citādi noskatīsies vien kamerūnietim nopakaļus (runa ir par ātruma īpašībām), taču uzbrukuma ievadīšanai lieti noder Timoščuka centra pussarga dotības. Centra pussargs Bastians Šveinšteigers šosezon nav tik ražīgs vārtu guvējs, taču saglabājis citas vajadzīgās kvalitātes. Par vārtu gūšanu parūpēsies Mario Gomess, Tomass Millers. Arī Miroslavam Klozem pulveris vēl sauss. Februārī beidzot vienlaicīgi laukumā bija traumu izārstējušie Arjens Robens un Franks Riberī. Francūzim līdz optimālajai formai vēl patālu, taču holandietis ir labs jau tagad!

"Marseille" - "Manchester United" 0:1
Es būtu piesardzīgs optimists par “Marseille” izredzēm pārsteigt angļus, ja Francijas čempionvienība būtu optimālā sastāvā un arī kondīcijā. Diemžēl tā nav, tāpēc nosliecos par labu “Manchester United” (“MU”) izredzēm no Marseļas neaizbraukt ar zaudējumu pūrā.

Lai uzvarētu, ir jāgūst vārti, taču, raugoties uz “Marseille” resursiem, optimisms nerodas. Pirmkārt, Marseļas komandas uzbrucēji nebūt nav vīri ar lielo burtu uz UEFA Čempionu līgas skatuves. Otrkārt, trio, uz kuru uzbrukumā šogad likts akcents, vajā savainojumi. Mēdz teikt, ka statistika nemelo. Smailes uzbrucējs brazīlietis Brandau šosezon guvis tikai vienus vārtus 18 Francijas čempionāta spēlēs!!! Pēdējos sešos mačos it kā ieskrējies Andrē Pjērs Žiņaks, taču viņš pēdējā spēlē atkal savainoja cirksni. Pusklibs ir arī Loiks Remī. Pārī paliek talantīgie brāļi Andrē un Džordans Ajū, taču grūti iedomāties, ka puiši, kam vēl nav pat 21 gads, sāks tīt ap pirkstu tādus lielmeistarus kā Nemanja Vidičs, Patriss Evrā un citus “MU” aizsargus. Turklāt traumas nomoka arī veiklo pussargu Matjē Valbuenu. Arī aizsardzībā Marseļa nevar sapulcināt kvartetu, kam pietiktu klases un pieredzes. Ar meistarīgiem pussargiem (Lučo, Šeirū, Sisē) šoreiz būs par īsu, jo “MU” var likt pretī klasi visās līnijās.

Anglijas vicečempions spēlē ar apskaužamu stabilitāti - šosezon tikai viens zaudējums premjerlīgā, bet sešās grupu turnīra spēlēs “sarkanie velni” teju laboja Čempionu līgas rekordu - tikai vieni zaudēti vārti. “MU” uzbrukumā pamodies Veins Rūnijs, kura supergolu Mančestras derbijā var skatīties atvērtu muti jebkurā diennakts stundā. Patīkamu skatīšanos!

"Inter" un "Bayern" duelī Milānā...

  • 16

  • 3

  • 23


  -2 [+] [-]

, 2011-02-22 18:15, pirms 13 gadiem
"Lyon" - "Real" 0:2

  -1 [+] [-]

, 2011-02-22 18:17, pirms 13 gadiem
lilion23 rakstīja: "Lyon" - "Real" 0:2
Nostradamus?