Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Fergusons: ""Barcelona" ir labākā komanda, ar kādu esam spēlējuši"

Agris Suveizda

Fergusons: ""Barcelona" ir labākā komanda, ar kādu esam spēlējuši"
"Barcelona" ar izcīnīto kausu
Foto: AFP/Scanpix

Vakar Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā tika aizvadīts UEFA Čempionu līgas fināls. Tajā, demonstrējot fantastisku sniegumu un ar 3:1 uzvarot Mančestras "United", uzvarēja "Barcelona". Uzvarētāju labā vārtus guva Pedro Rodrigess, Lionels Mesi un Davids Vilja, bet angļu klubā izcēlās Veins Rūnijs. Piedāvājam abu komandu treneru un futbolistu pēcspēles komentārus.

Gvardiola: " Uzvarēt vienmēr ir lieliski, taču veids, kādā to izdarījām…"

"Tas nekad nav viegli. Mums ir jāapsveic Mančestras "United", jo tā aizvadīja lielisku maču. Esam priecīgi, jo zinām, cik grūti ir uzvarēt Čempionu līgā," teica "Barcelona" galvenais treneris Hoseps Gvardiola, kura vadībā "Barcelona" abu klubu duelī uzvarēja arī 2008./09.g. sezonas Čempionu līgas finālā (2:0), kas notika Romā. "Spēlei sagatavojāmies teicami, un pasaule redzēja, ka bijām pelnījuši uzvarēt. Lieliski kontrolējām spēli.

Šogad mums bija vairāk laika, lai sagatavotos finālam, nekā tas bija Romā. Labi sagatavojāmies un aizvadījām lielisku spēli. Esam priecīgi par uzvaru. Mančestras "United" vēsture sacīja, ka mūs gaida grūta cīņa. Mančestra spēlēja augstā līmenī un pēc mūsu pirmajiem vārtiem ļoti ātri izlīdzināja rezultātu. Domāju, ka mums jābūt laimīgiem, jo bijām ļoti konkurētspējīgi. Uzvarēt vienmēr ir lieliski, taču veids, kādā to izdarījām…

Mesi, iespējams, ir labākais spēlētājs, kādu būšu redzējis savā dzīvē. Mesi ir unikāls, neatkārtojams. Tā ir privilēģija būt trenerim šādā klubā un strādāt ar šādiem spēlētājiem. Vēlreiz vēlos izteikt milzīgu pateicību un apbrīnu šiem spēlētajiem un visiem, kas ir saistīti ar to, ko izdarījām. Mēs visi to paveicām!"

Taujāts par iespējamo kluba atstāšanu, Gvardiola skaidri izteicās, ka viņa līgumā ir palicis vēl viens gads: "Esmu laimīgs būt šeit par treneri un būt kopā ar šiem spēlētājiem. Šobrīd mani nodomi ir turpināt vēl vienu gadu. Līgumā ir palicis vēl viens gads, un mans mērķis ir to nostrādāt. Vairāk nav nekā sakāma. Kad tu uzvari, visi tevi vēlas – taču tas var ļoti ātri mainīties."

"Jebkura futbolista vērtīgākais tituls ir uzvara Čempionu līgā. Esam patiesi laimīgi, jo uzvarējām lielisku komandu," teica "Barcelona" pussargs Havjērs Maskerāno, kurš finālā savulaik iekļuva arī ar Anglijas "Liverpool". "Esam sajūsmināti par to, ka spēlējām tā, kā mums to patīk darīt. Centāmies nemitīgi kontrolēt bumbu un censties lielāko daļu mača aizvadīt pretinieku laukuma pusē. Centāmies spēlēt labi, un to arī darījām.

Mums bija daudz izdevību gūt vārtus. Pirmajā puslaikā nevarējām izmantot visas iespējas, kuras radījām, taču otrajā puslaikā, kad mums bija izdevība, izmantojām to. Centra aizsarga pozīcija nav mana ierastā pozīcija, taču cenšos darīt, ko spēju, un darīt to labāko komandai, un esmu priecīgs, jo sasniedzām savu mērķi. Zinu, ka "Liverpool" fani pēc manas aiziešanas varbūt bija nedaudz vīlušies, taču vēlos teikt, ka šo uzvaru veltu arī viņiem."

Šis fināls ļoti īpašs neapšaubāmi bija pieredzējušajam franču aizsargam Erikam Abidālam, kuram martā tika atklāts negaidīts aknu audzējs. Abidāls pārcieta operāciju un, pārspējot daudzas prognozes, jau maijā atgriezās laukumā. Abidāls finālā laukumā atradās no pirmās līdz pēdējai sekundei, un pēc mača kapteiņa apsējs, līdz ar to arī pienākums pirmajam pacelt Čempionu līgas kausu, simboliski tika atdots tieši Abidālam.

"Nespēju aprakstīt savas emocijas. Tas ir iespaidīgi. Esmu tik ļoti pateicīgs par šo žestu," teica pats Abidāls. "Šo komandu vieno kopīgas vērtības un attiecības starp cilvēkiem. Lēmums [ļaut Abidālam pacelt trofeju] nāca no komandas iekšienes, jo spēlētāji zina, cik daudz viņš ir pārcietis," teica spāņu futbola leģenda Andoni Subisareta. Viņam piekrita arī Gvardiola: "Vēlos publiski pateikties Karlesam par šo žestu. Tas ir kārtējais pierādījums tam, kāds klubs esam un kādas cilvēciskās īpašības valda ģērbtuvē."

Fergusons: "Laiku pa laikam jātiekas ar komandu, kas ir labāka"

"Protams, mūs sakāva fantastiska komanda, taču gaidīju no mums labāku sniegumu un domāju, ka dienas beigās sapratīsim, ka mūs uzvarēja labāka komanda. Viņi jūs hipnotizē ar savu saspēli, un mēs tā īsti nevienu brīdi nekontrolējām Mesi. Kad Veins Rūnijs mūs atgrieza spēlē, gaidīju, ka otrajā puslaikā spēlēsim labāk, taču tā nenotika. Domāju, ka Barselona ir labākā komanda, ar kādu esam spēlējuši," pēc mača atzina Mančestras "United" galvenais treneris Alekss Fergusons.

"Šī sezona ir bijusi lieliska daudzos veidos. Esam sarūgtināti, ka divreiz devāmies uz Vembliju un abas reizes tikām sakauti – vispirms FA kausa pusfinālā pret Mančestras "City" un tagad Eirokausu finālā pret Barselonu. Taču šī ir bijusi fantastiska sezona – tikai esam sarūgtināti, ka tā noslēdzās uz šādas nots. Esam pierādījuši, ka konsekventi esam laba Eiropas komanda. Domāju, ka mūsu bilance šosezon bijusi teicama. Esam uzvarējuši vairākās patiesi svarīgās spēlēs, taču šovakar mūs sakāva, iespējams, patiesībā noteikti, labākā komanda Eiropā. Par to nav jākaunas. Laiku pa laikam ir jātiekas ar komandu, kas ir labāka par tavējo, un šovakar tā bija."

Vaicāts par nedaudz pārsteidzošo izvēli Premjerlīgas labāko vārtu guvēju Dimitaru Berbatovu neiekļaut pat pieteikumā, Fergusons atbildēja: "Tas bija grūts lēmums. Pamatsastāvu izvēlējos viegli, taču izvēlēties rezervistus bija ļoti, ļoti sarežģīti. Vēlējos [rezervistu soliņu] pārpildīt ar pussargiem, jo domāju, ka šī līnija bija vissvarīgākā, zinot to, kā spēlē Barselona un kas tev ir jāpaveic šajā zonā. Riskēju, izvēloties tikai vienu aizsargu, lai tādējādi vidējā līnijā būtu pēc iespējas vairāk iespēju. Tādēļ [par rezerves uzbrucēju] nācās izšķirties starp Maiklu Ouvenu un Dimitaru Berbatovu. Meklējot kādu, kurš pēdējās minūtēs var gūt vārtus, Ouvena pieredze, šķiet, bija tā, kas lika pieņemt lēmumu."

"Zaudējot kausa finālā, sajūta ir tāda pati – nav svarīgi, kur tas notiek. Nevienā finālā nevēlies zaudēt, un mēs ieradāmies, lai uzvarētu, un dabiski, ka ticējām , ka to spējam. Taču šovakar Barselona uzvarēja pelnīti," sacīja "United" centra aizsargs Rio Ferdinands. "Dažos momentos varējām nospēlēt labāk, taču šovakar Barselona bija spēcīgāka, tāpēc īsti nevaram gausties. "

"Jā [viņi ir labākie]. Domāju, ka, atskatoties pagātnē, nekad neesam spēlējuši pret tādu komandu, kā šovakar. Barselona spēlēja labu futbolu un bija pelnījusi uzvarēt," pēc cīņas Sky Sports sacīja "United" kapteinis Nemanja Vidičs. "Barselonai bija vairāk iespēju nekā mums, un mums viņiem ir jāpaspiež roka un jāsaka, ka viņi šovakar bija labāki par mums. Godīgi sakot, iekļūstot finālā, vēlies tajā uzvarēt, tāpēc jūtamies vīlušies. Taču ir jāatzīst, ka Barselona šovakar spēlēja labu futbolu. Centāmies augstu presingot, dažās spēles daļās mums tas izdevās, taču domāju, ka vārtu zaudējumos vienkārši neizdarījām to, ko vajadzēja izdarīt. Atdevām viņiem bumbu, viņi izdarīja pēdējo piespēli un guva trīs vārtus."

"Pieļāvām vienu vai divas kļūdas un tikām sodīti. Zaudēt nav patīkami, taču Barselonai bija labākas iespējas," sacīja mančestriešu vārtsargs Edvīns van der Sārs, kuram tā bija pēdējā spēle karjerā. "Nezinu, vai varēju atvairīt Mesi sitienu. Domāju, ka ieņēmu labu pozīciju, taču domāju, ka Vilja aizsedza man skatu. Mesi bieži mēdz iegriezt bumbu tālajā stūrī, un viņš vienkārši to apgrieza ap Vilju. Pirmajās 15 minūtēs, tāpat kā Romā, sākām labi. Vienkārši jāmēģina gūt pirmos vārtus, taču to nedarījām. Ne vienmēr karjera noslēdzas uz labas nots, taču vēlos pateikties visiem par atmiņām."

Izmantotie resursi:
Manchester United Official Web Site
FCBarcelona.cat
Goal.com

  +9 [+] [-]

, 2011-05-29 13:52, pirms 13 gadiem
Te nav ko īsti piebilst Fergusonam taisnība
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2011-05-29 13:56, pirms 13 gadiem
Fergusons malacis, beidzot atzina, kā ir un tā. lai arī esmu bijis vienmēr par united, tomēr Barcelonu šobrīd pārspēt ir gandrīz neiespējami. Labi, atsevišķās spēlēs tas kādam izdodas, bet, ja runa iet par svarīgiem mačiem, kas visu var izšķirt, tad grūti tikt galā ar šo spāņu klubu. varētu nākamgad atkārtoties šitas pats fināls.

  +2 [+] [-]

, 2011-05-29 14:05, pirms 13 gadiem
jā ļoti patika šosezon madride,barca un manchestera. ceru nākamgad redzēt šīs pašas komandas cīnamies savā starpā

  +4 [+] [-]

, 2011-05-29 14:17, pirms 13 gadiem
lupaars rakstīja: jā ļoti patika šosezon madride,barca un manchestera. ceru nākamgad redzēt šīs pašas komandas cīnamies savā starpā
un visas trīs finālā, ne?

  +2 [+] [-]

, 2011-05-29 14:18, pirms 13 gadiem
Žēl man ir Edvīna van der Sāra, pēdējā spēle un diezgan bēdīga pietam Bet Barselona parādīja labu futbolu, kaut vai man šāds futbols nepatīk, saspēlējoties savā starpā ilgi..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2011-05-29 14:20, pirms 13 gadiem
D-Mob rakstīja: Žēl man ir Edvīna van der Sāra, pēdējā spēle un diezgan bēdīga pietam Bet Barselona parādīja labu futbolu, kaut vai man šāds futbols nepatīk, saspēlējoties savā starpā ilgi..
labāk uzreiz aiz*ist bumbu prom, ne? ;D
Slēpts komentārs: D-Mob

  +7 [+] [-]

, 2011-05-29 15:04, pirms 13 gadiem
Tas bija tik cēli ļaut Abidalam kausu saņemt pirmajam.

Barcaa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-05-29 15:45, pirms 13 gadiem
28.05.2011 šī diena ieies vēsturē ka Zatlers ierosina atlaist saeimu un Barcelona uzvar čempionu līgā. Neaprakstāmas sajūtas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Swordsman
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-05-29 18:09, pirms 13 gadiem
Swordsman rakstīja: Mu paaraak shvaku pretestibu izraadijusi, barcai pat nebija iespejas paraadiit savu memmiishu dabu zeel,ka izloze taa sakrita, finaalam bija jaabuut klauniem pret real. MU ir niikulji,tos uzvareja pelniti, bet paari pusfinalam tikt gan nebija pelnijushi. Peedejo 4 klasiku statistika - 1 godiga uzvara real neitraalaa laukumaa, 1 nichs, veel viens nichs ar neieskaititu golu real, plus izraudaata "uzvara" klauniem. Plus cikstulu reputaacija barcai, kas man vislabaak patik taa ka rizhos uzvareja pelniti, bet kam ir kaut nedaudz smadzenu,tie zin, ka kauss gan nav pelnits,jo realam paari netika. Nobijaas,atteicaas cinities un saaka cikstet un man po,ko kkaads gloriks pokemons te centisies man preti uzrakstit, tapat nelasishu un zinu,ka taisniba ir man. Barca maak tikt finalos tikai pec tiesneshu lazhaam - taa tas bija pret chelsikiem, pret milanu, pret real. Pedejais gadijums visnozelojamakais, jo pashi merktiecigi gaaja uz to,lai tiesnesis palidz. Niiikulji gloriki,sediet klusu. skrieniet pakal modei!
Tu labi jūties? Savas celtnieku avīzes līmeņa pārdomas jau nu varēji atstāt pie sevis.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-29 18:10, pirms 13 gadiem
D-Mob rakstīja: Nu es esmu atklāta futbola piekritējs, man liekas garlaicīgi šāds Barselonas futbold un vispār spāņu, bet tas jau ir tikai mans subjektīvais viedoklis.
kas, Tavuprāt, ir atklāts futbols? Barcelona visu laiku ar bumbu sēž aizsardzībā, ja? ;D

  +1 [+] [-]

, 2011-05-29 18:18, pirms 13 gadiem
Jā, Barcelona kārtējoreiz apstiprina, ka ir šobrīd top komanda pasaulē. BTW Autoram neliela kļūda - Barcelona 2009.gadā vinnēja 2:0 nevis 2:1 kā minēts rakstā.

     [+] [-]

, 2011-05-29 18:31, pirms 13 gadiem
Te pilnīgi visam ir jāpiekrīt... Ko gan teikt Fergusonam, van der Sāram un citiem mančestriešiem? Protams, ka rūgtums. Labi, ka izturas ar cieņu. Žests no komandas Abidālam bija lielisks un sirsnīgs, tāpēc arī Barcas priekšā jānoņem cepure par cieņu un cilvēciskumu. Tāpat vēlētos cepuri noņemt van der Sāra priekšā. Žēl, ka neizdevās uzvarēt, bet spēlētājs ir un paliek lielisks. Sāka Nevils un tagad aiziet vēl viena United leģenda. Lai veicas Edvīnam ārpus laukuma.

  +5 [+] [-]

, 2011-05-29 18:50, pirms 13 gadiem
Swordsman rakstīja: Mu paaraak shvaku pretestibu izraadijusi, barcai pat nebija iespejas paraadiit savu memmiishu dabu zeel,ka izloze taa sakrita, finaalam bija jaabuut klauniem pret real. MU ir niikulji,tos uzvareja pelniti, bet paari pusfinalam tikt gan nebija pelnijushi. Peedejo 4 klasiku statistika - 1 godiga uzvara real neitraalaa laukumaa, 1 nichs, veel viens nichs ar neieskaititu golu real, plus izraudaata "uzvara" klauniem. Plus cikstulu reputaacija barcai, kas man vislabaak patik taa ka rizhos uzvareja pelniti, bet kam ir kaut nedaudz smadzenu,tie zin, ka kauss gan nav pelnits,jo realam paari netika. Nobijaas,atteicaas cinities un saaka cikstet un man po,ko kkaads gloriks pokemons te centisies man preti uzrakstit, tapat nelasishu un zinu,ka taisniba ir man. Barca maak tikt finalos tikai pec tiesneshu lazhaam - taa tas bija pret chelsikiem, pret milanu, pret real. Pedejais gadijums visnozelojamakais, jo pashi merktiecigi gaaja uz to,lai tiesnesis palidz. Niiikulji gloriki,sediet klusu. skrieniet pakal modei!
Pēdējā gada laikā būsi manāmi degradējies. Pēdējais laiks meklēt atbalstu!

Hare Krišnas centrs

  +1 [+] [-]

, 2011-05-29 20:03, pirms 13 gadiem
Swordsman ir mans varonis

  +4 [+] [-]

, 2011-05-29 20:04, pirms 13 gadiem
Pec manām domām mu nospēlēja visbezobaināko spēli šosezon! Nu varēja viņi izdarīt vairāk ,bet laikam bija sabijušies no Barsas

  +1 [+] [-]

, 2011-05-29 20:05, pirms 13 gadiem
Kas attiecas uz Fērdžiju, man tiešām liels prieks, ka skots spēj runāt objektīvi un saglabāt godu. Viens no visu laiku izcilākajiem planētas treneriem. Visu cieņu!

  +2 [+] [-]

, 2011-05-29 20:24, pirms 13 gadiem
Labi, pietiek spēlēt ar Mančestru. Šis bija sapņu fināls 2. reizi 3 gadu laikā. Ja izdosies līdz finālam aizspēlēties arī nākamgad, tad tajā gribētos redzēt Madridi vai Čelsiju.

Šeit, starp citu, var vērot svinības Katalonijā

Champions 2010-11 celebration - live on Barēa...

     [+] [-]

, 2011-05-29 20:38, pirms 13 gadiem
Swordsman rakstīja: Mu paaraak shvaku pretestibu izraadijusi, barcai pat nebija iespejas paraadiit savu memmiishu dabu zeel,ka izloze taa sakrita, finaalam bija jaabuut klauniem pret real. MU ir niikulji,tos uzvareja pelniti, bet paari pusfinalam tikt gan nebija pelnijushi. Peedejo 4 klasiku statistika - 1 godiga uzvara real neitraalaa laukumaa, 1 nichs, veel viens nichs ar neieskaititu golu real, plus izraudaata "uzvara" klauniem. Plus cikstulu reputaacija barcai, kas man vislabaak patik taa ka rizhos uzvareja pelniti, bet kam ir kaut nedaudz smadzenu,tie zin, ka kauss gan nav pelnits,jo realam paari netika. Nobijaas,atteicaas cinities un saaka cikstet un man po,ko kkaads gloriks pokemons te centisies man preti uzrakstit, tapat nelasishu un zinu,ka taisniba ir man. Barca maak tikt finalos tikai pec tiesneshu lazhaam - taa tas bija pret chelsikiem, pret milanu, pret real. Pedejais gadijums visnozelojamakais, jo pashi merktiecigi gaaja uz to,lai tiesnesis palidz. Niiikulji gloriki,sediet klusu. skrieniet pakal modei!
Barsa nobijās no Madrides? kā ta. tas viss ar simulācijām un čīkstēšanu ir dēļ tā, ka pretinieks ir MADRIDE. protams, ka daudzi zin, ka arī bez visiem tiesnešiem un tēlošanas Barselona varēja uzvarēt.
1. el classico Madride izdarīja vairāk bīstamu momentu un kopumā varbūt izskatījās labāka, bet Marselu tīri nosimulēja to pendeli. 2. el classico visi dievi stāvēja klāt Madridei, kā arī taktika nostrādāja. Čempionu līgā Barselona uzvarēja pelnīti, jo bija labāka. Prieks, ka fināls nebija tik absurds kā pusfināli.

  +3 [+] [-]

, 2011-05-29 20:50, pirms 13 gadiem
Barca drīz paliks kā Mihaels Šūmahers formulā, Rodžers Federers tenisā un Taigers Vuds golfā

  +3 [+] [-]

, 2011-05-29 20:58, pirms 13 gadiem
Nu MU paveicās, ka viņus neizģērba ar 5:1, jo vismaz 4-5 bīstami momenti pie MU vārtiem bija tikai 2. puslaikā vien. Rūnijs jau arī var tikai kost pirkstos, jo aizsita pāri vārtiem tieši no tādas pašas vietas, kā Mesi un Vilja iesita.
Finālā tēlošanas praktiski nebija, kas apliecina, ka Barsa pre Madridi spēlēja ar viņu pašu ieročiem..., kurš tad ir lielākais akrobāts futbola pasaulē, ja ne Ronaldo?

  +2 [+] [-]

, 2011-05-29 22:32, pirms 13 gadiem
Hose Girtinho rakstīja: Kas attiecas uz Fērdžiju, man tiešām liels prieks, ka skots spēj runāt objektīvi un saglabāt godu. Viens no visu laiku izcilākajiem planētas treneriem. Visu cieņu!
Piekrītu. Šoreiz Sers tiešām visu pateica objektīvi. Es pat nedaudz pārsteigts, domāju, ka kādu nokritizēs. Visu cieņu šim trenerim.

  +1 [+] [-]

, 2011-05-29 22:42, pirms 13 gadiem
Barselona ir līmenis, kurš tā īsti nav pa zobam nevienam šobrīd! Nu ir labākie un nav tur jēgas kaut ko slēpt
Zaudēt labākajiem nav kauna lieta! Galu galā zaudēts tiek finālā Gaidu vasarā MU sastāva pastiprināšanos Tagad drusku saules, pludmales pie jūras un tamlīdzīgas izpriecas, un skat jauna sezona būs klāt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja