Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1468, Did:0, useCase: 3

Kapēc Janičenoks noslēdza līgumu ar VEF?

Kapēc Janičenoks noslēdza līgumu ar VEF?
Ramūns Butauts un Kristaps Janičenoks arī jaunajā sezonā būs vienā komandā.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Laba ziņa Rīgas basketbola līdzjutējiem – VEF savam komandas kapteinim iedevusi trīs gadu līgumu. Ko tas dos komandai un pašam spēlētājam?

Šis Janičenoka noslēgtais trīs gadu līgums ļoti atgādina nu jau bēdīgi slaveno Armanda Šķēles trekno gadu kontraktu ar Baronu, kad kopējā summa bija ap miljons eiro. Cik tagad saņems Kristaps? Ap miljons sanāks – šoreiz dolāros (pusmiljons latu). Vai tam ir segums? Piemēram, dažiem Rīgas Dinamo hokejistiem arī ir šādas algas, taču mēs labi zinām naudas izcelsmi un tai nav nekā kopīga ar pašmāju biznesu, kur nu vēl politiku. VEF gadījumā ir citādi. Pagaidām šādu summu vienīgais garants ir kluba vadītājs Edgars Jaunups, kas algu pelna kā deputāts Rīgas Domē. Vai viņš var vispār kaut ko garantēt? Tajā pašā Lietuvā lielos klubus uztur vietējie oligarhi un lielie holdingi – no tādām kompānijām un cilvēkiem var vēl kaut ko izspiest pat tiesas ceļā, ja nu beigās nesanāk. Ko var izspiest no VEF? Manuprāt, Janičenoks šobrīd būs viens no tiem retajiem Latvijas sportistiem, kas ar lielu interesi sekos līdzi Saeimas ārkārtas vēlēšanām. Tas nav smieklīgi, tā būs. Nav taču noslēpums, ka lielu daļu no VEF budžeta veido tieši ar Latvijas politisko vidi sarunātā nauda. Ja nu Vienotībai nesanāk savākt balsis, nesanāks arī basketbolam. Protams, ja vien politiķi pirms septembra gaidāmajiem notikumiem visu nenokārto ātrāk.
Kāpēc par VEF un Janičenoku varētu būt mazāka interese nekā tā bija pagājušajā gadā? Skatītāji nav sajūsmā, ka Kristaps atteicās palīdzēt Latvijas izlasei. Lai gan viņš nav vienīgais, tomēr tieši Rīgā viņš tiks personificēts kā uz spēlēm saucējs, kā lielā zvaigzne. Nav šaubu, ka pusmiljons būs jāatpelna ar klipiem, kurus drillēs līdz nemaņai visas sezonas garumā. Tomēr VEF maksā par šo spēlētāju lielāko krīzes laika cenu, kāda iespējama. Par spēlētāju, kurš ir diezgan traumatisks jeb bieži sēž uz savainoto soliņa. Pašam Kristapam nav ko pārmest, tas ir likumsakarīgs solis, ja viņš domā par savas karjeras izskaņu – tāds piedāvājums ir jāņem. Komanda savukārt nav spējusi saskatīt, ka tā maksā par basketbolistu, kura organisms ir izpumpēts Itālijas laukumos. Butauts kā treneris viņu vismaz nenodzīs treniņos, kā tas bija pie Kurtinaiša – šajā ziņā Janičenokam VEFā būs kūrorts. Arī spēļu skaits nebūs liels – tātad, varēs pataupīties. Tomēr, piekrītot spēlēt Rīgā turpmākos trīs gadus, basketbolists faktiski parāda, ka viņam lielajā basketbolā citu pieturu nebūs. VEF’s ir galastacija. Ja basketbolistam nav iekšēju izaicinājumu būt labākam, tad mēs diemžēl piedzīvosim vēl vienu Šķēli... Tā šobrīd izskatās.

Kādā klubā būtu labāk Janičenokam spēlēt ?

  • 22

  • 11

  • 131

  • 14


1 2 40 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2011-07-18 07:37, pirms 13 gadiem
Par galastaciju Valdim var piekrist, diemžēl.
Par izlasi.Pārāk daudz labāko spēlētāju diemžēl nespēlē ,visādus iemeslus jau var piemeklēt ,vajag tikai gribēt .Vispār sūdīgi!

  -1 [+] [-]

, 2011-07-18 08:00, pirms 13 gadiem
Klubu īpašniekiem nevajadzēja parakstīt līgumus ar spēlētājiem kas uzmet izlasi. Kā Janičenoku , tā arī sprukstiņu tribīnes sagaidīs ar izsvilpšanu. Arī reklāmās šīs rožas negriezīs, jo panāks tikai pretēju efektu.

  +4 [+] [-]

, 2011-07-18 09:42, pirms 13 gadiem
kapēc? es gribu spēcīgu VEFu un gribu,lai Latvijas klubs spēlē Eirolīgā.

šoreiz Janičenoka nespēlēšanu izlasē nav korekti piesaukt. viņš pats intervijā stāstīja,ka viņam ārsts iesaka staigāt ar kruķiem! savādāk viņš izlasē spēlētu.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-18 09:43, pirms 13 gadiem
Šķēlem nebija kontrakts uz miljonu,to viņš pats kādreiz vienā intervijā atzina!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-07-18 10:10, pirms 13 gadiem
Man tik viens jautājums - kurš koriģē VV rakstus? Jo pats viņš tik gramatisku pareizi nespēj uzrakstīt.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-18 10:23, pirms 13 gadiem
Fire-Team rakstīja: Šķēlem nebija kontrakts uz miljonu,to viņš pats kādreiz vienā intervijā atzina!
Pieminot tai pasha intervijaa ka ar bonusiem vareja buut nedaudz pari tam citronam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-18 10:54, pirms 13 gadiem
"mēs labi zinām naudas izcelsmi un tai nav nekā kopīga ar pašmāju biznesu, kur nu vēl politiku."
W RD kungiem algu maksā Latvijas iedzīvotāji

  +4 [+] [-]

, 2011-07-18 11:04, pirms 13 gadiem
[to Skudrinieks

Jautājums stāv nevis par iemeslu kapēc nespēlē,bet par to ka skatītāja apmeklētība Rigā ir saistība ar izlases panākumiem.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-18 11:19, pirms 13 gadiem
No vienas puses, ja sezona sanāk kā veterānu klubam (pēc spēļu skaita), tad nav nekāds dižais risks nolīgt traumatisku veterānu, kurš savu darbiņu laukumā padrīs.
Tikai tas krietni izceļ cenu. Cik sanāk par vienu sapiķot, skaidrs, ka tas nu nekādi neatmaksāsies. Bet ja VEF paraksta, tad jau Rīgas Dome zin ko dara. Gan jau viņi zin cik un kuram būs vietiņa Domes krēslos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-07-18 11:26, pirms 13 gadiem
Valdi, pusmiljons sezonā vai pusmiljons trijos gados? Neticās, ka VEF var samaksāt pusmiljonu sezonā. Ja arī var, tad pa tādu naudu var dabūt daudz labāku spēlētāju...

  +4 [+] [-]

, 2011-07-18 11:34, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ūja, kāds tev Janičenoks veterāns???? Paskaties, cik viņam gadu.
Ar viņa fizsikajām spējām un ķemeņa noturību viņš ir pieskaitāms pie veterāniem. Vienalga vai 27 vai 37 gadi, cilvēka ķermeņa spējām ir robežas

  +1 [+] [-]

, 2011-07-18 11:48, pirms 13 gadiem
Valdi, vai taisnība, ka Janičenoks tagad mēģina pierunāt Sandi Valteru spēlēt Vefā. Un vai tas izdosies?

  +3 [+] [-]

, 2011-07-18 11:52, pirms 13 gadiem
Jurchiks_pe4o rakstīja: Valdi, pusmiljons sezonā vai pusmiljons trijos gados? Neticās, ka VEF var samaksāt pusmiljonu sezonā. Ja arī var, tad pa tādu naudu var dabūt daudz labāku spēlētāju...
Skaidrs ka tā ir 3 gadu kopējā summa

  +5 [+] [-]

, 2011-07-18 11:54, pirms 13 gadiem
skirits rakstīja: Valdi, vai taisnība, ka Janičenoks tagad mēģina pierunāt Sandi Valteru spēlēt Vefā. Un vai tas izdosies?
Viens no Kristapa noteikumiem bija atstāt komandā visus latviešus,tagad arī notiek Sanda masēšana

  +3 [+] [-]

, 2011-07-18 12:16, pirms 13 gadiem
Varbūt viņš pats saprot, ka nespēs izturēt tās slodzes, ko prasa labākajās Eiropas līgās un paņem tādu pašu naudu šeit, kur tomēr spēles līmenis ir zemāks un vajag koncentrēties max uz kādām 20 spēlēm sezonā, jo pārējās iznākums ir zināms.

  +1 [+] [-]

, 2011-07-18 12:43, pirms 13 gadiem
Janičenoks nopietnu basketbolu speelee jau kopsh 16 gadu vecuma, spelejis visaas U-18, U-20 izlasees, tad vislaik lielaa izlase, klubu vinsh parasti izvelejas taadus, lai buutu liideris. 11 gadi nospeleti kaa visu komandu vilceejaam, nav joka lieta.
lv.wikipedia.org

  -4 [+] [-]

, 2011-07-18 12:47, pirms 13 gadiem
maris777 rakstīja: Klubu īpašniekiem nevajadzēja parakstīt līgumus ar spēlētājiem kas uzmet izlasi. Kā Janičenoku , tā arī sprukstiņu tribīnes sagaidīs ar izsvilpšanu. Arī reklāmās šīs rožas negriezīs, jo panāks tikai pretēju efektu.
neticu, ka kaut viens no SC.com pļūtītājiem ir savā dzīvē noskrējis vairāk kā 3 km, vairāk, kā pāris reizes bijis svaru zālē, pamēģini kaut vai vienu nedēlu atvaļinājumā patrenēties, sportista režīmā 3 treniņi dienā, un tad te parunāsim par tiem, kuri uzmet izlasi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-07-18 13:31, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Ekspert, šo rakstu taisa Valdis Valters, viņš ir noskrējis tos kilometrus pietiekami, tā kā tev aplauziens šoreiz.
Es tā sapratu, ka tu VV tiko par SC.Com pļūtītāju nodēvēji
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-07-18 13:58, pirms 13 gadiem
fans366 rakstīja: Redzams, ka VV pēc tā, ka tika padzīts malā no VEF, meklē katru izdevību, lai pateiktu, ko sliktu par klubu.
Man gan liekas, ka līgums ar Janičenoku ir izdevīgs abām pusēm. VEF ir ieguvis pieredzējušu spēlētāju, potenciālu komandas līderi, ar kuru var rēķināties izšķirošos brīžos. Janičenoks ir ieguvējs gan naudas ziņā, gan līmeņa. Ja Kristapam skrietu pakaļ ar līgumiem vadošie spāņu klubi, būtu cita runa.
Jautājums Valdim: variants par spēlēšanu Spānijā ACB ir pamatots ar kādu reālu piedāvājumu, vai vienkārši tāpat paņemts no zila gaisa.. Tad jau varēja piedāvāt variantu par NBA. Cik atceros no intervijām, Janičenoks teica, ka viņam nav ticis piedāvāts sportiskajā ziņā tik daudz, cik piedāvāja VEF - VTB, Eirolīga vai Eirokauss.
Man gan VEF sakarā ir citi jautājumi par sastāva komplektāciju.
1. Kāpēc netika izskatīta Šķēles kandidatūra
2. Vai tiešām Keins ir tik labs?
P.S. Ja NBA būs ilgs lokauts un liela daļa spēlētāju piekritīs Eiropas vadošo klubu piedāvājumiem, VEF līmeņa klubiem būs iespējams par to pašu naudu, ko iepriekšējos gados, dabūt labākus spēlētājus konkurences palielināšanās dēļ.
Tā aptauja parāda to, par kāda līmeņa spēlētāju lietotāji uzskata Janičenoku ļoti šaubos vai tur ir kāds sakars ar piedāvājumiem.

  +3 [+] [-]

, 2011-07-18 14:33, pirms 13 gadiem
fans366 rakstīja: Redzams, ka VV pēc tā, ka tika padzīts malā no VEF, meklē katru izdevību, lai pateiktu, ko sliktu par klubu.
Man gan liekas, ka līgums ar Janičenoku ir izdevīgs abām pusēm. VEF ir ieguvis pieredzējušu spēlētāju, potenciālu komandas līderi, ar kuru var rēķināties izšķirošos brīžos. Janičenoks ir ieguvējs gan naudas ziņā, gan līmeņa. Ja Kristapam skrietu pakaļ ar līgumiem vadošie spāņu klubi, būtu cita runa.
Jautājums Valdim: variants par spēlēšanu Spānijā ACB ir pamatots ar kādu reālu piedāvājumu, vai vienkārši tāpat paņemts no zila gaisa.. Tad jau varēja piedāvāt variantu par NBA. Cik atceros no intervijām, Janičenoks teica, ka viņam nav ticis piedāvāts sportiskajā ziņā tik daudz, cik piedāvāja VEF - VTB, Eirolīga vai Eirokauss.
Man gan VEF sakarā ir citi jautājumi par sastāva komplektāciju.
1. Kāpēc netika izskatīta Šķēles kandidatūra
2. Vai tiešām Keins ir tik labs?
P.S. Ja NBA būs ilgs lokauts un liela daļa spēlētāju piekritīs Eiropas vadošo klubu piedāvājumiem, VEF līmeņa klubiem būs iespējams par to pašu naudu, ko iepriekšējos gados, dabūt labākus spēlētājus konkurences palielināšanās dēļ.
esmu citā darbā un aprakstu lietas kā redzu un VEF nebūs izņēmums
JB un KV paši izsitās līdz Eirolīgai,bet KJ tomēr izvēlējās vieglāko ceļu,piedāvājumi jau bija pagājušā sezonas vidū
1.Šķeles kandidatūra tika jau atraidīta manos laikos imidža dēļ
2.Keina iegāde ir kļūda-to kādreiz aprakstīšu kapēc
3. VEF šajā jomā uzvedas konservatīvi un neriskēs

     [+] [-]

, 2011-07-18 15:37, pirms 13 gadiem
Valdis Valters rakstīja: esmu citā darbā un aprakstu lietas kā redzu un VEF nebūs izņēmums
JB un KV paši izsitās līdz Eirolīgai,bet KJ tomēr izvēlējās vieglāko ceļu,piedāvājumi jau bija pagājušā sezonas vidū
1.Šķeles kandidatūra tika jau atraidīta manos laikos imidža dēļ
2.Keina iegāde ir kļūda-to kādreiz aprakstīšu kapēc
3. VEF šajā jomā uzvedas konservatīvi un neriskēs
Man uzreiz jautājums, Jūsu (Tavos, ja tā drīkst teikt) tikai attiecībā pret Šķēli tika ņemts vērā imidža jautājums, vai uz jeb kuru spēlētāju?

     [+] [-]

, 2011-07-18 15:37, pirms 13 gadiem
Valdis Valters rakstīja: [to Skudrinieks

Jautājums stāv nevis par iemeslu kapēc nespēlē,bet par to ka skatītāja apmeklētība Rigā ir saistība ar izlases panākumiem.
Jautājums, Valdi, nestāv, tāpat kā jautājumam nestāv.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-07-18 16:00, pirms 13 gadiem
Runas par Šķēles imidžu, it īpaši tagad, vairs nav aktuālas. Saprastu, ja tas būtu uzreiz pēc visiem tiem notikumiem, bet tagad laiks ir pagājis un sabiedrības attieksme pret Armandu ir krietni labāka. Tad jau par Bērziņu varēja teikt līdzīgi.
[/quote]

..kā naglai uz galvas - interesanti vai Bērziņa scēnas dušā kluba imidžu bojā mazāk kā Šķēle tusētāja slava..
..tas, kas tika minēts par KJ, gan tiesa, jau no paša sākuma viņš ir izvēlējies vieglāko ceļu - var redzēt, ka pietrūkt sportiskās ambīcijas...

  +3 [+] [-]

, 2011-07-18 16:07, pirms 13 gadiem
smailiite rakstīja: Runas par Šķēles imidžu, it īpaši tagad, vairs nav aktuālas. Saprastu, ja tas būtu uzreiz pēc visiem tiem notikumiem, bet tagad laiks ir pagājis un sabiedrības attieksme pret Armandu ir krietni labāka. Tad jau par Bērziņu varēja teikt līdzīgi.
[/quote]

..kā naglai uz galvas - interesanti vai Bērziņa scēnas dušā kluba imidžu bojā mazāk kā Šķēle tusētāja slava..
..tas, kas tika minēts par KJ, gan tiesa, jau no paša sākuma viņš ir izvēlējies vieglāko ceļu - var redzēt, ka pietrūkt sportiskās ambīcijas...
Kambala - Klubs katru gadu vēlas viņu sastāvā, bet vēsture ar diskvalifikācijām nemainās
Valters - Tik pat interesants dzeltenās preses iztikas avots.
Jahovičs (varbūt kļūdos) - Maksātnespēja, nenomaksāto parādsaistību dēļ (ko sekmējušas azartspēles, kā teicu - iespējams kļūdos)

  -1 [+] [-]

, 2011-07-18 18:28, pirms 13 gadiem
Valdis Valters rakstīja: [to Skudrinieks

Jautājums stāv nevis par iemeslu kapēc nespēlē,bet par to ka skatītāja apmeklētība Rigā ir saistība ar izlases panākumiem.
Pilnīgi piekrītu. Principā ACB spēlētājs piekrīt spēlēt zemākā līmenī. VEFam ieguvums, bet Kristapam latiņas nolaišana.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-18 18:32, pirms 13 gadiem
Tur nu jāpiekrīt, Šķēle un Janičenoks vienmēr izvēlējās vieglākos ceļus savai karjerai. Armands Latvijā, pēc tam Igaunija, Kristaps - otrā līga Itālijā, tagad VEF.
VEF vadība domā, ka Armandam ir slikts tēls, Barons laikā Armands bija PR seja. Es domāju, ka VEF vadība kārtējo reizi kļūdās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-07-18 19:20, pirms 13 gadiem
Kas tur bija?
1 2 40 komentāri