Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Daži vārdi par TTT. Hokeja sakarā

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Daži vārdi par TTT. Hokeja sakarā
TTT zelta meitenes. Kā viņas ar savām uzvarām mums bija apnikušas!
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Cilvēki, kam gadījies dzīvot pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados, atceras, cik vēsa bija tautas attieksme pret TTT uzvarām PSRS čempionātos un Eiropas kausos. Tur jau tāpat skaidrs, ka uzvarēs TTT... Ja PSRS čempionātā kopā komanda uzvarējusi 21 reizi, Eiropas kausos - 18, tad sporta līdzjutējiem var arī likties, ka tā būs vienmēr. Tagad, kad TTT nekas pārdabisks nav pat Latvijā, šo komandas dominanci gan mēdzam atcerēties.

Kaut kas līdzīgs jaunajos laikos pēc neatkarības atgūšanas veidojas ar Latvijas hokeja izlasi. Eh! Viņi taču stagnē un nevienam nav interesantas šīs spēles pasaules čempionātos, kad izlase ieņem 9., 10., 11. vietu. Tāpat kā savulaik TTT uzvaras tautai hokeja izlases 9., 10. un 11. vietas ir apnikušas. Nu tika Latvijas hokeja izlase ceturto reizi uz olimpiskajām spēlēm. Nu, un! Tad nu milzu panākums... Cik tad valstīs hokeju nopietni spēlē? Kādās desmit, nu varbūt sešpadmit... Latvijas izlasei būtu negods netikt uz Sočiem.

It kā Francija un Kazahstāna jau iepriekš būtu atvērušas savus vārtus, met, Ozoliņ, ripu tur iekšā, mēs zinām, ka esat stiprāki un jums jābūt Sočos. Mēs te atbraucām tikai piedalīties. Ne vella! Tā taču nebija. Soču ceļazīme no kazahiem un frančiem bija jāizplēš ar pamatīgu piepūli, aicinot palīgā Latvijas hokeja ikonu Ozoliņu. Ak Latvijas hokeja izlase pasaules elites grupā spēlē kopš 1997. gada? Tad nu gan sasniegums! Hokejā taču nav nekādas konkurences... Tāpat kā TTT nebija nekādas konkurences, kad Raimonds Karnītis visu bija uzštukojis un meitenēm to smagā darbā iemācījis.

Šādas pārdomas man radās gada pēdējās dienās pēc sarunām ar vairākiem sporta cilvēkiem. Ne tikai hokejistiem vien. Tauta šūmējās, ka t.s.. Gada sporta aptaujā hokejs neesot novērtēts, toties basketbols tik atklāti lobēts, ka kļuvis šķērmi. Pats TV netiešraidi noskatījos līdz pusei, par sporta spēļu (komandu spēlēm) komentāru jau uzrakstīju iepriekš. Ka starp pieciem pretendentiem uz titulu "Labākā Latvijas sporta spēļu komanda" nebija Latvijas sieviešu florbola izlases - 5. vieta pasaulē, Latvijas sieviešu kērlinga izlases - 7. vieta Eiropā un Latvijas vīriešu kērlinga izlases - 8. vieta Eiropā. Par florbolistēm viss skaidrs: neiekļāvās termiņā. Nu nevajag pasaules čempionātus rīkot decembrī, ja Latvijas Gada balvai pretendentus Latvijas Sporta federāciju padome, Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas olimpiskā vienība, Latvijas sporta žurnālisti, sporta federācijas un citi nozares eksperti drīkst izvirzīt tikai līdz 1. decembrim. Bet kērlinga federācija paši muļļas! Nu pabeidza Eiropas čempionātu 30. novembrī, tad arī vajadzēja uzreiz savus panākumus izbazūnēt pa visu Latviju, Eiropu un pasauli...

Skaidrs, ka 21. gadsimts ir PR gadsimts, un neviens cits tavu asti necels, ja pats to nedarīsi. Ko acīmredzot izmato basketbola druvas kopēji. Savējo ar spožu argumentāciju iebīdot visur. Lūk, pretendenti uz labākās komandas godu (ar balsotājiem piespēlēto argumetāciju) :

Latvijas vīriešu basketbola izlase - izkļuva no "Nāves apakšgrupas" un 24 komandu konkurencē izcīnīja 11. vietu Eiropas čempionātā

Latvijas vīriešu U-18 basketbola izlase - 4. vieta Eiropas čempionātā;

Latvijas vīriešu U-20 basketbola izlase - Eiropas čempionātā pārsteidza visus un, pusfinālā sakaujot galveno favorīti Spāniju, kā pirmā Latvijas basketbola komanda pēc neatkarības atgūšanas iekļuva finālā un izcīnīja sudraba medaļas.

Un divi citi pretendenti:

Latvijas vīriešu hokeja izlase - pēc ļoti neveiksmīga turnīra sākuma atguvās, pārspēja Slovākijas un Francijas izlases un izcīnīja 11. vietu pasaules čempionātā, kā arī uzvarēja olimpiskās kvalifikācijas turnīrā Rīgā, iegūstot ceļazīmi uz ceturtajām olimpiskajām spēlēm pēc kārtas.

Rīgas "Dinamo" - neveiksmīgāko posmu kluba vēsturē pārvarēja, uzvarot sezonas autsaideru turnīrā "Cerību kauss", un jauno sezonu iesākusi ar savu līdz šim labāko sniegumu, turoties līgas līdervienību lokā.

Pēc šādas priekšā stādīšanas, kur diviem pretendentiem tiek uzsvērts, ka kaut kas bijis ļoti neveiksmīgs, balsojot roka gribot negribot piestāj pie veiksminiekiem! Kas izkļuvuši no "Nāves apakšgrupas", sakāvuši favorīti Spāniju vai izcīnījuši vismaz 4. vietu. Taču "Nāves apakšgrupas" pārvarētāji ļoti sliktā spēlē zaudēja turnīra galveno maču, netiekot "play-off". Un kam zaudēja? Beļģijai... Vai tad beļģi prot spēlēt basketbolu! Jā, U-20 dabūja sudrabu Tallinā, taču Eiropas U-20 čempionāts nav prestižs turnīrs un labākie šā vecuma basketbolisti tur nespēlēja, gatavojoties savu valstu nacionālajās izlasēs Eiropas čempionātam. Bet U-18 turnīrā Latvija divas pēdējās spēles zaudēja vienkārši izcili netalantīgi...

Pamainot mērci (PR!), mainās arī viss čahonbili.
Vai nominācija "Par godīgu spēli"

Latvijas vīriešu basketbola izlase - Latvijas izlase bija viena no retajām komandām Eiropas čempionātā, kas nepiesaistīja naturalizētos spēlētājus. Pati ar saviem spēkiem spēja izcīnīt četras uzvaras.

Argumentācija apmēram no sērijas: šoreiz es veikalā par maizi samaksāju, nevis kā parasti - aizšmaucu kasei garām...

Novēlot visiem sportistiem veiksmīgu 2014. gadu, gribētos tomēr lai cilvēki, kas ir žūrijās un balso, spētu paši domāt.

     [+] [-]

, 2014-01-01 14:41, pirms 10 gadiem
Latvijas vīriešu basketbola izlase - Latvijas izlase bija viena no retajām komandām Eiropas čempionātā, kas nepiesaistīja naturalizētos spēlētājus. Pati ar saviem spēkiem spēja izcīnīt četras uzvaras.

Tas pierāda, ka nav atbilstošu nominantu, bet kaut kas bija jāsadomā. Fenomenāls pamatojums.

  -2 [+] [-]

, 2014-01-01 17:56, pirms 10 gadiem
anjo rakstīja: Latvijas vīriešu basketbola izlase - Latvijas izlase bija viena no retajām komandām Eiropas čempionātā, kas nepiesaistīja naturalizētos spēlētājus. Pati ar saviem spēkiem spēja izcīnīt četras uzvaras.

Tas pierāda, ka nav atbilstošu nominantu, bet kaut kas bija jāsadomā. Fenomenāls pamatojums.
Tas ir normāli...

     [+] [-]

, 2014-01-02 13:06, pirms 10 gadiem
Tā viņš ir, viena no LV īpatnībām - daļa nespēj novērtēt to kas mums ir...