Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Deiviss pašreizējo valdi vairs neatbalstīs

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Deiviss pašreizējo valdi vairs neatbalstīs
Stīvs Deiviss

Seškārtējais pasaules čempions snūkerā Stīvs Deiviss sarunā ar "BBC Radio" atzinis, ka ikgadējā kopsapulcē, kas notiks jau tuvāko dienu laikā, atbalstītu neuzticības balsojumu "World Snooker" valdei ar seru Rodniju Volkeru priekšgalā.

"Noskaņojums spēlētāju vidū pēdējā laikā ir ļoti drūms, ir iestājies izmisums," atklāj Deiviss. "Pat ranga divdesmitajās un trīsdesmitajās vietās esošie spēlētāji domā par darba meklējumiem, jo ar naudas balvām no tikai sešiem reitinga turnīriem nav iespējams izdzīvot. Viņi ir zaudējuši jebkādu pārliecību."

Pirms dažām dienām "World Snooker" paziņoja par plāniem izveidot jaunu turneju ar nosaukumu "World Snooker Tour" ar 15 reitinga turnīriem sezonā. Deiviss uzskata, ka šādu variantu būtu lietderīgi apsvērt, taču pilnībā noliedz "World Snooker" nopelnus šī projekta īstenošanā.

"Šis paziņojums [par "World Snooker Tour"] sekoja tikai tāpēc, ka pēc dažām dienām jānotiek kopsapulcei. Daudzi spēlētāji ir neapmierināti ar niecīgo reitinga turnīru skaitu. Un pēkšņi, bailēs no iespējamā neuzticības balsojuma, valde sāk domāt, kā savākt sev balsis. Tie ir tikai politiskie manevri. Patiesībā plānotā turneja nemaz nav valdes ideja, tā nāk no ārpuses, bet valde grib, lai tā izskatītos pēc viņu iniciatīvas," skaidro Deiviss.

Vēl pavisam nesen klajā nākusi arī finanšu atskaite. Tajā atklājies, ka spēlētājiem atvēlētie līdzekļi samazinājušies, kamēr valdei atalgojums palielināts. Deiviss uzsver, ka arī ar šo vienu iemeslu ir pilnīgi pietiekami, lai viņš valdei uzticības balsojumā teiktu "Nē".

Autora piebilde: Jāatzīmē vēl kāds fakts. Pēc "World Snooker Tour" projekta izziņošanas "World Snooker" mājaslapā publicēts raksts, kurā Deiviss pauž tam atbalstu. Taču informācija pasniegta tā, lai izskatītos, ka spēlētājs pilnībā atbalsta valdi un tās darbības.

Vai pašreizējie valdes locekļi turpinās sēdēt savos siltajos krēslos? To uzzināsim jau pavisam drīz.

Izmantotie resursi:
snookerscene.blogspot.com