Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

"Esi aktīvs!" secinājums: skolēniem patīk sports

Andrejs Siliņš

Ar 15.maijā notikušo Rīgas reģiona noslēguma pasākumu noslēdzies Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), Sporta pārvaldes, Veselības ministrijas, Sabiedrības Veselības aģentūras un veikalu tīkla „100 % sports” kopīgais projekts „Esi aktīvs!”.

Projekta mērķis ir popularizēt sportu un fiziskās aktivitātes kā veselīga dzīvesveida pamatu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanas iespēju.

Projektā iesaistītie 1. - 4. klašu audzēkņi saņēma darba burtnīcas ar 12 sportiskiem uzdevumiem, no kuriem jāizpilda vismaz astoņi un burtnīca ar gūtajiem rezultātiem jāuzrāda savam sporta skolotājam. Noslēgumā skolas saņēma Sabiedrības Veselības aģentūras un veikalu tīkla „100% sports” sarūpētās balvas, kā arī katra reģiona noslēguma pasākumā tiks organizēta neliela diskusija.

Rīgas reģiona noslēguma pasākumā skolu pārstāvji, kas piedalījās projektā, atzina, ka skolēni ar lielu interesi un prieku piedalījušies projektā. Rezultātu pierakstīšana palīdzējusi sekot līdzi saviem sasniegumiem, kā arī motivējusi skolēnus vairāk censties. Pozitīvi, ka projekts mudinājis iesaistīties ne tikai skolotājus un bērnus, bet arī vecākus. Skolu pārstāvji izteica pateicību, ka ir iespēja piedalīties gan šajā projektā, gan citos, piemēram, Sporta inventāra iegādes palīdzības programmā.

IZM valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps uzsvēra, ka šis un citi līdzīgi projekti, piemēram, Latvijas Ģimeņu sporta festivāls veicina skolēnu, skolotāju un vecāku kopīgu sadarbību, kas ir būtiska, lai radītu bērnos interesi nodarboties ar fiziskām aktivitātēm.

Jāpiebilst, ka Kurzemes reģiona noslēgums 22.aprīlī notika Ventspilī, Vidzemes reģiona noslēgums – 24.aprīlī Valmierā un Latgales reģiona noslēgums – 29.aprīlī Daugavpilī.

Projekts „Esi aktīvs!” tiek organizēts jau otro gadu un šogad tajā iesaistījušās jau 38 Latvijas skolas ar vairāk kā 5000 dalībniekiem.

Informāciju sagatavoja
Aiga Salmane
IZM valsts sekretāra vietnieka
sporta jautājumos palīdze

  +9 [+] [-]

, 2008-05-16 15:40, pirms 16 gadiem
mans secinājums- sports skolēniem varbūt patīk, bet daudz labāk viņiem patīk iedzert un uzpīpēt.

  +4 [+] [-]

, 2008-05-16 15:50, pirms 16 gadiem
Sports patīk lielākajai daļai, bet daži to dara paši, citi skatās pa TV.

  +2 [+] [-]

, 2008-05-16 16:10, pirms 16 gadiem
sports man patīk, man arī patīk sportot, bet man nepatīk tā atrauga kas notiek skolā un ko sauc apr sportu (lai gan to es arī 95% apmeklēju)