Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:139, Did:0, useCase: 3

Izsludināts projektu konkurss

Andrejs Siliņš

Līdz šā gada 30.aprīlim pašvaldības un profesionālās izglītības iestādes var pieteikties Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izsludinātajā projektu konkursā „Sporta inventāra iegādes palīdzības programma”.

Konkurss tiek rīkots Nacionālās sporta attīstības programmas 2006. – 2012.gadam ietvaros, lai sekmētu veselas, fiziski un garīgi attīstītas personības harmonisku veidošanu, nodrošinātu mācību priekšmeta „Sports” pilnvērtīgu satura realizāciju, kā arī lai nodrošinātu interešu izglītības un profesionālās ievirzes izglītības pilnveidošanai nepieciešamā sporta inventāra iegādi.

2008.gada valsts budžeta programmas „Sports” apakšprogrammā „Sporta būves” konkursa realizācijai piešķirti 250 000 latu, no kuriem 200 000 latu – vispārējās izglītības iestādēm, 40 000 latu – pašvaldību dibinātām profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādēm un 10 000 latu – profesionālās izglītības iestādēm.

Konkursa ietvaros tiek finansēta sīkā inventāra, lielā inventāra un palīginventāra, kā arī mācību līdzekļu iegāde. Projekta iesniedzējs projekta īstenošanā piedalās ar līdzfinansējumu ne mazāk kā 50% apmērā no kopējā projekta ietvaros pieprasītā finansējuma apmēra. Valsts finansējums apstiprinātā projekta finansēšanai ir ne mazāks par 500 latiem un ne lielāks par 3000 latiem.

Projektu pieteikumus vērtēs trīs kārtās. Lēmumu par finansējuma piešķiršanu komisija pieņems līdz 2008.gada 30.maijam.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties Sporta pārvaldes mājaslapā: www.sp.gov.lv.

2007.gadā IZM projektu konkursu „Sporta inventāra iegādes palīdzības pilotprogramma” organizēja pirmo gadu. Konkursam tika iesniegti 303 pieteikumi. Konkursam atvēlētais valsts finansējums pagājušajā gadā bija 220 000 latu, kurus saņēma 151 Latvijas skola.

Informāciju sagatavoja
Izglītības un zinātnes ministrijas
Komunikācijas nodaļa

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja