Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Ārmstrongs: "Uzvarēt "Tour de France" bez dopinga nav iespējams"

Jānis Pārums

Ārmstrongs: "Uzvarēt "Tour de France" bez dopinga nav iespējams"
Lenss Ārmstrongs
Foto: AP/Scanpix

Bijušais riteņbraucējs Lenss Ārmstrongs, kurš septiņas reizes triumfējis daudzdienu velobraucienā "Tour de France", taču dopinga lietošanas dēļ no visiem tituliem šķīries, neilgi pirms jubilejas (100.) Francijas velobrauciena paziņojis, ka bez aizliegto vielu lietošanas velotūri uzvarēt nav iespējams.

"Uzvarēt "Tour de France" bez dopinga ir neiespējami. Šīs sacensības ir īsts izturības pārbaudījums, bet lielāko nozīmi šeit spēlē skābekļa daudzums uzturā. Piemēram, EPO īpaši nepalīdzēs 100 metru skrējējam uzvarēt, bet 10 000 metros šī preparāta lietošanai būs izšķiroša nozīme. Tas ir acīmredzami," sacīja Ārmstrongs.

"Es neizgudroju dopingu un ar manu aiziešanu tas neizzudīs," piebilda amerikānis. "Es vienkārši biju daļa no sistēmas..."

"UCI [Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības] vadītājs Pets Makveids var runāt ko vien grib. Pēc mana gadījuma viņa [uzticības] kredīts cīņā pret dopingu sasniedzis nereālus apmērus. Bet, kamēr viņš paliks virsotnē, nekas nemainīsies. Viņš nav ieinteresēts, lai cilvēki teiktu patiesību, jo tā daudzos radīs šoka stāvokli. Tāpēc vienmēr esmu baidījies no policijas vai robežkontroles, bet ne no dopinga testiem," atzina Ārmstrongs.

100. daudzdienu velobrauciens "Tour de France" sāksies 29.jūnijā. Tajā piedalīsies arī Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš pārstāv komandu "Katusha".

Izmantotie resursi:
Reuters

  +8 [+] [-]

, 2013-06-28 11:40, pirms 11 gadiem
Ja neviens nelietos, tad visi pusceļā nokritīs un netiks līdz finišam?

 +11 [+] [-]

, 2013-06-28 11:44, pirms 11 gadiem
Ja neviens nelietotu,tad būtu iespējams uzvarēt..

  +2 [+] [-]

, 2013-06-28 11:49, pirms 11 gadiem
mikiits rakstīja: Ja neviens nelietotu,tad būtu iespējams uzvarēt..
tieši tā, ja neviens nelieto, tad kāds nelietojis uzvarētu
bet mēs jau nepiekasāmies vārdiem - pareizi jau saka, sports iet roku-rokā ar farmāciju... un tas ir slikti un pretrunā ar sporta pamatprincipiem - veselīgs uzturs, fiziskās aktivitātes un veselīgs ķermenis!

     [+] [-]

, 2013-06-28 11:53, pirms 11 gadiem
Smieklīgi, norobežojas no UCI vadības, kas viņu visu karjeru piesedza kā vien mācēja. Tiesa, viņi (UCI vadība vairākās paaudzēs) nekādi nav mazāk vainīgi par Ārmstrongu un tur daudziem jo daudziem vajadzētu sagaidīt pēdējo stundiņu uz cietuma lāviņas, un tomēr...

Interesanti, ka TdF šobrīd brauc lēnāk kā Ārmstronga "ziedu" laikos.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-28 12:09, pirms 11 gadiem
M rakstīja: Interesanti, ka TdF šobrīd brauc lēnāk kā Ārmstronga "ziedu" laikos.
Jo taktika pamainījusies, radio sakari. Bēgļus noķer tieši pie finiša, nav ko skriet... Gregari stipri un t.t.

     [+] [-]

, 2013-06-28 12:16, pirms 11 gadiem
Kā tas ir "nav iespējams uzvarēt bez dopinga lietošanas?" kādas muļķības!!! ja neviens nelietos, tad tāpat kāds no viņiem būs 1.vietā.2. vai 3. u.t.t. vietā. Tātad tas ir iespējams, tikai visiem jābūt vienādās starta pozīcijās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-06-28 12:29, pirms 11 gadiem
vienmēr būs kāds kurš lieto, tā ir visos sporta veidos. Viss kas UCI beidzot ir jādara, jāievieš ģenētiskās biometrijas pases kas ļoti strikti ietekmētu dopinga lietošanas iespējas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-28 12:32, pirms 11 gadiem
Drīzāk kāds bij dopinga un farmācijas līmenis ja tajos laikos 7kārtējam čempionam nespēja atklāt dopingu??? Bail pat domāt kāds tas ir tagad?
dopings iet pa priekšu un attīstās milzīgos tempos !!!

     [+] [-]

, 2013-06-28 12:55, pirms 11 gadiem
Tāpēc vienmēr esmu baidījies no policijas vai robežkontroles, bet ne no dopinga testiem," atzina Ārmstrongs.

Manuprāt, tas pasaka skaidri, ka tikai pievērtas acis uz zvaigznēm, jo kaitētu gonkai

m.ozols rakstīja: Drīzāk kāds bij dopinga un farmācijas līmenis ja tajos laikos 7kārtējam čempionam nespēja atklāt dopingu??? Bail pat domāt kāds tas ir tagad?
dopings iet pa priekšu un attīstās milzīgos tempos !!!

  -2 [+] [-]

, 2013-06-28 13:00, pirms 11 gadiem
Pretīgs sports, ja ir runa par profesionālo līmeni! Sen lielās gonkas vairs neskatos...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-06-28 14:00, pirms 11 gadiem
Dopings tas nav traģiski! Tas ir Pro sports kas balstīts uz skatītājiem, jo tieši skatītāji ir tie kas grib redzēt, ātrākas, aizraujošākas , asiņainākas ( attiecas uz cīņām) sacensības. Kurš gan gribētu skatīties sprintu bez jauniem rekordiem? Boksu bez smagiem nokautiem? U.t.t skatītāji to grib, tikai viņi negrib zināt to tumšo pusi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-06-28 14:15, pirms 11 gadiem
ficuks rakstīja: Pretīgs sports, ja ir runa par profesionālo līmeni! Sen lielās gonkas vairs neskatos...
un kur ta tu skatijies vinas? Eurosport? Nav nekaa gralcigaka kaa skatities ritenbrauskanu, bez tam ja tajaa nav izcilu sportistu. Bija Armstrongs bija jega ieslegt televizoru un apskatiities. Tagad? Tagad ritenbrauksana ir palikusi aiz saha un dambretes interesantuma zinaa.

  +1 [+] [-]

, 2013-06-28 14:36, pirms 11 gadiem
Nu tu gan muldi.. pavasara klasika bija ļoti aizraujoša, Konča pret Saganu n-tās cīņas atrāvienos un t.t.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-28 14:44, pirms 11 gadiem
No viņa teiktā var secināt, ka TdF ir tik necilvēcīgas sacīkstes, ka bez vielām dzīvs līdz finiša līnijai nevar tikt.

  +2 [+] [-]

, 2013-06-28 15:25, pirms 11 gadiem
noladets rakstīja: un kur ta tu skatijies vinas? Eurosport? Nav nekaa gralcigaka kaa skatities ritenbrauskanu, bez tam ja tajaa nav izcilu sportistu. Bija Armstrongs bija jega ieslegt televizoru un apskatiities. Tagad? Tagad ritenbrauksana ir palikusi aiz saha un dambretes interesantuma zinaa.
Riteņbraukšana ir daudz maz jāizprot. Man arī savulaik bija gluži tāds pats viedoklis kā tev - nevar būt nekas garlaicīgāks kā skatīties kā stundām minās ar riteni...tad kkā pasāku skatīties ar Eurosport komentētājiem, kuri ir tiešām ļoti labi, izskaidro nianses utt., sāku pamazām izprast kas un kā tur notiek, kāpēc notiek tieši tā un ne savādāk, kādas grūtības/viltības ir kurās vietās utt. un nebūt nevar teikt, ka būtu garlaicīgi. Protams, gadās arī posmā kādi garlaicīgāki monenti, bet tos lieliski aizpilda komentētāji pastāstot dažādas nianses, taktikas, jaunumus, gaumas utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-06-29 16:38, pirms 11 gadiem
trakais_v21 rakstīja: par ko žēl Ārmstronga?

-viņš pats zināja,ka lieto dopingu
-cilvēki,šajā gadījumā velobraucēji,kas iegulda pusi dzīves,ja ne pat visu šajā sportā,cīnās pret farmakoloģijas eksperimentu trusīti?

par ko žēl,par nevienlīdzīgiem apstākļiem?
turpini sēdēt pie datora