Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Frūms posma attālumā no triumfa "Tour de France", Smukulim kopvērtējumā divu vietu kāpums

Rolands Eliņš

Frūms posma attālumā no triumfa "Tour de France", Smukulim kopvērtējumā divu vietu kāpums
Dzeltenā krekliņa īpašnieks Kristofers Frūms
Foto:AP/Scanpix

"Tour de France" velobrauciena 20. posmā uzvaru šodien svinēja kolumbietis Kvintana Rohass, bet trešais finišēja Kristofers Frūms, kurš līdz ar to arī spēris ļoti platu soli pretī uzvarai kopvērtējumā. Vienīgais Latvijas pārstāvis sacensībās Gatis Smukulis šodien finišēja 108.vietā, savukārt kopējā ieskaitē pakāpās par divām pozīcijām, pirms rīt paredzētā noslēdzošā posmā ierindojoties 119.vietā.

„Tour de France” priekšpēdējais, 20. posms bija 125 kilometrus garš un pēdējais kalnu posms šajā velotūrē. Brauciena pirmajā pusē savu vakardien iesākto turpināja francūzis Pjērs Rolāns, kurš kopā ar vairākiem riteņbraucējiem veica atrāvienu un savāca lauvas tiesu punktu kalnu starpposmos, kas ļāva viņam uz laiku atgūt „kalnu karaļa” godu. Savukārt jau pašā posma sākumā tūres sprintera zaļā krekliņa izcīnīšanu nodrošināja Peters Sagans, kuram rītdien būs nepieciešams tikai finišēt.

Vadību braucienā tikmēr bija pārņēmis vācietis Jenss Voigts, taču 30 kilometrus pirms finiša viņa pārsvars nebija pārāk liels ne pār tuvāko sekotāju spāni Igoru Antonu (minūte), ne lielo grupu (trīs minūtes), turklāt priekšā vēl bija stāvs un desmit kilometrus garš finiša kāpums.

Kāpuma sākumā no lielās grupas atdalījās elitāru riteņbraucēju grupiņa, kurā ietilpa gan Frūms, gan Kontadors, gan Valverde, gan Rodrigess, gan vairāki citi līderi. Šie astoņi sportisti panāca gan Rolāna grupiņu, gan drīz arī Voigtu, un nākamo izrāvienu jau bija gatavs veikt „Katusha team” līderis Rodrigess, taču Frūms ar fantastisku paātrinājumu spēja pievienoties viņam un kolumbietim Kvintanam. Trijotne ātri aizbēga minūtes attālumā no sekotājiem, un sadalīja uzvarētāja godu savā starpā.

Kad līdz finišam bija palicis pusotrs kilometrs, Frūms centās aizbēgt, taču 24 agdus vecais kolumbietis Nairo Kvintana Rohass metās viņam pakaļ, un šoreiz tas bija Frūms, kurš neizturēja. Rohass finišēja pirmais, bet Frūmu apdzina arī Rodrigess.

Frūms līdz ar to atguva „kalnu karaļa” krekliņu, kuru viņam trases sākumā uz laiku atņēma Rolāns, taču, kas daudz svarīgāk, gandrīz pilnībā nodrošināja savu uzvaru kopvērtējumā. Rīt, pēdējā posmā Parīzē lieli kāpumi nav sagaidāmi, un tikai liela nelaime var likt Frūmam pazaudēt to piecu minūšu pārsvaru, kas viņu šobrīd šķir no otrajā vietā esošā Rohasa, kurš kopvērtējumā apdzinis Kontadoru. Kontadoram garām pagājis arī Gata Smukuļa komandas biedrs Rodrigess, kurš šobrīd ir trešais.

Gatis Smukulis finišu sasniedza 108.pozīcijā, no uzvarētāja atpaliekot 19 minūtes un 55 sekundes. Kopvērtējumā Latvijas riteņbraucējs atrodas 119.vietā, līderim Frūmam zaudējot 3 stundas, 21 minūti un 49 sekundes.

”Tour de France” 20.posms

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.N. A. Kvintana RohassKolumbijaMovistar Team3h 39:04
2.Hoakins RodrigessSpānijaKatusha+0:18
3.Kristofers FrūmsApvienotā KaralisteSky Procycling+0:29
4.Alehandro ValverdeSpānijaMovistar Team+1:42
5.Ričijs PorteAustrālijaSky Procycling+2:17
6.Endrjū TalanskisASVGarmin-Sharp+2:27
7.Alberto KontadorsSpānijaSaxo-Tinkoff+2:28
8.Džons ŽadretsFrancijaAg2r La Mondiale+2:48
9.Hesus ErnandessSpānijaTeam Saxo-Tinkoff+2:55
10.Romans KreicigersČehijaTeam Saxo-Tinkoff+2:55
108.Gatis SmukulisLatvijaKatusha+19:55

Individuālais kopvērtējums

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Kristofers FrūmsApvienotā KaralisteSky Procycling80:49.33
2.Nairo Kvintana RohassKolumbijaMovistar Team+5.03
3.Hoakins RodrigessSpānijaKatusha+5.47
4.Alberto KontadorsSpānijaSaxo-Tinkoff+7:10
5.Romans KreicigersČehijaSaxo-Tinkoff+8:10
6.Bauke MollemaNīderlandeBelkin Pro Cycling+12.25
7.Jakobs FuglsangsDānijaAstana Pro Team+13.00
8.Alehandro ValverdeSpānijaMovistar Team+16.09
9.Daniels NavarroSpānijaCofidis+16:35
10.Endrjū TalanskisASVGarmin-Sharp+18:22
119.Gatis SmukulisLatvijaKatusha+3:21:49

Krekliņi pēc 20. posma

KrāsaSportistsValstsKomanda
Dzeltenātūres līderisKristofers FrūmsLielbritānijaSKY Procycling
Zaļā„sprinteris”Peters SagansSlovākijaCannondale
Sarkani punktotākalnu karalisN. A. Kvintana RohassKolumbijaMovistar Team
BaltāU-26 līderisN. A. Kvintana RohassKolumbijaMovistar Team

  +2 [+] [-]

, 2013-07-20 18:44, pirms 11 gadiem
Sarkani punktotais krekls tagad pieder Kvintanam nevis Frūmam!

     [+] [-]

, 2013-07-20 18:55, pirms 11 gadiem
ZajacLV rakstīja: autor - iesaku seko līdzi sacensībām. Kolumbietis tagad ir kalnu karalis. Un labākais jaunais braucējs ir amerikānis Talansky
Labākais jaunais arī ir Kvintana

     [+] [-]

, 2013-07-20 18:57, pirms 11 gadiem
Talanskis ir otrais labākais jaunais braucējs aiz Kvintanas, bet tā kā Kvintana brauks ar punktoto kreklu, tad Talanskis viņa vietā ar balto
ZajacLV rakstīja: autor - iesaku seko līdzi sacensībām. Kolumbietis tagad ir kalnu karalis. Un labākais jaunais braucējs ir amerikānis Talansky

  +1 [+] [-]

, 2013-07-20 18:59, pirms 11 gadiem
Malacis Kintana beidzot parādīja Frūmam klasi. Interesanta tūre par spīti jau sen izšķirtajiem Dzeltenajiem un Zaļajiem krekliem.