Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Ārmstrongs atkal atsaka USADA un vēlas starptautisku tribunālu

Agris Suveizda

Ārmstrongs atkal atsaka USADA un vēlas starptautisku tribunālu
Lenss Ārmstrongs
Foto: AP/Scanpix

Lenss Ārmstrongs otro reizi divu nedēļu laikā nolēmis nepiekrist ASV Antidopinga aģentūras (USADA) piedāvājumam, taču sacīja, ka joprojām plāno pilnībā sadarboties ar kādu citu antidopinga iestādi. USADA uz mūžu diskvalificētajam amerikānim piedāvāja noteiktā termiņā ierasties un atklāt visu par to, kā krāpās riteņbraukšanas sacensībās un kā tik ilgus gadus netika pieķerts.

"Lenss vēlas pilnībā sadarboties un ir bijis ļoti skaidrs. Viņš būs pirmais cilvēks, kas izgājis cauri šīm durvīm, un iekšienē atbildēs uz jebkuru jautājumu - starptautiskā tribunālā, kas izveidots, lai vispusīgi uzrunātu profesionālo riteņbraukšanu, kas ir gandrīz ekskluzīvi eiropiešu sporta veids," sacīts Ārmstronga pārstāvja Tima Hērmana paziņojumā. Tā turpinājumā sacīts, ka Ārmstrongs vairāku iemeslu dēļ nepiedalīsies USADA akcijā, kas tikai nomelno atsevišķas personas, bet neuzrunās 95% sporta veida, pār kuru USADA nav nekādas varas.

"Esam devuši misteram Ārmstrongam vairākas iespējas palīdzēt mūsu pūliņos iztīrīt riteņbraukšanas sportu. Pēc viņa nesenās intervijas televīzijā vēlreiz ielūdzām viņu atnākt un sniegt godīgu informāciju. Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) viņu rakstiskā veidā informēja, ka šis viņam ir pareizais ceļs, ja viņš vēlas būt risinājuma daļa," teikts USADA izpilddirektora Trevisa Taigerta paziņojumā. Iemesls USADA uzaicinājumam bija Ārmstronga nevēlēšanās televīzijā runāt par atsevišķiem aspektiem - piemēram, viņa komandas menedžera lomu dopinga skandālā.

"USADA izmeklēšana turpina ritēt bez viņa [Ārmstronga], un turpināsim strādāt ciešā sadarbībā ar WADA un atbildīgajām starptautiskajām iestādēm, lai piepildītu solījumu attīrīt atlētus, lai aizsargātu viņu tiesības sacensties no aizliegtām vielām tīrā sporta laukumā," sacīts USADA paziņojuma turpinājumā. Ja Ārmstrongs piekristu USADA piedāvājumam, viņam varētu tikt samazināts diskvalifikācijas termiņš.

Izmantotie resursi:
USA TODAY: Latest World and US News -...

  -2 [+] [-]

, 2013-02-21 02:06, pirms 11 gadiem
Kāds vēl godīgums? Protams, būtu jau jauki iztīrīt riteņbraukšanu, bet nodot draugus un cilvēkus ar kuriem pats ilgu gadu garumā strādājis un kuri viņam palīdzējuši (ne otrādāk) ir diez gan zemiski, tāpēc šoreiz atbalstu Ārmstrongu. Ja USADA nespēj pati ar to tikt galā, tad diez gan skumji, neredzu no viņiem jēgu. Varbūt viņi to tik vien gaida, ka nu tik kāds sāks visu stāstīt un viņi, rokas berzēdami, varēs sākt lielo tīrīšanu, pirkstiņu nepakustinot un skandējot cik viņi vareni...

     [+] [-]

, 2013-02-21 03:14, pirms 11 gadiem
Nu cik var cepties

     [+] [-]

, 2013-02-21 18:22, pirms 11 gadiem
Atšķirībā no citiem, kurus pabaidīja ar mūža disq, šis vēl nevienu uzvārdu nav nosaucis..
Nevar saprast, vai uzsit cenu,vai arī tiešām turēsies un nenodos "savējos".
Var jau Lensu visādi aprunāt, bet jāņem vērā, ka viņš tomēr uzvarēja starp vienādiem......