Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Skotija pārspēj Itāliju, Urugvaja – Čīli

Juris Miņins
Juris Miņins

Skotija pārspēj Itāliju, Urugvaja – Čīli
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien, gatavojoties 2023. gada Pasaules kausam, vadošās regbija izlases aizvadīja sagatavošanās mačus un Skotija ar 26:13 pārspēja Itāliju, bet Urugvaja tika pie minimālas uzvaras pret Čīli, 26:25.

Tuvojoties 2023. gada Pasaules kausam regbijā, tā dalībvalstu izlases sāk aizvadīt pārbaudes mačus. Dienvidu puslodes komandas, kā ziņojām iepriekš, atbildes uz sev aktuālajiem jautājumiem meklēja Regbija čempionātā, kurā titulu izcīnīja Jaunzēlande, Klusā okeāna komandas izspēlēja savu Nāciju kausu, bet pārējās izlases aizvada testu mačus.

Tā Skotija tikās ar Itāliju un šajā Sešu nāciju čempionāta dalībnieču cīņā skoti parādīja, ka komanda kopš pēdējās spēles nav kļuvusi sliktāka, jo itāļi tika pārspēti ar tādu pašu 12 punktu pārsvaru kā marta cīņā.

Pirmajā puslaikā, pateicoties Tomaso Alana diviem realizētajiem soda sitieniem, gan Itālijas izlase atradās vadībā ar 6:5, taču otrajā puslaikā laukuma saimnieki parādīja, ka laiks viesmīlībai ir beidzies un uzvarēja ar 20:7. Dārsijs Greiems guva divus piezemējumus un kļuva par spēles galveno varoni.

Te gan arī ir jāpiemin, ka Skotijas izlase nespēlēja labākajā sastāvā, jo vairākus vadošos regbistus tika nolemts atpūtināt pirms gaidāmajiem mačiem ar Franciju.

Citā spēlē Urugvaja tikās ar Čīli. Urugvajieši, protams, Pasaules kausā ir labi zināmi, jo piedalīsies tajā ne pirmo reizi, kamēr Čīlei viss ir jauns un līdz šim nepiedzīvots, tāpēc salīdzināt abas komandas bija diezgan interesanti. Tāpat interesanti bija salīdzināt kā ir mainījies spēku samērs starp abām izlasēm kopš kvalifikācijas mačiem, kad Urugvaja svinēja panākumu ar 15:10.

Jāteic, ka šī bija klasiska "divu puslaiku spēle", kurā vispirms Urugvaja izvirzījās vadībā ar 19:6, bet otrajās 40 minūtēs rezultāts bija 19:7 Čīles labā. Tiesa, šis viens urugvajiešu papildus gūtais punkts arī izšķīra mača gaitu.

Te gan arī ir jāpiebilst, ka pirms pieminētā kvalifikācijas turnīra mača, komandas bija tikušās un toreiz par uzvarētājiem ar 22:21 kļuva Čīles regbisti, t.i., var teikt, ka šis duelis veidojas par gana interesantu lokālo derbiju. Tāpat var teikt, ka Čīle ir ne mazāk konurētspējīga kā Urugvaja, kas liek cerēt uz skatāmiem mačiem Pasaules kausa finālturnīrā.

Turpat Urugvajā, Montevideo pilsētā, spēli aizvadīja arī Namībijas izlase, kas tikās ar Argentīnas otro komandu. Diemžēl, PK finālturnīra dalībniece nespēja pieveikt argentīniešu rezervistus un cieta zaudējumu ar 27:34.

Tāpat jāpiemin Klusā okeāna Nāciju kauss, kurā Japānas izlase pārtrauca savu septiņu zaudēto spēļu sēriju, ar 21:16 tiekot galā ar Tongas valstsvienību. Par turnīra līderiem gan jāsauc Fidži, kuri ar 33:19 pārspēja Samoa komandu un divās spēlēs ir ieguvuši maksimālo kopvērtējuma punktu skaitu, desmit.

Izlase, kas kļūs par kausa ieguvējiem noskaidrosies pēdējā kārtā, kad par titulu cīnīsies Fidži un Japāna, bet Tongas un Samoa mačā abas komandas cīnīsies par nepalikšanu pēdējā vietā.

Te arī ir jāpiebilst, ka šis Nāciju kauss ir īpašs ar to, ka Okeānijas salu izlases iespēlē savus jaunos regbistus, kuri pēc "World Rugby" jaunajiem spēlētāju naturalizācijas nosacījumiem drīkst pārstāvēt šīs komandas. Tā, piemēram, debiju Samoa izlasē piedzīvoja bijušais Austrālijas izlases spēlētājs Kristians Leliafano un 50 "All Blacks" mačos spēlējušais Čārlijs Faumuina, kā arī ASV izlasē spēlējušais un vadošos Eiropas klubus pārstāvošais Titi Lamositeli.

Starptautiskais regbijs, pārbaudes spēles

MājiniekiViesiRezultāts
SkotijaItālija25:13
NamībijaArgentīna XV27:34
UrugvajaČīle26:25

Klusā okeāna Nāciju kauss

MājiniekiViesiRezultāts
SamoaFidži19:33
JapānaTonga21:16
#KomandaSUNZP
1.Fidži220010
2.Japāna21015
3.Samoa21014
4.Tonga20021