Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Mītava" iegūst arī Latvijas kausu regbijā-7 U18, pārspējot mazākumā spēlējušo "Livonia"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Mītava" iegūst arī Latvijas kausu regbijā-7 U18, pārspējot mazākumā spēlējušo "Livonia"
Foto: Juris Bērziņš - Soms

Aizvadītajā svētdienā notika pēdējās šīs sezonas regbija sacensības jauniešiem U18 – Latvijas kauss regbijā-7, ko ieguva Jelgavas "Mītava" regbisti, kuri bija uzvarējuši spraigā cīņā arī Latvijas čempionātā šajā vecuma grupā un kuri izšķirošajā spēlē Latvijas kausā pārliecinoši ar 31:7 uzveica mazākumā spēlējušo "Livonia".

Lai gan sākotnēji bija pieteiktas piecas komandas, stundu pirms sacensību sākumu dalību atcēla jaunizveidotā “Lāči”/ĶNSS komanda, kas pirmo reizi Latvijas jauniešu turnīros startēja U18 čempionāta pēdējā posmā. Tādējādi par Latvijas kausu Baldonē spēkiem mērojās četras komandas – “Mītava”, “Livonia”, JNSC “Eleja” un “Griežņi”/ĶNSS.

Šī turnīra spēlēs komandas demonstrēja jau Latvijas čempionāta laikā iespēlēto stilu un jaudu. Līdz ar to kausā iztika bez intrigām un rezultātu skaitīšanas un tieši tāpat kā šī gada čempionātā par U18 kausu cīnījās “Mītava” un “Livonia”.

Abas komandas dienas pirmās divas spēles aizvadīja bez spēļu zaudējumiem. Mītavieši bija pārspējuši griežņus un elejiešus ar 54:0 un 17:0, bet livonieši tos pašus pretiniekus bija apspēlējuši ar lielāku pārsvaru 60:0 un 36:0. Tomēr pieminēšanas vērts bija “Livonia” zaudējums, proti, savā otrajā dienas spēlē pret JNSC “Eleja” satraumējās viens no “Livonia” spēlētājiem un vairs nedevās laukumā. Ņemot vērā, ka Livonia uz turnīru bija ieradusies septiņu spēlētāju sastāvā, tad finālspēli pret mītaviešiem tiem bija jāaizvada sešu vīru sastāvā.

Šis fakts arī lielā mērā izšķīra spēles likteni. Spēle starp “Livonia” un “Mītavu” iesākās ar Jelgavas spēlētāju pārāku darbību laukumā, kas arī deva rezultātu. Puslaikā ejot, ar 17:0 vadībā atradās Latvijas čempioni. Tomēr “Livonia” zināmu intrigu spēlei piešķīra otrā puslaika sākumā, veicot piezemējumu un panākot 17:7.

Tomēr vairāk punktus “Livonia” spēlētājiem neizdevās gūt, turpretī “Mītava” veica vēl divus piezemējumus un palielināja pārsvaru līdz 31:7, kļūstot arī par Latvijas kausa U18 ieguvējiem. Par kausa izcīņas labāko spēlētāju tika atzīts “Mītava” regbists Edvards Benķis.

Cīņā par 3.vietu elejieši ļoti pārliecinoši pārspēja griežņus ar 54:0.

“Mītava” komandas treneris K. Hovarts komentē komandas spēli: ”Puikas parādīja labu sniegumu un stabili aizvadīja visu turnīru. Liels prieks, ka labākais un pārliecinošākais sniegums tika parādīts turnīra izšķirošajā spēlē pret sīkstākajiem konkurentiem RFC “Livonia”. Jau no spēles pirmās minūtes notikumus laukumā diktēja “Mītava” spēlētāji, pakāpeniski audzējot pārsvaru un neradot šaubas, kurš būs šīs spēles uzvarētājs. Esmu priecīgs par komandas sniegumu šajā sezonā kopumā, bet it īpaši tās noslēgumā, kad izdevās izcīnīt gan Latvijas kausu, gan Latvijas čempionu godu. Prieks un lepnums par puikām!”

Savukārt uzvarētāju kluba vadītājs Roberts Bondarenko stāsta: ” Man prieks, ka mums izdevās šodien sezonu noslēgt uz pozitīvas nots. Tāpat ir zināms prieks, ka šo gadu esam noslēguši, jo gads bija izaicinājumiem pilns. Paldies visiem, kuri mums palīdzēja un ticēja šogad, tas deva mums enerģiju!”

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv