Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Rebija-7 izlasei nedaudz pietrūkst līdz iekļūšanai Eiropas augstākajā divīzijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Rebija-7 izlasei nedaudz pietrūkst līdz iekļūšanai Eiropas augstākajā divīzijā
Latvijas R7 izlase. Foto: Rugby Latvia

LETA. Latvijas vīriešu regbija-7 izlase svētdien Budapeštā Eiropas pēc spēka otrās jeb "Trophy" divīzijas otrajā posmā ieņēma piekto vietu, divu turnīru summā ierindojoties trešajā pozīcijā, kas liedza izcīnīt ceļazīmi uz augstāko jeb "Championship" divīziju.

Žana Batista Bruzuljē vadītā Latvija dienas pirmajā spēlē - ceturtdaļfinālā - ar 21:26 zaudēja Zviedrijai, tādējādi atvadoties no cerībām iekļūt augstākajā divīzijā. Divreiz bumbu ieskaites zonā nogādāja Elmārs Šefanovskis, vienreiz - Reinis Pepa, bet pa realizācijas sitienam izpildīja Roberts Džo Davidsons un Dāvis Jansons.

Pēc tam pusfinālā par piekto līdz devīto vietu latvieši ar 17:12 bija pārāki pār Monako. Piezemējumi bija Jansonam un Davidsonam, kurš bija sekmīgs arī realizācijā.

Spēle par piekto vietu Latvijas regbisti ar 17:12 guva virsroku pār Moldovu. Piezemējumus izpildīja Šefanovskis un Valērijs Runco, bet precīza realizācija bija Davidsonam.

Divu turnīru summā Latvija, kas uzvarēja pirmajā posmā, ar 32 punktiem ieņēma trešo vietu. Pa 36 punktiem bija Čehijai, kas abos posmos bija otrā un Zviedrijai, kas pirmajā posmā bija trešā un svētdien guva pirmo vietu. Uz augstāko divīziju ceļazīmes izcīnīja divas izlases.

Grupā latvieši ar 26:12 pieveica Monako, ar 14:19 piekāpās mājiniekiem un ar 17:7 pārspēja Rumāniju.

Turpat Budapeštā otrajā posmā cīnījās arī Latvijas sieviešu regbija-7 izlase, kas apakšgrupā ar 14:5 uzvarēja Andoru un ar 7:5 - Austriju, bet ar 5:24 zaudēja Dānija. Ceturtdaļfinālā latvietes ar 0:10 piekāpās Gruzijai, mazajā pusfinālā ar 38:0 uzveica Šveici un cīņā par piekto vietu ar 20:14 guva virsroku pār Somiju.

Divu posmu summā Latvijas izlase, kas pirmajā turnīrā ieņēma ceturto vietu, bija piektā.

Izmantotie resursi:
LETA