Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Dienvidāfrika 1/4 finālā negaidīti revanšējas Jaunzēlandei, Fidži spoža galotne

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Dienvidāfrika 1/4 finālā negaidīti revanšējas Jaunzēlandei, Fidži spoža galotne
Mirklis no Dienvidāfrikas Republikas un Jaunzēlandes regbija 7 valstsvienību spēles Parīzes olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā.
Foto: Rugby Sevens

Parīzes olimpiskajās spēlēs jau pirms svinīgās atklāšanas notiek cīņas par godalgām, regbija 7 sacensībās vīriešiem pusfinālu sasniedzot Dienvidāfrikas Republikas, Francijas, Fidži un Austrālijas valstsvienībām.

Pārsteigums notika jau pirmajā ceturtdaļfināla spēlē, dienvidafrikāņiem revanšējoties Jaunzēlandei par zaudējumu (5:17) grupu turnīra spēlē. Piezemējums un divi precīzi realizācijas sitieni Tristanam Līdsam.

Jaunzēlandieši šosezon triumfējuši divos no septiņiem Pasaules kausa seriāla posmiem. Trijos posmos triumfēja ranga līdere Argentīna, kuras sapnis par godalgām otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas beidzās pirmajā puslaikā (0:21) pret mājinieci Franciju. Divi piezemējumi Āronam Grandidjē. Otrajā puslaikā argentīnieši gan pietuvojās līdz 14:21, tomēr papildlaiku nepanāca, cīņas izskaņā bumbu piezemējot klasiskā regbija zvaigznei Antuānam Dupontam.

Abu iepriekšējo olimpisko turnīru uzvarētāja Fidži otrajā puslaikā nokļuva sprukās (7:15) pret Īriju, tomēr galotnē spēja divreiz izlauzties līdz eiropiešu piezemējuma zonai, izcīnot savu 16. uzvaru olimpiskajās spēlēs aizvadītajās 16 kaujās.

Sestdien pusfinālos spēkosies DĀR un Francija, kā arī Fidži un Austrālija.

Parīzes olimpiskās spēles, regbija 7 turnīra vīriešiem ceturtdaļfināls

SpēleRezultāts
Jaunzēlande – Dienvidāfrikas Republika7:14 (7:14)
Argentīna – Francija14:26 (0:21)
Fidži – Īrija19:15 (7:10)
Austrālija – ASV18:0 (10:0)

Pusfinālā par devīto līdz 12. vietu Samoa ar 42:7 sakāva Japānu, bet Kenija papildlaikā uzvarēja (19:14) Urugvaju.

Izmantotie avoti:
https://olympics.com/en/paris-2024/...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle

     [+] [-]

, 2024-07-26 08:23, pirms mēneša
Cik saprotu, regbijs 7 notiek Stade De France. Cik apmeklētas ir spēles? Jautājums tiem, kuri skatījās vakardienas un aizvakardienas spēles.

     [+] [-]

, 2024-07-26 09:22, pirms mēneša
Jā spēles notiek Stade De France. Vakardien biju klāt uz dienas sesijas 6 spēlēm, stadions prsktiski izpārdots, kādu brīvu vietiņu varēja redzēt, bet tā viss pilns, atmosfēra vienkārši grandioza, un to vislabāk varēja FRA - Fidži spēlē! Un Franči māk arī atbalstīt komandas!

     [+] [-]

, 2024-07-26 09:29, pirms mēneša
Džons1982 rakstīja: Jā spēles notiek Stade De France. Vakardien biju klāt uz dienas sesijas 6 spēlēm, stadions prsktiski izpārdots, kādu brīvu vietiņu varēja redzēt, bet tā viss pilns, atmosfēra vienkārši grandioza, un to vislabāk varēja FRA - Fidži spēlē! Un Franči māk arī atbalstīt komandas!
Paldies par info! Interesanti, kā būs ar sieviešu regbiju apmeklētības ziņā.