Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pēdējais 4.posms kļūst par izšķirošo čempionu noteikšanā LČ regbijā-7 U18 grupā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pēdējais 4.posms kļūst par izšķirošo čempionu noteikšanā LČ regbijā-7 U18 grupā
RK "Mītava". Foto: Latvijas Regbija federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē norisinājās noslēdzošais 4.posms U18 grupas puišiem Latvijas čempionātā regbijā-7, kas kļuva par izšķirošo kopvērtējuma uzvarētāju noteikšanā, jo RK "Mītava" apspēlēja savus sīvākos pretiniekus "Livonia" un līdz ar to pa visiem posmiem kopā ieguva vienādu puntku skaitu ar livoniešiem , taču, tā kā "Mītava" bija uzvarējusi pēdējā posmā, tad mītavieši arī tika kronēti par čempioniem.

Uz noslēdzošo, 4.posmu Latvijas čempionāta regbijā-7 U18 puišiem bija ieradušās četras komandas – sīvākās konkurentes "Livonia" un "Mītava", kā arī divas Ulda Bautra vadītās vienības – "Griežņi" un "Lāči". "Lāču" komandai šī bija pirmā kaujas pieredze Latvijas čempionātā, tādēļ jo īpašs prieks, ka Bautris spēja nokomplektēt uzreiz divas komandas, lai stiprinātu jauno spēlētāju pieredzi un izpratni par spēli. Diemžēl uz noslēdzošo posmu savas komandas neizlika Baldones un Elejas klubi.

Noslēguma posmā, protams, galvenais jautājums bija par to, kura no abām līderu komandām izcīnīs šī gada čempionu titulu. Pirms 4.posma kopvērtējuma tabulā "Livonia" bija priekšā "Mītavas" regbistiem tikai par vienu punktu.

Lai gan abas čempionu titula pretendentes savas spēles pret Bautra komandām aizvadīja pārliecinoši, varēja just nelielu satraukumu no "Livonia" trenera A. Baranovska puses. Viņa trenētie puiši, šķiet, kārtīgi neizspēlēja vajadzīgās kombinācijas pret lāčiem un griežņiem, lai tādējādi par 100% būtu sagatavojušies izšķirošajai cīņai.

Un ne bez pamata bija šis satraukums, jo finālspēles rezultātu atklāja RK “Mītava”. Pirmā puslaika vidū “Livonia” spēja izlīdzināt rezultātu, taču pēdējās 20 sekundes pirmajā puslaikā pavisam neveiksmīgi izvērtās livoniešiem, proti, tika ielaists piezemējums un viens no komandas līderiem – Ruslans Sosnars – nopelnīja dzelteno kartiņu (2 minūtes spēle mazākumā). Rezultāts pēc pirmā puslaika 14:7 RK “Mītava” labā.

Otrā puslaika sākumā vairākuma priekšrocības izmantoja mītavieši, gūstot vēl 7 punktus. Varēja manīt, ka Jelgavas regbisti ir uz viļņa. “Livonia” gan arī vēl neplānoja padoties un apstiprināja to ar sekmīgu piezemējumu un realizācijas sitienu. Tomēr arī “Mītava” atbildēja ar to pašu, ceturto reizi piezemējot bumbu aiz pretinieku laukuma gala līnijas un neļaujot pretiniekiem samazināt rezultāta starpību. Laiks bija nepielūdzams un, tiesneša svilpei skanot, “Mītava” varēja svinēt uzvaru čempionāta izšķirošajā spēlē ar 28:12.

Līdz ar to par Latvijas čempioniem regbijā-7 U18 grupā šogad tik spraigā cīņā tika kronēti RK “Mītava”. Kopvērtējumā otrajā vietā ierindojās “Livonia” komanda, kurai četros posmos arī divas uzvaras un divas otrās vietas. Trešie palika noslēguma posmu izlaidušie Baldone/ĶNSS regbisti. Kopvērtējuma 4.vietā ierindojās ĶNSS/”Griežņi”, 5.vietu ieņēma JNSC klubs “Eleja”, bet 6.vietā - svaigi izveidotā “Lāči”/ĶNSS komanda.

“Mītava” regbija kluba vadītājs Roberts Bondarenko pēc čempionu titula iegūšanas stāsta: "Šodien zēni un mēs visi apzinājāmies, cik svarīgs ir šis turnīrs. Kopš pēdējā posma divu nedēļu laikā smagi nostrādājām treniņos, kas arī nesa darba augļus. Paldies zēniem par pašaizliedzīgām cīņām. Diemžēl šī sezona nesanāca tik operatīva un veiksmīga kā iepriekšējā - uzvarētāju noteicām tikai pēdējā posmā. Mums viennozīmīgi ir pie kā strādāt."

Izmantotie resursi:
rugby-latvia.lv