Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"All Blacks" Vašingtonā ar 104:14 iznīcina ASV izlasi

Juris Miņins
Juris Miņins

"All Blacks" Vašingtonā ar 104:14 iznīcina ASV izlasi
Jaunzēlandes izlase, Foto:AFP/Scanpix

Jaunzēlandes regbija valstsvienība vakar vakarā Vašingtonā aizvadīja spēli pret ASV, kas viņiem bija pirmā cīņa rudens pārbaudes maču logā. "All Blacks", dominējot laukumā visas spēles garumā, svinēja uzvaru ar 104:14.

Sestdienas vakarā (pēc Latvijas laika) ASV galvaspilsētā Vašingtonā, "FedEx Field" arēnā, kurā ikdienā savus mačus aizvada pilsētas Nacionālās futbola līgas (NFL) komanda, norisinājās ASV un Jaunzēlandes regbija izlašu cīņa. Amerikāņiem tā bija vienīgā pārbaudes spēle šajā rudenī, jo Covid-19 pandēmijas izraisīto ceļošanas ierobežojumu dēļ viņi nespēja noorganizēt braucienus pie Eiropas komandām. Savukārt Jaunzēlandei tas bija sākums rudens maču sērijai, kas turpināsies ar spēlēm pret Velsu, Itāliju, Īriju un Franciju.

Jāsaka, ka jau pirms spēles sākuma svilpes bija skaidrs, ka ASV konkurēt ar "All Blacks" būs teju neiespējami, jo tās, tomēr, ir divas dažādu līmeņu komandas. No otras puses, ASV "Ērgļiem" tā bija laba iespēja pamēģināt parādīt progresu salīdzinot ar iepriekšējo abu komandu tikšanās reizi, kad 2014. gada rudenī viņi piekāpās Jaunzēlandes izlasei ar 6:74.

Par nelaimi uz maču sanākušajiem amerikāņiem, Lūks Džeikobss jau pēc nospēlētām 45 sekundēm piespieda bumbu ieskaites zonā un tas bija tikai sākums "All Blacks" performancei, kur vietējai izlasei bija tikai dekorāciju loma. Jaunzēlandes izlase sistemātiski, reizi pēc reizes, nogādāja bumbu ieskaites zonā, kopumā gūstot 16 piezemējumus un jau pirmajā puslaikā panākot 59:0.

ASV izlase gan katrā puslaikā guva pa piezemējumam, taču tas šajā spēlē vispār nebija iemesls lielam priekam, jo viesu dominance laukumā bija nospiedoša. Spēles beigās trīs piezemējumi bija Vilam Džordanam, bet pa divām reizēm izcēlās jau pieminētais Džeikobss un Anguss Tavo-Matau.

ASV – Jaunzēlandes spēles labākie momenti

Neskatoties uz šo graujošo rezultātu, šis nav visu laiku lielākais ASV izlases zaudējums. 1999. gadā ASV valstsvienība Londonā ar 8:106 piekāpās Anglijas izlasei. Savukārt Jaunzēlandes lielākais panākums ir izcīnīts pret Japānu, 1995. gadā – 145:17.

Tāpat vakardien spēli aizvadīja Austrālijas un Japānas izlases un šajā mačā gan varēja vērot cīņu, kas gan noslēdzās ar Austrālijas "Valabiju" uzvaru – 32:23. Tiesa, līdz pat pēdējām minūtēm Japānas izlase saglabāja cerības uz panākumu un tikai 79. minūtē gūtais Konala Makinernija piezemējums ļāva austrāliešiem uzelpot.

Rudens testu spēles turpināsies 30. oktobrī, kad Skotija tiksies ar Tongu, Jaunzēlande viesosies Velsā, bet Spānijas valstsvienība mēģinās pieveikt Itālijas otro izlasi.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/