Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Zībo pēc četru gadu pauzes atgriežas Īrijas izlasē

Juris Miņins
Juris Miņins

Zībo pēc četru gadu pauzes atgriežas Īrijas izlasē
Džonatans Sekstons Foto:Reuters/Scanpix

Īrijas regbija izlase ir nosaukusi tos 38 spēlētājus, kas gatavojas šoruden plānotajām pārbaudes spēlēm, viņu vidū ir gan kopš 2017. gada komandā nespēlējušais Simons Zībo, gan Džonatans Sekstons, kuram ir iespēja aizvadīt 100. spēli valstsvienības sastāvā.

Īrijas izlases galvenais treneris Endijs Farels ir ticis skaidrībā ar tiem regbistiem, kurus viņš grib redzēt šajā rudenī ieplānotajās pārbaudes spēlēs pret Japānu, Jaunzēlandi un Argentīnu. Kopumā komandas sastāvā ir iekļauti 38 spēlētāji, viņu vidū tikai divi debitanti.

Tajā pašā laikā uz rudens mačiem gatavojas seši spēlētāji, kas vasarā pārstāvēja britu un īru "Lions" komandu tās Dienvidāfrikaas Republikas tūrē – Bandī Aki, Tadžs Bērnijs, Džeks Konans, Tadžs Furlongs, Aiens Hendersons un Konors Marejs.

Par pārsteigumu var saukt Simona Zībo atgriešanos Īrijas izlases sastāvā, jo aizsargs, kurš pašlaik pārstāv Mansteras komandu, valstsvienībā nav spēlējis kopš 2017. gada. Īrijas komandas sastāvā Zībo ir aizvadījis 35 mačus, kuros guvis 45 punktus. Savukārt šosezon URC čempionātā viņš ir piedalījies trijās spēlēs, kurās izcēlies ar diviem piezemējumiem.

Komandas kapteinis šajā rudens maču ciklā būs Džonatans Sekstons, kuram ir ļoti labas iespējas sasniegt 100 izlases kreklā aizvadīto maču robežu.

Kā arī…

# Sastāvu rudens mačiem ir nosaukusi arī Japāna un tajā bez jau zināmajiem spēlētājiem ir atrodami trīs Austrālijā dzimuši uzbrucēji – Bens Gunters un Džeks Kornelsons, kuri iekļauti komandas sākumsastāvā, kā arī Dilans Railijs, kurš ir iekļauts mača rezervistos. Interesanti, ka Japāna savu rudens testu programmu 23. oktobrī sāks tieši pret Austrāliju, kā arī Džeka Kornelsona tēvs Gregs savulaik ir pārstāvējis Austrālijas izlasi, 1978. gadā savas komandas labā gūstot četrus piezemējumus mačā pret Jaunzēlandi.

Visi trīs spēlētāji var pārstāvēt Japānas izlasi, jo jau ilgāku laiku spēlē Japānas čempionāta komandās, kurām pievienojās pēc tam kā nespēja iekļūt savas valsts "Super Rugby" čempionāta klubu sastāvos.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/
https://www.bbc.com/sport/