Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglijas treneris Džonss: "Visi grib spēlēt PK, taču ne visi grib trenēties, lai tajā uzvarētu"

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglijas treneris Džonss: "Visi grib spēlēt PK, taču ne visi grib trenēties, lai tajā uzvarētu"
Edijs Džonss, Foto:Reuters/Scanpix

Anglijas regbija izlases galvenais treneris Edijs Džonss nav mainījis savu lēmumu attiecībā pret trim Londonas "Saracens" spēlētājiem, brāļiem Vunipolām un Džeimiju Džordžu, neiekļaujot viņus komandas sastāvā uz rudens testu mačiem.

Neskatoties uz daudzo ekspertu spekulācijām un pieņēmumiem, Anglijas izlases galvenais treneris Edijs Džonss savu lēmumu attiecībā uz iepriekš sastāvā neiekļautajiem spēlētājiem nav mainījis. Bilijs un Mako Vunipola, Džeimijs Džordžs (Londonas "Saracens") un Džordžs Fords (Lesteras "Tigers") rudens testu mačos pret Tongu, Austrāliju un Dienvidāfrikas Republiku nepiedalīsies.

Jau brīdī, kad Džonss nosauca sastāvu rudens treniņiem, šī kvarteta atstāšana ārpus sastāva daudziem bija pārsteigums, taču pēc diezgan labā Premjerlīgas sezonas sākuma, kurā gan "Saracens" trio, gan Fords, rādīja gana labu sniegumu, parādījās runas, ka galīgajā sastāvā viņi, tomēr, tiks iekļauti un rudens spēlēs piedalīsies.

Savu izvēli galvenais treneris pamatoja šādi: "Kandidātu sarakstos ir vairāki spēlētāji, kas ir spēlējuši jau divos Pasaules kausos un, esmu pārliecināts, viņi grib spēlēt arī trešajā. Taču, kā rāda mana pieredze, ne visi ir gatavi gatavoties šim turnīram tā, lai varētu tajā uzvarēt." Džonss arī atsaucās uz savu pieredzi pie Austrālijas izlases stūres: "Es biju līdzīgā situācijā trenējot Austrāliju, pēc 2003. gada. Tad vairāki spēlētāji izlasē aizkavējās pārāk ilgi. Šoreiz es izsvēru visus argumentus un pieņēmu, manuprāt, pareizu lēmumu."

Bez jau pieminētajiem četriem regbistiem, kurus iepriekš varēja uzskatīt par stabilām Anglijas izlases vērtībām, ārpus pieteikuma uz rudens mačiem ir palikuši Ekseteras "Chiefs" aizsargs Džeks Noulss, kurš gan daudz biežāk atrodas savainoto spēlētāju sarakstos, kā arī "Wasps" cīņas pussargs Dens Robsons.

Savukārt kā pēdējais sastāvā uzņemtais regbists atzīmējās Lesteras "Tigers" pārstāvis Niks Dolijs, kurš šobrīd ir Anglijas Premjerlīgas labākais piezemējumu guvējs, piecos mačos izceļoties ar pieciem piezemējumiem.

Kā arī…

# DĀR izlases vadītāji arī ir tikuši skaidrībā ar sastāvu tūrei pa Eiropu, taču lielu pārsteigumu šoreiz nebija. No interesantajām izvēlēm ir jāizceļ Salmans Morats, bijušais DĀR U20 un skolnieku izlases kapteinis, kurš ir viens no diviem debitantiem komandā.

Tiesa, savainojumu dēļ komandai nepalīdzēs ne Fafs de Klerks, ne Česlins Kolbī, ne Franss Malerbe, ne arī Ārdžejs Snīmans. Savukārt veterāns Morne Steins šajās dienās paziņoja, ka noslēdz starptautisko karjeru.

# Fidži izlase uz rudens mačiem gatavosies ar komandu, ko veido Eiropā spēlējošie regbisti. Tiesa, šis lēmums ir pieņemts ne tik sportisko, kā Covid-19 faktoru dēļ. Fidži atteicās uz Eiropu vest dienvidu puslodes komandās spēlējošos regbistus un trenerus, sarežģītās loģistikas dēļ. Tas arī nozīmē, ka Fidži izlase rudens mačos spēlēs bez galvenā trenera Verna Kotera un visiem viņa palīgiem.

Viņa vietā stāsies velsietis Garets Bārbers, kurš ir Fidži regbija-7 treneris jau kopš 2016. gada, bet starp viņa asistentiem būs arī bijušais Īrijas izlases kapteinis Rorijs Bests. Tāpat asistentu komandā būs divi bijušie Skotijas izlases spēlētāji – Dankans Hodžs un Ričijs Grejs.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/
https://www.bbc.com/sport