Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“Cowboys” izglābjas un turpina titula aizstāvēšanu

Juris Miņins
Juris Miņins

“Cowboys” izglābjas un turpina titula aizstāvēšanu
Foto: nrl.com

Šajā nedēļas nogalē Nacionālajā regbija līgā (NRL) tika izspēlēta izslēgšanas spēļu otrā kārta, kurā noskaidrojās, ka Ziemeļkvīnslendas “Cowboys”, iepriekšējās sezonas čempioni, turpinās sava titula aizstāvēšanu arī šosezon.

Nacionālās regbija līgas izslēgšanas spēļu formāts mazliet atšķiras no Eiropā un Ziemeļamerikā ierastā, jo tas izmanto tā saukto Austrālijas sistēmu, proti, četras labākās komandas tiek sadalītas divos pāros (pirmā komanda spēlē ar ceturto, otrā – ar trešo) un viņas izspēlē divus mačus, kuru uzvarētājvienības vēlāk automātiski kvalificējas lielajam pusfinālam.

Savukārt piektā līdz astotā vieta pēc tāda paša principa nokomplektē savu izslēgšanas spēļu zaru un šo spēļu uzvarētāji kvalificējas mazajiem pusfināliem, kuros tiekas ar labāko komandu zara izslēgšanas spēļu pirmās kārtas zaudētājiem. Divām vājāko komandu izslēgšanas maču zara zaudētājvienībām turnīrs ir beidzies.

Šogad sanāca tā, ka mazajam finālam no uzvarētāju zara kvalificējās iepriekšējās sezonas čempioni Ziemeļkvīnslendas “Cowboys” un Kanberas “Raiders”, kuru pretinieki no vājāko komandu grupas bija, attiecīgi, Brisbenas “Broncos” un Pernitas “Panthers”.

Vislielākā uzmanība, protams, tika pievērsta pirmajam komandu pārim, kas arī saprotami un loģiski, jo tajā spēlēja abas iepriekšējās sezonas finālistes. Jāsaka, ka arī spēlē tās nepievīla.

Maču ar izrāvienu 8:0 sāka brisbenieši, taču “Cowboys” ātri vien atrada pretlīdzekli un ar ātriem uzbrukumiem vairākas reizes saraustīja “Broncos” aizsardzību, tiesa, nekur tālu viņi netika un spēle izlīdzinājās, turklāt, abas komandas pieļāva pa kādai muļķīgai, bet dārgai kļūdai. Tieši tā notika arī pašā spēles izskaņā, kad sodu par pretinieka klupināšanu saņēma Brisbenas spēlētājs Mets Džilets, kas ļāva Džonatanam Tērstonam izlīdzināt spēles rezultātu un panākt pagarinājumu.

Saņēmuši vienreizējo iespēju, Ziemeļkvīnslendas spēlētāji, protams, to nevarēja neizmantot un kārtējā izrāvienā Maikls Morgans guva četrus punktus, bet jau pieminētais Tērstons – vēl divus, saglabājot “Cowboys” cerības uz iepriekšējās sezonas panākumu atkārtošanu, jo tika izcīnīta smaga uzvara ar 26:20.

Starp citu, ja tā notiks, tad tas būs pirmais gadījums tā sauktajā NRL ērā, kad kādai komandai būs izdevies aizstāvēt savu čempionu titulu.

Otrajā mazajā pusfinālā Kanberas “Raiders”, kuri pirmajā kārtā piekāpās Kronulas-Saterlendas “Sharks”, tikās ar Pernitas “Panthers” un tur gan iztika bez tādas drāmas, jo Austrālijas galvaspilsētas klubs spēles laikā bija panācis pat 18 punktu pārsvaru, kad Pernitas vienība guva savus pirmos punktus. Spēles beigu rezultāts – 22:12

Izslēgšanas spēļu lielajā finālā Kanberas “Raiders” tiksies ar Melburnas “Storm”, kas būs divu regulārās sezonas vadošo komandu cīņa, bet Ziemeļkvīnslendas “Cowboys” mēģinās tikt galā ar Kronulas-Saterlendas “Sharks”.

Izmantotie resursi:
NRL - The official site of the National Rugby...