Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Savējos nelaimē neatstāj - Anglijas izlases kapteinis Farels spēlēs otrajā līgā

Juris Miņins
Juris Miņins

Savējos nelaimē neatstāj - Anglijas izlases kapteinis Farels spēlēs otrajā līgā
Ovens Farels
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas regbija valstsvienības kapteinis Ovens Farels ir apstiprinājis, ka arī 2020./2021. gada sezonu plāno aizvadīt Londonas "Saracens" rindās. Tas nozīmē, ka viņam būs jāspēlē Anglijas pēc spēka otrajā līgā, jeb "Championship" divīzijā.

Ovens Farels ir paziņojis, ka 2020./2021. gada sezonā neplāno meklēt citu klubu vai izmantot īres iespējas un turpinās savu karjeru Londonas "Saracens" rindās. Šis paziņojums ir interesants tāpēc, ka londonieši ir saņēmuši sodu par krāpšanos ar algu izmaksām saviem spēlētājiem, tāpēc nākamā sezona viņiem būs jāaizvada pēc spēka otrajā Anglijas regbija līgā, jeb "Championship" turnīrā. Savukārt tas cik ātri komanda atgriezīsies Premjerlīgā ir atkarīgs tikai no sportiskajiem panākumiem.

Tiesa, Farels nav vienīgais, kurš ir apliecinājis, ka neplāno pamest komandu grūtā brīdī un vēlas tai palīdzēt pēc iespējas ātrāk atgriezties Anglijas spēcīgāko klubu kompānijā. Nesen ar šādu paziņojumu nāca klajā arī Mako Vunipola, bet teju vienlaicīgi ar Ovenu to pašu apliecināja vēl viens Anglijas izlases izcilnieks Maro Itodže. Interesanti, ka par Itodži bija liela interese no naudīgajiem Francijas regbija klubiem un tika prognozēts, ka uzbrucējs 2020./2021. gada sezonā varētu tikt izīrēts kādam Francijas klubam.

Ovens Farels ir pašreizējais Anglijas izlases kapteinis un nacionālās komandas sastāvā ir aizvadījis 83 mačus. Viņš arī palīdzēja angļiem nokļūt 2019. gada Pasaules kausa finālā, kur gan viņi zaudēja DĀR izlasei.

Londonas "Saracens" rindās Ovens debitēja 2008. gadā un vienu sezonu nospēlēja kopā ar savu tēvu, Endiju Farelu, kurš nu ir Īrijas izlases galvenais treneris. Londonas kluba sastāvā aizsargs ir aizvadījis 188 mačus, piecas reizes izcīnījis Anglijas Premjerlīgas čempiona titulu, bet trīs reizes triumfējis Eiropas Čempionu kausā.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/