Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Saracens" šokē Tvikenhemu un uzvar Londonas derbijā

Juris Miņins
Juris Miņins

"Saracens" šokē Tvikenhemu un uzvar Londonas derbijā
Foto:premiershiprugby.com

Anglijas regbija Premjerlīgas septītās kārtas noslēdzošajā cīņā, Londonas derbijā, "Saracens", teju visu spēli atrodoties iedzinējos, mača pēdējās minūtēs guva piezemējumu un izrāva uzvaru pār pašreizējos čempionvienību "Harlequins" – 29:22.

Anglijas Premjerlīgas septītā kārta noslēdzās ar Londonas klubu, "Saracens" un "Harlequins" dueli. Šīs spēles fons bija visnotaļ interesants, jo bez tā ka laukumā nākušās komandas cīnījās par otro vietu turnīra tabulā, bija arī daži citi interesanti faktori.

Galvenais no tiem, stāsts par to, ka, kamēr pērnās desmitgades veiksmīgākā Eiropas klubu regbija komanda, "Saracens", iepriekšējo sezonu pavadīja "Championship" līmenī, uz kuru bija nosūtīti par mahinācijām ar spēlētāju algām, tikmēr par Premjerlīgas čempioniem kļuva "Harlequins" un tāpēc šodienas spēle noteikti bija "vecās ēras" un "jaunās ēras" pirmā nopietnā batālija. Turklāt pirms šī mača abas bija gana daudz sarunājušas. "Saracens" nometne paziņoja, ka viņi neuzskata "Harlequins" par principiāliem pretiniekiem uz kuriem būtu jānoskaņojas īpaši, bet "Arlekīni" atbildēja, ka viņi pacentīsies šo attieksmi mainīt.

Lai arī mača sākumā nekādas fiziskas konfrontācijas abu komandu starpā nenotika, jo tika ievērots džentlmeņu uzvedības kods, augot cīņas temperatūrai, vairākās epizodēs te viena, te otra komanda izvēlējās nospēlēt ļoti asi. Puslaika beigās mača tiesnesim šādi noteikumu testi apnika un viņš uz desmit minūtēm no laukuma noraidīja "Arlekīnu" Dino Lembu.

Savukārt pats regbijs Tvikenhemas kāpostu lauka otrajā arēnā, "Twickenham stoop", bija kļūdām bagāts un, ja "Saracens" kļūdījās aizsardzībā, kas ļāva "Harlequins" gan ātri atklāt mača rezultātu ar piezemējumu, kad Hjūzs Tizārds piespieda bumbu ieskaites zonā, gan arī vēl divas reizes paviesoties savā gala zonā (Keidans Mārlijs, Tairons Grīns), tad laukuma saimnieki reizi pēc reizes pārkāpa noteikumus savā laukuma pusē, kas Aleksam Lozovskim ļāva trīs reizes realizēt soda sitienus, kā arī kopumā tās bija iespējas, kurās "Saracīni" spēja saasināt situāciju pretinieku laukuma pusē.

Otrais puslaiks sākās ar Doma Morisa piezemējumu, ko "Saracens" guva Lembam esot uz noraidīto soliņa. Arī turpinājumā, lai gan "Quins" spēja veidot perspektīvus uzbrukumus, tos noslēgt viņiem neizdevās, vienīgos punktus gūstot no Denija Kēra dropsitiena, kas arī, iespējams, bija kļūda, jo tobrīd "arlekīniem" bija soda priekšrocība un, iespējams, mēģināt gūt piezemējumu būtu labāks risinājums.

Lai vai kā, bet piezemējums tika gūts, taču 77. minūtē to izdarīja "Sarries", kad neviens laukuma malā nespēja apturēt Džeksonu Vreju. Šis rezultatīvais gājiens ļāva Premjerlīgas jaunpienācējiem izvirzīties vadībā ar septiņiem punktiem, kas arī izšķīra mača likteni.

"Harlequins" gan pašās pēdējās spēles minūtēs un jau papildus laikā noorganizēja diezgan labu uzbrukumu, taču piecus metrus pirms ieskaites zonas bumbu pazaudēja cīņā un tas ļāva "Saracens" izcīnīt panākumu.

Jāsaka, ka, lai arī "Saracens" izcīnīja uzvaru un tas būs kādu laiku būs iemesls, lai turpinātu skatīties uz "Harlequins" un citām Lielbritānijas galvaspilsētas komandām "no augšas", šis mačs, iespējams, pāršķīra jaunu lappusi šo komandu attiecībās un vismaz tuvākajā laikā "Harlequins" un "Saracens" mači piesaistīs pastiprinātu uzmanību.

Anglijas regbija Premjerlīga, 7.kārta

MājiniekiViesiRezultāts
GlosteraEkseteras "Chiefs"13:16
Vusteras "Warriors"Seilas "Sharks"27:14
Northemptonas "Saints"Lesteras "Tigers"26:55
"Irish"Bristole33:45
Bāta"Wasps"17:27
"Harlequins""Saracens"22:29
#KomandaSUNZP
1.Lesteras "Tigers"770032
2."Saracens"650124
3."Harlequins"640222
4.Northemptonas "Saints"640220
5.Ekseteras "Chiefs"740319
6.Glostera731318
7."Wasps"630315
8."Irish"712414
9.Ņūkāslas "Falcons"630313
10.Seilas "Sharks"721413
11.Vusteras "Warriors"720512
12.Bristole62049
13.Bāta60063

Izmantotie resursi:
https://www.premiershiprugby.com/