Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Harlequins" šokē Bristoli un turpina krāt uzvaras

Juris Miņins
Juris Miņins

"Harlequins" šokē Bristoli un turpina krāt uzvaras
Bilijs Vunipola, Foto:SIPA/Scanpix

Anglijas regbija Premjerlīgas ceturtajā kārtā fantastisku uzvaru izcīnīja čempionvienība Londonas "Harlequins", kuri otrajā puslaikā guva 45 punktus un sasita Bristoles "Bears" ar 52:24.

Anglijas regbija Premjerlīgas ceturtā kārta sākās ar iepriekšējās sezonas pusfinālistu, Londonas "Harlequins" un Bristoles "Bears" tikšanos. Jāatgādina, ka pusfinālā bristolieši ilgu spēles laiku bija vadībā, bet "Harlequins" prata atspēlēties, uzvaru izraujot mača pagarinājumā. Tāpēc, lai arī šoreiz bija tikai parasta regulārās sezonas cīņa, "Bears" komandai nebija jāmeklē papildus motivatori, lai sagatavotos šai spēlei.

Pirmajā puslaikā, jāatzīst, ka "arlekīniem" klājās slikti, jo līdz 26. minūtei viņi bija zaudējuši jau trīs piezemējumus, turklāt spēles ritējums neliecināja ne par ko pozitīvu. Bristole radīja spiedienu un tam laukuma saimnieki nebija gatavi. Tikai Luiss Linegs, gūstot savu kārtējo piezemējumu, spēja bristoliešu skrējienu piebremzēt, taču pārtraukumā ejot rezultāts tāpat bija 24:7 par labu "Bears".

Otrajā puslaikā gan viss apgriezās kājām gaisā un Bristoles komandai, kā arī tās līdzjutējiem, iespējams, bija pamatīga deja vu sajūta, jo "Harlequins" atkal noorganizēja fantastisku atspēlēšanās ofensīvu un puslaikā guva septiņus piezemējumus un 45 punktus, savu ieskaites zonu un vārtus atstājot neskartus. Anglijas, kā arī britu un īru "Lions" izlašu dalībnieka Markusa Smita, ar kura parādīšanos laukumā arī sākās "arlekīnu" ofensīva, kontā piezemējums un seši precīzi realizācijas sitieni, kas kopumā deva 17 punktus, bet Luiss Linegs otrajā puslaikā tika arī pie otrā piezemējuma.

Šī bija Londonas "Harlequins" trešā uzvara trijās spēlēs un tas viņiem ļauj saglabāt vietu starp divām līdz šim vēl zaudējuma rūgtumu neizjutušām komandām. Savukārt Bristolei šis bija jau trešais zaudējums četrās spēlēs.

Otrā vienība, kas šosezon vēl nav zaudējusi ir Lesteras "Tigers". Viņi ar 21:16 pārspēja Londonas "Irish". Jāsaka, ka šajā mačā lielākais slogs rezultativitātes nodrošināšanā gūlās uz bumbas sitēju pleciem un, lai arī lesterietis Džordžs Fords maču sāka ar divām garām aizsistām bumbām, kamēr Padijs Džeksons pirmajā puslaikā divreiz bija precīzs, beigās uzvara tika lesteriešiem, tā kā viņiem izdevās noorganizēt divus piezemējumus pret londoniešu vienu.

Northemptonas "Saints", kas līdz šim arī turējās pie līderu grupas, ceturtajā kārtā beidzot paklupa, piekāpjoties Koventrī "Wasps" – 20:26. Jāsaka, ka spēle kopumā bija spraiga un cīņa – sīva, taču northemptonieši biežāk pārkāpa noteikumus, kas beigu beigās arī radīja atšķirību starp komandām, Džeimsam Gopertam otrā puslaika otrajā pusē realizējot divus soda sitienus, kas bija pietiekoši, lai "Saints" nespētu atspēlēties.

Visbeidzot, Londonas "Saracens" savu atgriešanos Anglijas regbija elitē turpināja ar uzvaru pār Ņūkāslas "Falcons". Pateicoties otrajā puslaikā gūtajiem diviem Bilija Vunipolas un vienam Džeimija Džordža piezemējumam, bijušie līgas čempioni svinēja panākumu ar 37:23.

Anglijas regbija Premjerlīga

MājiniekiViesiRezultāts
HarlquinsBears52:24
SaracensFalcons37:23
IrishTigers16:21
GlosteraSharks33:32
ChiefsWarriors42:5
WaspsSaints26:20

Izmantotie resursi:
https://www.premiershiprugby.com/