Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pro14 maina divīzijas, šī gada finālisti spēlēs vienā grupā

Juris Miņins
Juris Miņins

Pro14 maina divīzijas, šī gada finālisti spēlēs vienā grupā
Epizode no 2018./2019. gada sezonas finālmača
Foto: PA Images/Scanpix

Eiropas regbija čempionāts Pro14, kurā spēlē Īrijas, Skotijas, Velsas, Itālijas un pēdējās pāris sezonas arī DĀR komandas, ir paziņojuši par izmaiņām turnīra formātā, tajā skaitā apakšgrupu komandu sastāvu.

Pro14 turnīrs, kas iepriekš bija zināms kā Pro12, bet vēl senāk – Ķeltu līga, kopš Dienvidāfrikas Republikas komandu "Cheetahs" un "Southern Kings" pievienošanās ir mainījuši turnīra formātu, kas paredz divas apakšgrupas, kurā katrā spēlē pa divām Īrijas un Velsas komandām, kā arī pa vienai vienībai no Skotijas, Itālijas un DĀR. Tāpat šis formāts paredzēja, ka izslēgšanas mačos spēlē katras apakšgrupas trīs labākās vienības.

Tiesa, vēl pirms diviem gadiem tika paziņots, ka ik pa laikam apakšgrupu komandu sastāvs tiks mainīts, lai tādā veidā ilgtermiņā panāktu vienmērīgāku spēku samēru sadalījumu turnīrā. Šodien tika paziņots jaunais apakšgrupu sastāvs, kas būs aktuāls divas nākošās sezonas.

Lai arī komandu sadalījums pa divīzijām notika pēc iepriekšējā sezonā ieņemtajām vietām, nevis izlozes kārtībā, par lielāko pārsteigumu kļuva tas, ka B apakšgrupā ir iekļautas abas 2018./2019. gada sezonas finālistes, Lenstera no Īrijas un Skotijas komanda Glāzgovas "Warriors".

Kopumā jaunajā sezonā sešām komandām būs jāspēlē jaunajās apakšgrupās.

Pro14 2019./2020. gada sezonas apakšgrupas

A apakšgrupaB apakšgrupa
Cheetahs"Benetton"
DragonsKārdifas "Blues"
Glāzgovas "Warriors"Konahta
LensteraEdinburga
"Ospreys"Manstera
Ulstera"Scarlets"
"Zebre""Sotuhern Kings"

Izmantotie resursi:
https://www.pro14rugby.org/