Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR komandas URC debitē ar vienu uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR komandas URC debitē ar vienu uzvaru
Epizode no "Benetton" un "Stormers" mača, Foto:Zumapress.com/Scanpix

Iepriekšējās nedēļas nogalē tika dots starts jaunizveidotajam Apvienotajam regbija čempionātam (UCR), kurā ar mainīgām sekmēm debitēja arī četras bijušās "Super Rugby" komandas no Dienvidāfrikas Republikas.

Aizvadītajā nedēļas nogalē pirmā cīņas tika izspēlētas Apvienotajā regbija čempionātā (United Rugby Championship, UCR), kas klubu regbijā ir jauns augstākā līmeņa turnīrs. UCR faktiski aizstāj "Pro12" čempionātu, kurā spēlēja komandas no Īrijas, Velsas, Skotijas, Itālijas un DĀR. Tiesa, ja valstu piederība paliek tāda pati kā līdz šim, tad klubu sastāvs ir mainījies, jo DĀR ir pārstāvēta vairs ne ar "Cheetahs" un "Southern Kings" komandām, bet ar četriem valsts spēcīgākajiem klubiem – "Bulls", "Lions", "Sharks" un "Stormers", kuri iepriekš spēlēja "Super Rugby" čempionātā, bet pēc tā reformēšanas palika bez pieraksta.

Ja runā par DĀR komandu veiksmi pirmajā spēļu kārtā, jāsaka, ka tā bija diezgan minimāla, jo no četrām komandām pie uzvaras tika vien "Lions", kas ar 38:26 pārspēja vienu no tradicionāli vājākajām komandām, Parmas "Zebre". Dienvidāfrikāņi pirmajā puslaikā guva piecus piezemējumus, divi no kuriem Rabza Maksvanaes kontā un, lai arī otrajās 40 minūtēs zaudēja ar 23 punktu pārsvaru, spēja saglabāt uzvaru.

Cita DĀR komanda, "Stormers" tikās ar otru Itālijas vienību, "Benetton", kas iepriekšējā sezonā visus pārsteidza ar uzvaru "Rainbow cup". Arī šoreiz itāļi nepievīla un izcīnīja uzvaru savās mājās ar 22:18. Savukārt "Bulls", kas bija "Rainbow cup" finālisti, tikās ar Lensteru, kas ir viena no Eiropas spēcīgākajām komandām. Īri savu spēku pierādīja arī sezonas pirmajā mačā, spēles ievadā gūstot divus ātrus piezemējumus, ko veica Džošs van der Flīrs un Endrjū Porters un sagraujot "Bulls" ar 31:3. Džonijs Sekstons, kurš bija precīzs trijās no trijām realizācijām un vienā soda sitienā, tika pie 11 punktiem.

Daudz labāk negāja "Sharks", kuri ar 17:42 piekāpās Mansterai. Divi piezemējumi Gevina Kombsa un Simona Zībo kontā, kurš ir atgriezies Mansterā pēc triju gadu pārtraukuma, ko pavadīja Parīzes "Racing 92" rindās.

UCR, 1. kārta

MājiniekiViesiRezultāts
ZebreLions26:38
OlsteraGlāzgovas "Warriors"35:29
KārdifaKonahta33:21
"Benetton""Stormers"22:18
Lenstera"Bulls"31:3
Edinburga"Scarlets"26:22
Manstera"Sharks"42:17
"Dragons""Ospreys"23:27

Izmantotie resursi:
https://www.unitedrugby.com/