Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Pro14" jauno sezonu aizvadīs bez DĀR klubiem, taču tēmē uz tiem nākotnē

Juris Miņins
Juris Miņins

"Pro14" jauno sezonu aizvadīs bez DĀR klubiem, taču tēmē uz tiem nākotnē
"Cheetahs" regbisti Foto:Zumapress.com/Scanpix

Viens no Eiropas vadošajiem regbija čempionātiem "Pro 14" ir paziņojis, ka 2020./2021. gada sezonā tajā nespēlēs abas DĀR pārstāvējušās vienības, "Cheetahs" un "Southern Kings", tajā pašā laikā apstiprinot, ka ir sāktas sarunas, lai aiznākamajā gadā turnīram pievienotos visas četras bijušās DĀR "Super Rugby" franšīzes.

Šodien "Pro 14", kas ir viens no spēcīgākajiem Eiropas regbija čempionātiem, nāca publicēja gaidāmās sezonas spēļu grafiku, taču tajā izpalika abu divu Dienvidāfrikas Republikas komandu, "Cheetahs" un "Southern Kings", tādējādi vienlaicīgi arī tika paziņots, ka 2020./2021. gadā sezonu izspēlēs 12 komandas.

Jāsaka, ka šāds solis bija daļēji gaidīts, jo nesen tika paziņots, ka "Southern Kings" vienība tiek likvidēta, jo nav rentabla. Jāpiebilst, ka finansiāla rakstura problēmas to vajāja jau labu laiku, tāpēc DĀR regbija savienība plāno atrast citas iespējas vēl vienai profesionālajai komandai. Savukārt "Cheetahs" nevar piedalīties "Pro 14" turnīrā noteikto ceļošanas ierobežojumu dēļ.

Tiesa, bijušās "Ķeltu līgas" vadība nav atteikusies no domas par DĀR komandu spēlēšanu viņu turnīrā, vēl vairāk, kā jau vasarā tika baumots, bet šajās dienās oficiāli apstiprināts – "Pro14" vadība risina sarunas par to, lai 2021./2022. gada sezonā čempionātam pievienotos nu jau bijušās "Super Rugby" vienības.

Atgādināsim, ka šajā vasarā Jaunzēlande un Austrālija bija iniciatori tam, lai mainītu spēcīgāko dienvidu puslodes komandu turnīra izspēles kārtību, tajā skaitā atsakoties no Argentīnas un DĀR komandām (Japānas "Sunwolves" paši atteicās no dalības "Super Rugby" jau gadu iepriekš). Līdz ar to, šo sezonu DĀR klubi "Bulls", "Stormers", "Sharks" un "Lions" aizvadīs vietējā DĀR čempionātā, bet nākotnē, visdrīzāk, varētu pievienoties "Pro14" turnīram, kurš, ļoti iespējams, tad arī mainītu nosaukumu, gluži kā iepriekšējos paplašināšanās gadījumos.

Atgādināsim, ka "Pro14", kas 2020./2021. gadā faktiski atgriezīsies pie vecā, "Pro12", formāta ir Īrijas, Velsas, Skotijas un Itālijas spēcīgāko komandu čempionāts, kurā spēlē spēcīgākie šo regbija savienību klubi un spēlētāji. Tāpat ar labiem panākumiem šī čempionāta pārstāvji startē Eiropas Čempionu un Izaicinājuma kausā, tiesa, šogad neviens no tiem neiekļuva pusfinālos.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/