Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Nosaukti "World Rugby" gada balvu pretendenti, Jaunzēlande paliek bez kandidāta uz gada regbista titulu

Juris Miņins
Juris Miņins

Nosaukti "World Rugby" gada balvu pretendenti, Jaunzēlande paliek bez kandidāta uz gada regbista titulu
Antonijs Duponts (ar bumbu), Foto:AFP/Scanpix

Starptautiskā regbija savienība ("World Rugby") ir nosaukusi četrus spēlētājus, kuri pretendē uz 2021. gada planētas labākā regbista balvu. Viņu vidū nav neviena DĀR vai Jaunzēlandes spēlētāja.

Pēc viena gada pauzes, kas saistīta ar Covid-19 pandēmiju un tās radītajām problēmām, "World Rugby" 2021. gadā atkal pasniegs labākā regbista balvu. Šajās dienās arī ir nosaukt četri spēlētāji, kas uz to pretendē.

Starp pretendentiem uz gada labākā spēlētāja titulu ir iekļuvis Francijas izlases un Tulūzas kluba spēlētājs Antonijs Duponts, Anglijas izlases uzbrucējs Maro Itodže, kā arī divi austrālieši – Samu Kerevi un Maikls Hūpers.

Maro Itodžes iekļaušanu kandidātu sarakstos daudzi ir nosaukuši par pārsteigumu, jo viņa sniegums Sešu nāciju čempionātā nebija balvas un paša spēlētāja standartiem atbilstošs, taču, acīmredzami, "Lions" tūre pa Dienvidāfriks Republiku, kurā uzbrucējs sevi parādīja no labākās puses, ir atsvērusi gada pirmās puses neveiksmes.

Interesanti, ka šogad uz prestižo balvu nepretendē neviens spēlētājs no Velsas, Jaunzēlandes vai DĀR, lai arī tieši šīs izlases šogad tika pie lielajiem panākumiem. Velsa uzvarēja Sešu nāciju čempionātā, Jaunzēlande atguva Regbija čempionāta labākās komandas titulu, bet DĀR triumfēja cīņā pret britu un īru apvienoto "Lions" komandu.

Jāpiemin, ka šis ir pirmais gadījums kopš 2004. gada, kad uz balvu nepretendē neviens "All Blacks" pārstāvis.

Tāpat ir nosaukti kandidāti uz "Gada izlaušanās" balvu, t.i., balvu ko pasniedz spēlētājam, kas gada laikā ir nodemonstrējis lielāko progresu starptautiskajā regbijā. Šogad par to cīnīsies anglis Markuss Smits, jaunzēlandietis Vils Džordans, velsietis Luiss Rīss-Zemits un austrālietis Endrjū Kelavejs.

2021. gada "World Rugby" balvu nominanti

Balva1.2.3.4.
Labākais XV spēlētājsAntonijs DupontsMaro ItodžeSamu KereviMaikls Hūpers
Labākā XV spēlētājaZoī AldkroftaPopija KlīolaKarolīna BužārdaLora Sensjūsa
Labākais R7 spēlētājsNapolioni BolakaSkots KarijsMarkoss MonetaJiuta Vainikolo
Labākā R7 spēlētājaAnna-Seisila SiofaniSāra HiriniAlovsi NakociReapi Ulunisau
"Gada izlaušanās"Markuss SmitsVils DžordansLuiss Rīss-ZemitsEndrjū Kelvejs
Labākais piezemējums vīriemLukanjo ĀmsDamiens PenoLūks DžeikobsonsPjērs Luī-Brasī
Labākais piezemējums dāmāmSāra BaratinaEbija DovaEmīlija BulārdaRomāna Menāža
Labākais trenerisAiens FostersDeivs RenijsSaimons MidltonsA.Bantings/K.Svīnijs

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/