Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Austrālija atlaiž galveno treneri, lai vadību uzticētu Džonsam

Juris Miņins
Juris Miņins

Austrālija atlaiž galveno treneri, lai vadību uzticētu Džonsam
Edijs Džonss, Foto: AP/Scanpix

Austrālijas regbija savienība ir veikusi diezgan negaidītu un skaļu rokādi valsts kungu izlases vadībā, proti, tā ir atlaidusi līdzšinējo galveno treneri Deivu Reniju un viņa vietā iecēlusi Ediju Džonsu.

Vakardien Austrālijas regbija savienība izcēlās ar ļoti negaidītu un var teikt, ka pat mazliet skandalozu solu, proti, viņi ir atlaiduši līdzšinējo galveno treneri Deivu Reniju, lai viņa vietā nacionālās izlases grožus iedotu Edijam Džonsam.

Lai arī Deivam Renijam darbs pie Austrālijas izlases stūres lielus panākumus neatnesa, tā kā 34 maču laikā, kas bija aizvadīti kopš 2019. gada, uzvaras tika izcīnītas vien 36.4% no visām spēlēm, kas ir visu laiku sliktākais rādītājs starp visiem "Valabiju" galvenajiem treneriem, īpaši skaļu runu par viņa atlaišanu pēdējā laikā nebija. Tiesa, kā jau tagad atklāja Austrālijas regbija dzīves vadītāji, viss mainījās brīdī, kad kļuva zināms par Edija Džonsa atlaišanu no Anglijas izlases stūres.

Džonsa figūra Austrālijas regbijā jau daudzus gadus bija pārāk vilinoša, lai nepiedāvātu Tasmānijā dzimušajam speciālistam atgriezties pie savas dzimtenes izlases vadīšanas. Austrālijas izlasi Džonss bija vadījis no 2001. līdz 2005. un 57 maču laikā izcīnīja 33 panākumus. Tiesa, pēc 2005. gada Džonsa svars pasaules regbijā pamatīgi pieauga, jo viņš aizvadīja ļoti veiksmīgu 2015. gada Pasaules kausu, vadot sensacionālo Japānas izlasi, bet pēc tam vairākus gadus bija atbildīgs par Anglijas izlases panākumiem. Ar angļiem Džonss nostrādāja septiņus gadus, aizveda komandu līdz 2019. gada PK finālam, bet pirms tam izveidojot vienību par vienu no pasaules regbija spēkstacijām, kas gada laikā nebija zaudējusi nevienu maču.

Tomēr, lai arī cik autoritatīvs būtu Džonss, viņa nozīmēšana par Austrālijas izlases galveno treneri deviņus mēnešus pirms šogad ieplānotā Pasaules kausa ir diezgan negaidīta un var teikt, ka austrāliešu regbija sabiedrība ir izvēlējusies iet uz visu banku.

Interesanti, ka ne tikai Austrālija mazāk kā gadu pirms PK ir nomainījusi treneri. Kā iepriekš minēts, arī Anglija ir izvēlējusies jaunu speciālistu, kas viņu izlasi vedīs vispirms uz Sešu nāciju čempionātu, bet tad arī uz PK un par to kļuva bijušais Lesteras "Tigers" vadītājs Stīvs Bortviks. Savukārt Velsas valstsvienība atgriezās pie Vorena Getlenda piedāvātajām regbija gudrībām.

Pasaules kauss regbijā šogad norisināsies Francijā un sāksies 8. septembrī, bet tā noslēgums ir ieplānots 28. oktobrī.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/rugby-union