Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Velsa spēles izskaņā nolauž mazākumā palikušos fidžiešus

Juris Miņins
Juris Miņins

Velsa spēles izskaņā nolauž mazākumā palikušos fidžiešus
Foto:AFP/Scanpix

Spēles pēdējās 20 minūtēs gūstot četrus piezemējumus Velsas regbija izlase šodien ar 38:23 pārspēja Fidži valstsvienību, kas lielāko spēles daļu pavadīja 14, bet brīžiem arī 13 vīru sastāvā.

Nedēļas nogales starptautisko regbija maču programma šodien noslēdzās Kārdifā, kur Velsas izlase, kura atradās ieilgušā neveiksmju periodā, tikās ar Fidži izlasi, kas ir viena no spēcīgākajām pasaules regbija nosacītā otrā ešelona komandām.

Protams, ka velsieši šai spēlei gatavojās kā, iespējams, ne pašai vieglākajai, taču gana labai iespējai, lai pārtrauktu zaudējumu sēriju, taču Fidži komandai arī bija sava motivācija, jo 2019. gada Pasaules kausā viņi aizvadīja tīri labu pirmo puslaiku, taču beigu beigās piekāpās Velsas izlasei. Šīsdienas mačs bija iespēja, ja ne pilnvērtīgi revanšēties, tad vismaz "atdot parādu".

Daudziem par pārsteigumu, ātru spēli demonstrējošā Fidži izlase arī pirmā izvirzījās vadībā, kad Vaisea Najacalevu noslēdza strauju viesu uzbrukumu. Šis piezemējums arī lielā mērā noteica spēles gaitu uz kādu laiku, jo, pavisam negaidīti, velsieši bija nonākuši iedzinējos un bija spiesti spēlēt citu mača plānu.

Raiens Eliass rezultātu samazināja, taču izlīdzināt to neizdevās, jo Bens Volavola bija precīzs divos soda sitienos. Tikai puslaika pašā izskaņā, kad sarkano kartīti bija nopelnījis Eroni Sau, Velsa realizēja vairākumu, pie reizes aizsūtot Albertu Tuisui uz sodīto spēlētāju soliņa.

Otrais puslaiks, ko Fidži sāka 13 vīru sastāvā, atkal startēja ar pārsteigumu, jo Fidži izlasei iespēju gūt punktus bija vairāk un, lai arī ne visas viņi izmantoja, Najacalevu, pēc lieliska reida pāri pus laukumam, piezemēja bumbu Velsas ieskaites zonā, kas kopā ar Volavolas realizācijas sitienu deva viesiem jau deviņu punktu pārsvaru – 23:14.

Šajā brīdī velsieši arī aktivizējās, jo labi saprata, ka tālāk atkāpties vairs nav kur un piespieda Fidži komandu pie viņu ieskaites zonas, taču gūt piezemējumu viņiem ilgu laiku nesanāca, jo gan savas kļūdas, gan oponentu lielā cīņasspara, kas ne vienmēr spēja iekļauties noteikumu robežās, rezultātā bumba vienmēr tika atspiesta atpakaļ.

Par lūzuma punktu šajā spēlē jāsauc Eroni Mavi nopelnītā dzeltenā kartīte, jo vēl 10 minūtes 13 vīru sastāvā, turklāt mača pašā izskaņā, Fidži izlase vairs nespēja izturēt.

Raiens Eliass, Alekss Katbersons, Luiss Rīss-Zemits un Laiems Viljamss guva pa piezemējumam un panāca rezultātu, kāds tika gaidīts no Velsas izlases pirms šīs spēles – drošs pārsvars un uzvara ar 38:23.

Fidži komanda gan parādīja, ka viņi var cīnīties ar pirmā ešelona Eiropas komandām, ja vien spētu saglabāt spēles disciplīnu. Viņiem gan šajā rudenī ir paredzēta vēl viena spēle – nākošajā nedēļā cīnoties ar Gruziju.

Paši gruzīni šodien tikās ar Franciju un šo spēli noteikti varētu saukt par "skolnieku" tikšanos ar "skolotājiem", jo Gruzijas regbija attīstībā ir pamatīgs franču nospiedums. Tiesa, "skolnieki" šodien saņēma kārtējo mācībstundu, jo Francijas izlase viņus pārspēja ar 41:15. Damiens Peno un Peato Mauvaka katrs divreiz paviesojās Gruzijas ieskaites zonā. Savukārt gruzīni izcēlās ar divām dzeltenajām kartītēm, kas, protams, ir nepiedodama kļūda mačos pret šāda līmeņa pretiniekiem.

Starptautiskā regbija testu mači turpināsies nākošajā nedēļā un tajā būs vairākas interesantas cīņas. Bez jau pieminētās gruzīnu un fidžiešu attiecību skaidrošanas, kas būs labāko otrā ešelona komandu cīņa, principiāli dueļi būs arī starp spēcīgākajām komandām.

Par nedēļas nogales galveno spēli ir jāsauc Anglijas un Dienvidāfrikas Republikas cīņa Londonā, jo tas būs 2019. gada Pasaules kausa fināla atkārtojums. Kopš cīņas Tokijā abas komandas vēl nebija tikušās.

Tāpat kopumā interesantu regbiju demonstrējošā Francija tiksies ar Jaunzēlandi, kas šonedēļ piedzīvoja zaudējumu pret Īriju, bet paši īri Dublinā uzņems Argentīnu, kuri šonedēļ pārliecinoši tika galā ar Itāliju.

Starptautiskā regbija testu spēles 13./14. novembris

DatumsMājiniekiViesiRezultāts
13.11.ItālijaArgentīna16:37
SkotijaDĀR15:30
BeļģijaKanāda0:24
PortugāleJapāna25:38
"French Barbarians"Tonga42:17
ĪrijaJaunzēlande29:20
AnglijaAustrālija32:15
DatumsMājiniekiViesiRezultāts
14.11.FrancijaGruzija41:15
NamībijaKenija60:24
VelsaFidži38:23
BrazīlijaZimbabve22:24
Itālija AUrugvaja31:13