Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Lestera atspēlē 24 punktus un izcīna fantastisku uzvaru

Juris Miņins
Juris Miņins

Lestera atspēlē 24 punktus un izcīna fantastisku uzvaru
Foto: leicestertigers.com

Ar patiesi trillera cienīgiem notikumiem šovakar sākās Anglijas regbija Premjerlīgas jaunā sezona, jo jau pirmajā mačā Lesteras “Tigers” spēja atspēlēt 24 punktu deficītu un pārspēt Glosteru ar 38:31.

Anglijas Premjerlīga regbijā sākās ar visu laiku titulētākās čempionāta komandas Lesteras “Tigers” un Glosteras, ko droši var saukt par “nepiepildīto cerību” komandu, cīņu. Protams, ka lesterieši šajā spēlē bija favorīti, taču tā kā spēle notika Glosteras laukumā, tad varēja arī notikt kādi neparedzēti apstākļi.

Lesterai spēles sākums galīgi nebija padevies, jo jau no paša mača sākuma Glostera devās uzbrukumā un faktiski iespieda pagājušās sezonas pusfinālistus viņu laukuma pusē. Tas arī deva rezultātu, jo tieši mājnieki bija tie, kuri guva spēles un arī jaunā sezonas pirmo piezemējumu, kad Mets Skots izrādījās ātrāks un veiklāks par visiem.

Lesteriešiem, protams, ka šāds notikumu pavērsiens nelikās labs un viņi deva prettriecienu, kad labā tempā tikuši līdz pretinieku laukuma pusei, komandas jaunpienācējs Džeipī Pītersens izlauzās gandrīz līdz ieskaites zonai, taču pāris metru attālumā tika nogāzts, tiesa, viņš paspēja atdot piespēli Manu Tuilagi, kurš arī piezemēja bumbu.

Tiesa, ja godīgi, tas arī bija vienīgais “Tigers” prieka brīdis puslaikā, jo jau pavisam drīz Čārlijs Šārpls pārtvēra bumbu un pārskrēja vairāk kā pār pusi laukuma, lai un piezemēja bumbu Lesteras ieskaites zonā, bet vēlāk Skots atkal bija izmanīgākais un guva otro piezemējumu.

Puslaika bumbas un laukuma kontroles rādītāji arī daudz ko izsaka, jo tajos “Kingsholm Park” saimnieki uzrādīja, attiecīgi, 62 un 64 procentus. Viņiem arī bija vairāki citi labi momenti gūt vismaz ceturto piezemējumu, tajā skaitā puslaika beigās, taču tie palika neizmantoti. Savukārt “Tigers” komandai lielas problēmas sagādāja pašu kļūdas kamdēļ tika zaudēta bumbas kontrole, laukums un arī piezemējumi.

Tāpēc, lai arī rezultāts 24:7 par labu Glosterai pirms mača liktos negaidīts, pēc spēles ritējuma tas drīzāk ir jāsauc par likumsakarīgu.

Otrais puslaiks sākās ar to pašu ar ko noslēdzās pirmais, proti, mājnieku uzbrukumiem un cīņu par bonusa punktu, ko beigu beigās viņi arī izcīnīja, kad Henrijs Pērdijs kārtējā ātrajā uzbrukumā, spēles 44. minūtē nodrošināja bonusa punktu un jau milzīgu pārsvaru – 31:7.

Šajā brīdī likās, ka spēles liktenis ir izšķirts un čempionāts sāksies ar nelielu sensāciju. Tiesa, kā izrādījās vēlāk, šis apgalvojums pareizs bija tikai daļēji, jo sensācija patiešām bija, taču ne jau par labu Glosterai.

Pītersens, kuram pirmajā puslaikā neizdevās gūt piezemējumu, to izdarīja otrajā spēles nogrieznī, kad Lesteras komanda, izmantojot pārkāpuma pārsvaru, kā arī skaitlisko pārsvaru uzbrukumā, ātri vien atspēlēja septiņus punktus. Tas, ka “Tigers” ātri atspēlēja vismaz septiņus punktus, visdrīzāk, arī bija tālāko panākumu pamatā, jo no šī brīža tieši lesterieši noteica toni laukumā un guva trīs piezemējumus pēc kārtas. Vienu gan neieskaitīja, taču rezultāts bija kļuvis jau vairs tikai 21:31.

Tas arī bija nosacītais pirmais posms lesteriešu skrējienā pakaļ glosteriešiem, jo pēc tam kā rezultāta starpība tika samazināta līdz 10 punktiem, sākās smaga cīņa, tās laikā, protams, Fredjs Bērnss atguva vēl trīs punktus, taču piezemējuma kā nebija tā nebija, bet spēlēt bija atlicis vairs tikai 20 minūtes.

Šajā brīdī, jāsaka, ka Glostera arī pieļāva liktenīgās kļūdas. Vispirms, esot vadībā ar septiņiem punktiem, viņi neļāva Greigam Leidlovam sist pa vārtiem, tā vietā izvēloties turpināt uzbrukumu ar cerību uz piezemējumu, bet tā vietā zaudēja bumbu, kas beigu beigās noveda pie tā, ka bumba, pēc tā paša Pītersena un nu jau Brendona O’Konora saspēles nonāca ieskaites zonā un rezultāts kļuva 31:31 un abām komandām pienācās bonuspunkts.

Lesteras “Tigers” gan, noķēruši uzbrukuma vilni, nedomāja apstāties un turpināja cīnīties par uzvaru, kamēr Glostera, jāsaka atklāti, uz to itkā noskatījās no malas un beigu beigās tas noveda pie “Tigers” piektā piezemējuma, kad mača galvenais varonis, Sems Harisons, veica savu otro piezemējumu, bet vēlāk bija precīzs arī realizācijā, nodrošinot fantastisku un neticamu “Tigers” uzvaru ar 38:31.

Otrajā Anglijas Premjerlīgas spēlē šovakar tikās Ņūkāslas “Falcons” un Seilas “Sharks” un šajā spēlē arī daudz kas notika pēc līdzīga scenārija, proti, “Sharks” komanda aizvadīja neizteiksmīgu pirmo puslaiku, bet otrajā mēģināja atspēlēties, tiesa, viņiem tik labi kā Lesterai tas neizdevās un beigās tika fiksēts bonuspunkta zaudējums ar 17:19.

Anglijas regbija Premjerlīga, 1. kārta

DatumsMājniekiViesiRezultāts
02.09.GlosteraLestaras “Tigers”31:38
Ņūkāslas “Falcons”Seilas “Sharks”19:17
03.09.“Saracens”Vusteras “Warriors”
Northemptonas “Saints”Bata
“Harlequins”Bristole
04.09.“Wasps”Ekzeteras “Chiefs”

     [+] [-]

, 2016-09-03 10:49, pirms 8 gadiem
Redzēju spēli. Tiešām nav ne jausmas kāpēc Leidlovam nedeva sist pie +7

     [+] [-]

, 2016-09-03 10:52, pirms 8 gadiem
Vynilz rakstīja: Redzēju spēli. Tiešām nav ne jausmas kāpēc Leidlovam nedeva sist pie +7
Emocijas. Mājas spēle, tāds pārsvars bija, cerēja uzvarēt un "nosūtīt ziņu". Sanāca gan kaut kas pavisam cits.