Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

ASV 61.5 tūkstošu skatītāju klātbūtnē Čikāgā kapitulē Jaunzēlandes priekšā

Juris Miņins
Juris Miņins

ASV 61.5 tūkstošu skatītāju klātbūtnē Čikāgā kapitulē Jaunzēlandes priekšā
Sonijs Bils Viljamss (ar bumbu)
Foto: AFP/Scanpix

Vakar vakarā ASV pilsētā Čikāgā, "Solider Field" stadionā pārbaudes spēlē regbijā mājnieki, Amerikas Savienoto Valstu regbisti ar 6:74 bija spiesti atzīt Jaunzēlandes izlases pārākumu.

Pirms mača šo cīņu medijos nodēvēja par lielāko regbija spēli visa sporta veida vēsturē ASV, jo uz Čikāgu, kur ar ovālu bumbu spēlē pilnīgi citu sporta spēli, bija devušies pašreizējie Pasaules kausa ieguvēji, Jaunzēlandes regbisti. Saprotams, ka arī interese no skatītāju puses bija liela un viss "Solider Field" bija izpārdots, jo šī spēle bija arī pirmā, kas notiek kādas Nacionālās futbola līgas (NFL) komandas mājvietā (šajā stadionā mājas spēles aizvada Čikāgas "Bears").

Mača sākumā, skatītāju saukļu uzmundrināti, mājnieki prata turēties līdzi Jaunzēlandes regbistiem un līdz 17. minūtei ritēja vēl salīdzinoši līdzīga cīņa (6:12), taču nākamajās 12 minūtēs Patriks Tuipulotu un Sonijs Bils Viljamss guva trīs piezemējumus, tādējādi noņemot no dienas kārtības jebkādu jautājumu par to, kuri būs šī mača uzvarētāji un parādot IRB ranga 18. komandai savu spēku.

Atlikušajā spēles laikā "All Blacks" guva vēl sešus piezemējumus, līdz uzstādīja gala rezultātu – 74:6. Līdz ar to "Eagles", kā regbija pasaulē sauc ASV izlasi, šajā nozīmīgākajā mačā ne tikai piedzīvoja sagrāvi, bet arī neguva nevienu piezemējumu, jo abi trīspunktnieki tika gūti pēc Adama Sidala sitieniem.

Tāpat savu pārbaudes spēli aizvadīja otra Okeānijas lielā regbija izlase, Austrālija, kas tikās ar "Brabarians" izlasi. "Barbarians" ir starptautiskā komanda, kurā spēlē dažādu valstu regbisti, kas nav iesaistīti savu valstu izlasēs, kura spēlē ar vadošajām izlasēm. Tikt uzaicinātam uz "Barbarians" regbija pasaulē tiek uzskatīts par lielu pagodinājumu.
Šajā mačā Austrālija apspēlēja savus oponentus ar 40:36.

Savukārt Jaunzēlandes "Maori" izlase ar 61:21 pārspēja Japānas regbistus.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...
Live rugby 2014 | Aviva Premiership 2014 |...

Slēpts komentārs: Avs

  +6 [+] [-]

, 2014-11-02 15:04, pirms 10 gadiem
Avs rakstīja: Virsraksts ir stulbs.
es domāju ka virsrakstam nav ne vainas, bet Tavs komentārs gan tāds stulbs.

  +2 [+] [-]

, 2014-11-02 15:45, pirms 10 gadiem
Tāds rezultāts, aptuveni bija sagaidāms. ASV nav izredžu pret Top komandām. Tomēr cik var saprast, tad regbija popularitāte, tur turpina pieaugt.

     [+] [-]

, 2014-11-02 15:56, pirms 10 gadiem
Spēle bija skatāma, bet bez intrigas. Ļoti simpatizē Sonija Bila Viljamsa spēle. Redzēju ar kādu cieņu skatītāji viņu apsveica izejot laukumā ITM cup spēlē Manukau Steelers sastāvā. Viņš man ļoti atgādina John Lomu. Tagad jāgaida 9. novembri.