Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

14 sezonas klubā aizvadījušais Tuilagi nepiekrīt algas samazinājumam un tiek atlaists no "Tigers"

Juris Miņins
Juris Miņins

14 sezonas klubā aizvadījušais Tuilagi nepiekrīt algas samazinājumam un tiek atlaists no "Tigers"
Manu Tuilagi
Foto: imago images/Scanpix

Anglijas regbija Premjerlīgas klubs Lesteras "Tigers" šodien ir apstiprinājis, ka, nespējot vienoties par algas samazinājumu, tās rindas pametīs vairāki spēlētāji, viņu vidū starptautiskā regbija zvaigzne Manu Tuilagi.

Vakar jau ziņojām, ka vairāki Lesteras "Tigers" spēlētāji visnotaļ skeptiski ir uztvēruši kluba lūgumu piekrist algu samazinājumam. Šis solis ir sperts, jo Covid-19 pandēmija ir pamatīgi "iecirtusi" pa kluba budžetu. No spēlētājiem tika prasīts līdz trešdienai, t.i., vakardienai, darīt zināmu savu lēmumu – vai viņi uz 2020./2021. gada sezonu piekrīt par 25% mazākai algai vai nē.

Sākotnēji tika runāts, ka jaunajam atalgojumam nepiekrīt vairāki Anglijas izlases spēlētāji, Džordžs Fords, Eliss Gendžs un Manu Tuilagi, taču šodien kluba izplatītajā paziņojumā ir minēts, ka algas samazinājumam no šī trio nav piekritis tikai Tuilagi un tāpēc viņam klubs būs jāpamet.

Bez Samoa dzimušā Tuilagi klubu pametīs arī Kails Īstmonds, Gregs Beitmens, Noels rīds un Telusa Veainu. Arī viņi nepiekrita algas samazināšanai.

Atgādināsim, ka 29 gadus vecais Manu Tuilagi, kurš ir viens no daudziem slavenās samoāņu Tuilagi ģimenes pārstāvjiem regbijā, profesionāļa statusā Lesteras "Tigers" vienībai pievienojās 2006. gadā un nevienā citā komandā nav spēlējis. Viņa kontā ir 128 mači un 200 gūti punkti. Savukārt Anglijas izlasē Tuilagi spēlē kopš 2011. gada, ir aizvadījis 43 mačus un guvis 85 punktus. Tāpat centra kontā ir viena spēle "Britu un īru lauvu" komandā, 2013. gadā, kad šī komanda bija devusies tūrē uz Austrāliju.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/