Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Ščavinskas: "Livoniešiem bija vajadzīgā pārliecība, viņi Latvijas kausā regbijā7 izpildīja plānu"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ščavinskas: "Livoniešiem bija vajadzīgā pārliecība, viņi Latvijas kausā regbijā7 izpildīja plānu"
Edmundas Ščavinskas (vidū) dod norādījumus "Livonia" spēlētājiem. Foto: RK "Livonia".

Pēc svētdien iegūtā Latvijas kausa regbijā7 Regbija kluba “Livonia” galvenās komandas treneris Edmundas Ščavinskas norādīja, ka livoniešiem bija vajadzīgā pārliecība un viņi Latvijas kausā regbijā7 izpildīja plānu, ko bija sagatvojuši.

Iepriekš informējām, ka 30.jūnijā Baldones stadionā notikušajā Latvijas kausā regbijā7 vīriešiem dominēja “Baltic XL/Livonia”, kuri izcīnītajam Latvijas čempionu titulam pievienoja arī kausa ieguvēju titulu, finālā pārspējot mājiniekus Baldoni. “Livonia” Latvijas kausu regbijā atguva pēc divu gadu pārtaukuma.

“Pēc Latvijas čempionāta (kur maijā “Baltic XL/Livonia” uzvarēja – aut.piez.) gan es, gan komandas spēlētāji bija diezgan pārliecināti, ka varam uzvarēt arī Latvijas kausā. Gatavošanās bija tiešām laba. Pēc Latvijas čempionāta mēs vēl startējām turnīrā Algarvē (Portugālē), kur sanāca iekrāt pieredzi,” pārliecību pauž “Baltic XL/Livonia” treneris Edmundas Ščavisnkas.

“Komanda Latvijas kausā piedalījās ne ar visiem spēlētājiem, kuriem vajadzēja spēlēt, jo daži spēlētāji bija paņemti izlases vajadzībām. Taču mūsu sastāvs bija spēcīgs ar labām maiņām, līdz ar to puiši labi nospēlēja, uzvarēja grupā un finālā tikās ar Baldoni. Pati finālspēle bija diezgan kvalitatīva. Domāju, ka spēlētāji izpildīja plānu, ko mēs bijām apsprieduši – kā vajadzētu spēlēt, kādai jābūt taktikai, kā visu darīt,” secina lietuviešu regbija speciālists.

“Bija arī daži tādi momenti ar rupjībām, bet tiesnesis labi tika galā, piešķirot baldoniešiem gan dzelteno, gan arī sarkano kartiņu. Līdz ar to mums bija priekšrocība un finālspēli varējām pabeigt bez stresa,” atzīst Šcavinskas.

“Esmu priecīgs, ka varējām kopā ar spēlētājiem pavadīt piecus mēnešus treniņos un spēlēs. Mans cikls faktiski ir noslēdzies. Latvijas kausa finālspēle bija mana pēdējā spēle kā trenerim šajā gadā, jo turpmāk “Livonia” komandai ir paredzētas spēles regbijā15. Es visticamāk atbraukšu paskatīties, kā livonieši spēlēs regbijā15, bet ne trenera statusā. Gribu pateikties klubam, spēlētājiem un visiem tiem, kuri veidoja rezultātu, un komanda varēja ieņemt pirmo vietu,” komentē Baltic XL/Livonia” treneris.