Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Bērziņš pirmo reizi uzvar Latvijas čempionātā šahā, Rogulei jau 11. tituls

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Bērziņš pirmo reizi uzvar Latvijas čempionātā šahā, Rogulei jau 11. tituls
Vienpadsmitkārtējā Latvijas čempione Laura Rogule. Foto: Latvijas šaha federācija.

Piektdienas, 24.septembra, vakarā Transporta un sakaru institūtā par 2021.gada Latvijas čempioniem klasiskajā šahā kļuva starptautiskais meistars Rolands Bērziņš (2364) vīriešiem un lielmeistare Laura Rogule (2286) sievietēm. Bērziņam tas bija pirmais šāds tituls karjerā, savukārt Rogulei jau vienpadsmitais.

Rolands Bērziņš astoņās kārtās ieguva 7 punktus no 8 maksimālajiem, nospēlējot divas partijas neizšķirti un sešās uzvarot. Viņš par puspunktu apsteidza savu sīvāko konkurentu, lielmeistaru Ilmāru Starostītu (2428), kuram sudraba medaļa un ar kuru nospēlējā neizšķriti. FM Gunti Jankovski (2260) bija labākais no sekotājiem ar 5,5 punktiem un ieguva bronzas medaļu.

Arī Laurai Rogulei noslēgumā 7 punkti no 8 iespējamajiem. Pa 6 punktiem ieguva Madara Golsta (1967) un Agnesa Stepania Teravetisjana (1872), kurām attiecīgi otrā un trešā vieta. Paralēli notiekošajā "Open" uzvarēja Klāvs Stabulnieks (2200).

Izmantotie resursi:
sahafederacija.lv