Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Rīgā Mihaila Tāla piemiņas turnīrā blicā uzvar ukrainis Kirils Ševčenko

Agris Suveizda

Rīgā Mihaila Tāla piemiņas turnīrā blicā uzvar ukrainis Kirils Ševčenko
Kirils Ševčenko. Foto: Marks Livšics/FIDE

Svētdienas vakarā Rīgā noslēdzās klasiskā šaha turnīrs "FIDE Chess.com Grand Swiss". Daži no dalībniekiem, tai skaitā uzvarētājs Elīreza Firūzdža, devās mājup, tomēr izturīgākie 120 šahisti palika Rīgā vēl vienu dienu un pirmdien aizvadīja blica turnīru. Blica turnīrs ir ātrākais no šaha veidiem, jo katram spēlētājam uz partiju ir atvēlētas tikai trīs minūtes un divas sekundes par katru izdarīto gājienu.

Mihails Tāls, kuram par godu tiek aizvadīts šis turnīrs, bija ne tikai pasaules šaha čempions klasiskajā šahā, bet arī blicā. 9. novembrī Tālam būtu 85. gadi. Blica turnīra atklāšanā piedalījās FIDE (Starptautiskā šaha federācija) prezidents Arkādijs Dvorkovičs, FIDE rīkotājdirektore Dana Reizniece–Ozola. Turnīra atklāšanā ievadvārdus teica Aleksandrs Bahs, Mihaila Tāla draugs, kurš šahu mācījās pie trenera Aleksandra Koblenca.

Blica turnīrā tika aizvadītas deviņas kārtas, un katrā kārtā divi spēlētāji izspēlēja savā starpā divas partijas, vienu partiju ar baltajām, otru ar melnajām figūrām. Par turnīra uzvarētāju kļuva Ukrainas lielmeistars Kirils Ševčenko, kurš 18 partijās spēja gūt 14 punktus. Labākais pārstāvis no Latvijas bija Igors Kovaļenko, kurš ar 10 punktiem palika 35. vietā.

Blica turnīra “Lindores Abbey” kopējais balvu fonds ir 60 000 ASV dolāru, no kuriem 10 000 saņems pirmās vietas ieguvējs.

Rezultāti

1. Shevchenko Kirill (UKR) 14 punkti
2. Caruana Fabiano (USA) 13,5 punkti
3. Erigaisi Arjun (IND) 13,5 punkti
35. Kovalenko Igor (LAT) 10 punkti
66. Meshkovs Nikita (LAT) 9 punkti
73. Miezis Normunds (LAT) 8,5 punkti
100. Neiksans Arturs (LAT) 7 punkti
118. Golsta Madara (LAT) 5 punkti
120. Rogule Laura (LAT) 4 punkti

Izmantotie resursi:
FIDE