Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš Klāgenfurtē sāk ar divām uzvarām

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš Klāgenfurtē sāk ar divām uzvarām
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Foto: FIVB

Vadošie Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš ar divām uzvarām sākuši Klāgenfurtē notiekošo "Major" sērijas turnīru. Pirmajā mačā latvieši ar 2-0 (21:17, 21:16) pārspēja Davidi Dal Molinu un Andrea Tomati no Itālijas, bet otrajā ar 2-1 (20:22, 21:18, 15:10) uzveica Kaju Matisiku un Aleksandru Valkenhorstu no Vācijas.

Pirms došanās uz olimpiskajām spēlēm Riodežaneiro Aleksandram Samoilovam un Jānim Šmēdiņam vajadzēja aizvadīt vēl pēdējo turnīru Klāgenfurtes smiltīs. Pamatturnīrā vienu no tā favorītiem pirmie pretinieki bija Davide Dal Molins un Andrea Tomatis no Itālijas, kuri vakar pārvarēja kvalifikācijas barjeru.

Spēles ievadā dueti punktus krāja pārmaiņus, kad savas prasmes aizsardzībā nodemonstrēja kā Šmēdiņš, tā Samoilovs. Brīdi vēlāk Samoilovs tika pie eisa, panākot jau drošo 10:6. Pēc tehniskā pārtraukuma itāļi pusi no deficīta atspēlēja, bet tuvāk kādu laiku netika. Samoilovs likvidēja briesmas pie tīkla, atjaunojot četru punktu vadību (16:12). Brīdi vēlāk latvieši gribēja jau nospēlēt pārāk tehniski, kā saka, sapinoties meistarībā. Uzreiz sekoja nākamais nerealizētais uzbrukums, kā arī itāļu iespēja panākt neizšķirtu. Samoilovs atlētiski aizsardzībā glāba situāciju, pēc tam izcēlās arī ar bloku un no 17:16 panāca 19:16. Ar to bija gana, lai uzvarētu pirmo setu ar 21:17.

Otrais sets abiem pāriem sākās kā pa viļņiem. Te vieni pieļāva kļūdu uzbrukumā, te otri, mainoties iespējām būt vadībā. Pirmie pie divu punktu pārsvara tika Samoilovs un Šmēdiņš, panākot 7:5. Pirms tehniskā pārtraukuma itāļiem izdevās panākt neizšķirtu, bet latviešus tas īpaši neuztrauca. Pēc atpūtas Šmēdiņš neparocīgi uzservēja pa Dal Molinu, uz brīdi atjaunojot divu punktu pārsvaru. Sekoja divas Samoilova kļūdas uzbrukumā, vadību pārņemot itāļiem. Samoilovs uzreiz laboja savas kļūdas, atjaunodams divu punktu pārsvaru - 15:13. Itāļi paņēma pārtraukumu, bet pēc tā zaudēja vēl divus punktus un principā arī spēli. Samoilovs un Šmēdiņš droši nokārtoja lietas līdz galam, svinot uzvaru ar 2-0 (21:17, 21:16).

Otrajā spēlē spēcīgākais Latvijas duets tikās ar Vācijas pludmales volejbolistiem Kaju Matisiku un Aleksandru Valkenhorstu. Viņi savā pirmajā spēlē ar 0-2 (13:21, 22:24) piekāpās krieviem Oļegam Stojanovskim un Artjomam Jarzutkinam.

Maču labi sāka Latvijas duets, Samoilovam atzīmējoties ar bloku, bet pēc tam bumbu autā raidīja Valkenhorsts. Tieši viņam bija iespēja atjaunot līdzsvaru uz tablo, bet atkal kļūda. Samoilovs uzreiz tika arī pie eisa, liekot pretiniekiem ātri ņemt pārtraukumu (4:1). Valkenhorsts savas kļūdas laboja vēlāk pie tīkla, apturot latviešu uzbrukumus (6:6). Tālāk jau cīņa ritēja līdzīgi, minimālā vadībā turoties latviešiem. Pirms tehniskā pārtraukuma kļūdījās Šmēdiņš, kas lika atdot vadību pretiniekam (10:11). Seta otrajā pusē Latvijas duetam izdevās atgriezties vadībā, kā arī būt tuvu, lai iegūtu divu punktu pārsvaru. Tas tika paveikts, kad Valkenhorsts netrāpīja sitienu pa līniju (16:14). Prieki gan bija īsi, jo Valkenhorsts savu kļūdu laboja ar bloku. Tuvu tam, lai izbēgtu no sīvas galotnes, bija Latvijas duets, kad Samoilovs varēja izšķirt seta likteni. Vācieši atspēlēja sarežģītu bumbu un beigās vēl tika pie setbumbas, kuru ar otro piegājienu arī izmantoja - 22:20.

Otrā seta ievadā divus punktus guva Samoilovs, bet kopumā latvieši panāca arī 4:1. Iniciatīvu uzņēmās Matisiks, kurš pēc labām darbībām aizsardzībā un eisa jau deva minimālu pārsvaru Vācijas duetam (7:6). Ilgi nebija jāgaida, kad vāciešu pārsvars jau bija divi punkti un varēja būt arī trīs. Latvijas duetam spēle nevedās, bet visu vēl varēja labot. Pacietīgā spēle uz Valkenhorstu ik pa laikam atmaksājās. Tieši pēc viņa kļūdas uzbrukumā Latvijas duets izvirzījās vadībā ar 14:12. Pārmaiņas pēc ar servi tika patraucēts arī Matisiks, kura uzbrukumu atņēma Samoilovs, dubultojot Latvijas dueta pārsvaru. Tas gan tā ilgi nepalika, jo Valkenhorsts pie tīkla tika galā ar Šmēdiņu (17:15). Interesantā seta galotnē atlikušais pārsvars tika noturēts, Samoilovam un Šmēdiņam uzvarot setā ar 21:18.

Trešo setu Latvijas duets sāka ar aktīvu spēli uz Matisiku, kurš pieļāva kļūdas, ļaujot latviešiem izvirzīties vadībā ar 3:1. Samoilovs trešajā setā ļoti labi darbojās aizsardzībā, palielinot rezultāta starpību līdz pieciem punktiem (8:3). Pie rezultāta 10:4 jau bija skaidrs, ka Latvijas duets svinēs uzvaru mačā. Vācieši mača izskaņā vēl guva vairākus punktus pēc kārtas, bet tas neko vairs daudz neietekmēja, spēlei noslēdzoties ar rezultātu 2-1 (20:22, 21:18, 15:10).

Rīt Samoilovam un Šmēdiņam priekšā cīņa par uzvaru grupā pret jau minētajiem krieviem Stojanovski un Jarzutkinu, kuri pārspēja itāļus ar 2-0 (21:14, 21:18), arī izcīnot otro uzvaru.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-28 19:54, pirms 8 gadiem
Palikušie krievi (piem. bīčisti) būs kā lauvas RIO
kapāsies par saviem dsq brataniem

     [+] [-]

, 2016-07-28 20:56, pirms 8 gadiem
Cik tad to turnīru ir gada laikā.. skatos spēle pēc spēles

     [+] [-]

, 2016-07-28 22:12, pirms 8 gadiem
ilgonix rakstīja: Cik tad to turnīru ir gada laikā.. skatos spēle pēc spēles
no aprīļa bez apstājas...

     [+] [-]

, 2016-07-29 11:56, pirms 8 gadiem
https://at.swatchmajorseries.com/en...

šeit var redzēt Samoilova un Šmēdiņa spēli

     [+] [-]

, 2016-07-29 12:46, pirms 8 gadiem
zaudeja