Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš izcīna vietu pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš izcīna vietu pusfinālā
Jānis Šmēdiņš
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnījuši vēl divas uzvaras Antālijas "Open" turnīrā. Astotdaļfināla mačā latvieši ar 2-0 (21:18, 21:16) pārspēja poļus Mihalu Kadziolu un Jakubu Szalankeviču, bet ceturtdaļfinālā tika galā ar viņu tautiešiem Mihalu Brilu un Kacperu Kujavjaku - 2-1 (21:15, 23:25, 15:9).

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pamatturnīru sāka ar trīs uzvarām, kas automātiski ļāva iekļūt astotdaļfinālā. Tajā viņu pretinieki bija Mihals Kadziola un Jakubs Szalankevičs no Polijas, kuri izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā ar 2-0 (21:19, 21:18) apspēlēja francūžus Jusefu Krū un Eduāru Roulandsonu.

Spēles sākums labāks padevās Polijas duetam. Pēc līdzīgas spēkošanās poļiem izdevās veikt nelielu izrāvienu, iekrājot trīs punktu pārsvaru (10:7). Pēc tehniskā pārtraukuma Jānis Šmēdiņš atzīmējās ar bloku, sadeldējot deficītu līdz minimumam, bet brīdi vēlāk arī izdevās panākt izlīdzinājumu (13:13).

Samoilova neizteiksmīgais uzbrukums, tuvojoties seta galotnei, varēja beigties ar nonākšanu iedzinējos ar divu punktu deficītu, bet Šmēdiņam izdevās uzņemt pretinieka spēcīgo uzbrukuma sitienu, saglabājot līdzsvaru. Tieši Samoilovam bija visas iespējas izvirzīt Latvijas duetu vadībā ar divu punktu pārsvaru, bet bumba tika raidīta autā. Īstajā brīdī ar eisu atzīmējās Šmēdiņš, bet brīdi vēlāk nospēlēja arī aizsardzībā, panākot 21:18.

Otrā seta ievadā abi dueti pārmaiņus pabija vadībā, bet pirmie pie divu un vairāk punktu pārsvara tika latvieši, kad blokā un aizsardzībā labi nospēlēja Samoilovs, izvirzot duetu vadībā ar 8:5. Līdz tehniskajam pārtraukumam latviešiem saglabājās trīs punktu pārsvars, bet tad pretinieks atspēlējās un sadeldēja to līdz minimumam (11:10). Grūtības gan ātri tika pārvarētas, latviešiem labi nospēlējot aizsardzībā (13:10). Turpinājumā Latvijas duets pilnībā kontrolēja cīņas gaitu, novedot spēli līdz drošai uzvarai ar 2-0 (21:18, 21:16).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš sasniedza turnīra ceturtdaļfinālu. Latviešu pretinieki tajā bija citi Polijas pludmales volejbolisti, Mihals Brils un Kacpers Kujavjaks, kuri astotdaļfinālā pārliecinoši ar 2-0 (21:13, 21:16) apspēlēja Iveru Horemu un Geiru Eitunu no Norvēģijas.

Maču ar diviem gūtiem punktiem sāka Latvijas pludmales volejbolisti, parādot savu favorītu statusu uzreiz. Tas gan arī nenozīmēja, ka ceturtdaļfināla duelis būs viegls. Kā jau ierasts, pretinieki spēlēja uz Samoilovu, kurš nepievīla, vairākkārt atduroties Brila blokā. Tādējādi poļi pārņēma vadības grožus savās rokās (7:4). Latviešiem gan izdevās atgūt iniciatīvu un arī panākt izlīdzinājumu (8:8). Pēc tehniskā pārtraukuma Samoilovs un Šmēdiņš sev izkārtoja četru punktu pārsvaru, ieliekot labus pamatus panākumam pirmajā setā. Pēc seta ievadā piedzīvotajām neveiksmēm īpaši motivēts bija Samoilovs, panākot 16:11. Seta atlikušā daļa vairs bija tikai formalitāte, Latvijas duetam esot pārākam ar 21:15.

Otrā seta ievadā Jānis Šmēdiņš izcēlās ar eisu, izvirzot Latvijas duetu vadībā ar 2:0. Poļi uzreiz spēja atspēlēt divus punktus, atjaunojot līdzsvaru. Turpinājumā laukumā labāki bija Latvijas pludmales volejbolisti, kuri drīz vien sev izkārtoja trīs punktu pārsvaru (7:4). Rezultāta starpība sasniedza arī četrus punktus, bet tad ar eisu izcēlās Kujavjaks, latvieši kļūdījās uzbrukumos, kas beidzās ar to, ka Polijas duets panāca 9:9. Pēc tehniskā pārtraukuma Latvijas duets atguva iniciatīvu un arī minimālu vadību. Spēle izlīdzinājās, abiem pāriem pārmaiņus pārņemot vadību. Jānis Šmēdiņš ik pa laikam glāba pēc Samoilova nerealizētajiem uzbrukumiem, saglabājot cerības uz uzvaru divu setu cīņā.

Seta likteni varēja izšķirts Kujavjaka eiss, latviešiem nesadalot bumbu uzņemšanas brīdī (19:17). Uzreiz gan izdevās atspēlēt deficītu un palikt spēlē. Drīz vien jau pie mačbumbas tika latvieši, bet tā palika neizmantota. Poļi atguva viena punkta pārsvaru un arī nespēja realizēt vairākas setbumbas. Izšķirošo punktu tomēr guva tieši Polijas duets, ievelkot spēli trešajā setā - 25:23.

Polijas pludmales volejbolisti cīnījās ar lielu cīņassparu, kamēr latvieši centās uzspiest savu spēli un dominēt laukumā. Nelielu lūzumu panāca Šmēdiņa divas neņemamas serves, rezultātam kļūstot 5:2. Turpinājumā Samoilovs un Šmēdiņš demonstrēja pārliecinošu sniegumu, kas ļāva palielināt starpību līdz četriem punktiem. Tik lielu deficītu poļiem neizdevās atspēlēt.

Tādējādi Latvijas pāris svinēja uzvaru ar 2-1 (21:15, 23:25, 15:9) un iekļuva turnīra pusfinālā. Tajā Samoilova un Šmēdiņa pretinieki būs labākie no četriem Polijas duetiem, Fijaleks un Prudels. Pusfināla cīņa paredzēta rīt, plkst. 12:30.

  +2 [+] [-]

, 2016-05-14 18:33, pirms 8 gadiem
Malači. Pēc šī turnīra mūsējie pratīs runāt poliski. Spēles- 1/8 finālā poļi, 1/4 finālā poļi, 1/2 iespējams poļi.