Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Točs: "Sezonas mērķi - kvalificēties Eiropas un pasaules čempionātiem"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Točs: "Sezonas mērķi - kvalificēties Eiropas un pasaules čempionātiem"
Edgars Točs un Kristians Fokerots ieradušies Tenerifē. Foto: @e.tocs

Latvijas pludmales volejbola jaunais duets Edgars Točs un Kristians Fokerots piektdien sociālajā tīklā sniedza pirmos komentārus par tuvākajiem plāniem un mērķiem.

Atgādinām, ka Sportacentrs.com portālam Točs atklāja, ka ir nolēmis spēlēt kopā ar 17 gadus veco talantu Kristianu Fokerotu, kurš ir 2020. gada U18 Eiropas vicečempions pludmales volejbolā.

"Sezonas mērķi ir kvalificēties Eiropas čempionātam un arī pasaules čempionātam. Mērķi nav viegli, tāpēc jau tos sauc par mērķiem, nevis par ikdienu," tagad saka Edgars Točs. "Protams, vēlamies nostiprināties vismaz "Challenge" pamatturnīros un būt gataviem nākamajai sezonai. Tagad ir tāds ieskriešanās laiks, mums jāvāc punkti un jābrauc uz visiem kaktu turnīriem - tā saucamajiem fjūčeriem."

Kādas sajūtas spēlēt ar olimpieti? "Ideāli, ideāli. Jauna pieredze, var braukt uz turnīriem," atzīst Rīgā dzīvojošais kuldīdznieks Kristians Fokerots, kurš pirms dažām dienām sasniedza 17 gadu slieksni un skolā mācības turpinās attālināti.

"Kristians apsolās strādāt, un es mēģināšu uzņemties tādu kā tēta lomu un palīdzēt viņam," informē 33 gadus vecais pludmales volejbolists. "Domāju, nepaies ilgs laiks, ka visi spēlēs uz mani, bet Kristians man teiks: nu, veci, saņemies!"

Video: Edgars Točs IG

No 19. februāra Točs un Fokerots aizvadīs vismaz divas nedēļas treniņnometnē Tenerifē, bet pirmais turnīrs varētu būt 16.-20. marta Meksikas "Challenge".

Februāra sākumā joprojām nebija skaidrs, vai saglabāsies līdzšinējā sistēma, kad "entry" rangā ieskaita četrus labākos rezultātus no sešiem pēdējiem turnīriem (iespējams, turpmāk būs trīs labākie rezultāti no četrām pēdējām sacensībām). Vēlāka piebilde: 15. februārī FIVB datu bāzē notika izmaiņas - "entry" rangā tagad ieskaita trīs labākos rezultātus no četriem pēdējiem turnīriem.

Latvijas vīriešu pludmales volejbola labākie dueti pēc "entry" punktiem 15. februārī

1.Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš640+640=1280
2.Mārtiņš Pļaviņš/Mihails Samoilovs470+160=630
3.Artūrs Rinkevičs/Ardis Bedrītis312+312=624
4.Edgars Točs/Kristians Fokerots470+62=532

Sezonas atklāšanas turnīrā vēlas piedalīties ļoti daudzi dueti, tostarp no "Elite 16", līdz ar to pēc "entry" punktiem Točs/Fokerots sākotnēji kotējās 51. pozīcijā, ar ko varēja pretendēt uz vietu kvalifikācijas lejas daļā. Mūsējie tika ievietoti rezervistu sarakstā un sākumā bija ceturtie, spēcīgi brazīlieši drīz vien atsauca savu pieteikumu, līdz ar to 18. februārī Točs/Fokerots pakāpās uz trešo vietu rezervistos - lai iekļūtu kvalifikācijā, vēl trijiem augstāka ranga duetiem ir jāizstājas.

Pasaules čempionāts ieplānots 7.-19. jūnijā Romā, savukārt Eiropas čempionāts notiks 15.-20. augustā Minhenē.

Izmantotie resursi:
fivb.12ndr.at
Edgars Točs IG

  +1 [+] [-]

, 2022-02-11 21:45, pirms 3 gadiem
Viss pareizi! Jāņem un jāaudzina jauns puika ar lielu nākotni, galvenais strādāt un klausīt ko papus teiks. Dabūs pieredzi, dabūs skillu un tad jau būs stīgā.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-11 21:53, pirms 3 gadiem
"Nu, veci, saņemies!" tā ar tēti parasti nerunā. Gan jau Kristians izteiksies solīdāk.

     [+] [-]

, 2022-02-11 22:40, pirms 3 gadiem
Cik vispār ir duetu ar tik lielu vecuma starpību? Sanāk, ka Fokerots vairs nevarēs piedalīties junioru turnīros? Tātad, izpaliks godalgotas vietas, uzvaras, spēles favorītu lomā. Nevar taču salīdzināt no psiholoģiskā viedokļa, piemēram, kārtējo ""kaktu turnīra" spēli ar junioru čempionāta pusfinālu vai medaļu cīņu. Vai Točam ir trenera un pedagoga dotības?

  +1 [+] [-]

, 2022-02-11 23:03, pirms 3 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Cik vispār ir duetu ar tik lielu vecuma starpību? Sanāk, ka Fokerots vairs nevarēs piedalīties junioru turnīros? Tātad, izpaliks godalgotas vietas, uzvaras, spēles favorītu lomā. Nevar taču salīdzināt no psiholoģiskā viedokļa, piemēram, kārtējo ""kaktu turnīra" spēli ar junioru čempionāta pusfinālu vai medaļu cīņu. Vai Točam ir trenera un pedagoga dotības?
Tāda vecuma starpība ir liels retums. Točam ir tik augsts empātijas līmenis, ka var sastrādāties ar jebkuru, ja tam ir vēlme. Fokerots junioru čempionātos varēs spēlēt ar kādu vienaudzi.

  +2 [+] [-]

, 2022-02-11 23:14, pirms 3 gadiem
Atradu divus citus jaunizveidotos duetus ar lielu vecuma starpību:
Lucena (42) un Benesh (26),
Menegatti (31) un Gottardi (19).

     [+] [-]

, 2022-02-12 01:32, pirms 3 gadiem
Super! Lai izdodas sim parim sasniegt augstus rezultatus! Tocs vienmer paticis, jo ir kartigs kaplis, vienozmigi DARITAJS!

     [+] [-]

, 2022-02-13 16:36, pirms 3 gadiem
Ir tāda filma ,,Jautrie zēni,,.Iesaku visiem noskatīties.