Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš izmanto desmito mačbumbu un iegūst bronzu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Samoilovs un Šmēdiņš izmanto desmito mačbumbu un iegūst bronzu
Aleksandrs Samoilovs uzbrukumā
Foto: FIVB

Latvijas labākajam pludmales volejbola duetam Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izdevies iegūt FIVB Pasaules tūres Gštādes Major turnīra trešo vietu - 21:14 un 34:32 pret spāņiem.

Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs no grupas izkļuva tikai trešajā vietā, taču trešo reizi pēc kārtas pārliecinoši sasniedza četru labāko komandu pulku. Cīņā par vietu finālā kāju priekšā aizlika amerikāņi Niks Lusens un Fils Dalhauzers, tomēr mūsējie nevēlējās padoties un ieguva trešo pozīciju.

Pretī stājās spāņi Pablo Errera un Adrians Gavira. Pirmajā setā latvieši ātri ieguva divu punktu pārsvaru, kuru pēc Šmēdiņa sitiena pa līniju izdevās ne tikai saglabāt, bet arī palielināt - pretinieki apjuka pēc serves uzņemšanas un kļūdījās, dodot mūsējiem 10:7 vadību.

Pirms tehniskā pārtraukuma spāņi atdūrās pret Šmēdiņa bloku, kam sekoja sitiens autā (latvieši pieprasīja video atkārtojumu un nekļūdījās) un četru punktu pārsvars Latvijas duetam. Arī turpinājumā dominēja mūsējie, pretiniekiem pieļaujot kļūdas un sitot autā. Nepalīdzēja arī paņemtais pārtraukums - Samoilovs un Šmēdiņš pirmajā setā ņēma virsroku ar 21:14.

Otrā seta ievadā latvieši ieguva divu punktu pārsvaru, taču Errera un Gavira uzvarēja piecās no nākamajām septiņām izspēlēm, izvirzoties vadībā ar 5:4. Lai gan sāncenši ieguva arī plus divi, tas mūsējos nebaidīja. Šmēdiņš aizsardzībā, Samoilova bloks un Šmēdiņa bloks ļāva atgūt vadību - 13:11. Pēc vēl viena sekmīga Šmēdiņa uzbrukuma Latvijas dueta handikaps sasniedza trīs punktus.

Samoilovs un Šmēdiņš tuvojās uzvarai arī otrajā setā, saglabājot divu punktu pārsvaru - 20:18. Tomēr neveiksmīgs uzbrukums un slikti uzņemta serve ieviesa līdzsvaru, kas saglabājās ļoti ilgi. Ceturtajā mačbumbā mūsējie divas reizes lieliski darbojās aizsardzībā, tomēr trešajai mazliet pietrūka - bumba pēc atduršanās pret Šmēdiņa bloku lidoja ārpus laukuma robežām.

Pēc latviešu neveiksmēm vadību pārņēma spāņi, bet arī viņiem neizdevās pielikt punktu. Samoilovam neizdevās māņu sitiens, taču viņš sāncenšu cerības apstādināja ar varenu bloku - 27:27. Tūdaļ viņš bija lielisks gan aizsardzībā, gan arī uzbrukuma sitienā, atgūstot vadību. Un laimīgā izrādījās desmitā mačbumba - Gaviras māņu sitiens atdūrās pret tīklu, latviešiem svinot panākumu ar 34:32 un 2-0.

  +2 [+] [-]

, 2016-07-10 16:08, pirms 8 gadiem
Kas par otro setu!!! Malači!

  +2 [+] [-]

, 2016-07-10 16:08, pirms 8 gadiem
Neticami ka izvilkās tomēr 2 setā,gāja kā pa viļņiem galotnē

  -1 [+] [-]

, 2016-07-10 19:07, pirms 8 gadiem
1/2 2sētā pie 15:18 kā Dalhauzers atsēdināja Sašu. Vnk episki! Visā visumā malači! Labs turnīrs!

     [+] [-]

, 2016-07-10 19:10, pirms 8 gadiem
šī visa ir vien liela iesildīšanās pirms gaidītā notikuma
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2016-07-10 19:55, pirms 8 gadiem
USA*Alex rakstīja: Atrod un izlasi ko nozímé várds EPISKS. Varbút tad párstási to "valkát ká vecu zeki".
Ja Tev vecīt ir par ko uzrakstīt, tad raksti. Savādāk tāds pamuļķis vien izskaties!