Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Finsters/Točs uzvar un pretiniekos gaida Pļaviņu/Regžu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Finsters/Točs uzvar un pretiniekos gaida Pļaviņu/Regžu
Rihards Finsters uzbrukumā
Foto: FIVB

Pirmo uzvaru šajā sezonā izcīnījuši Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Edgars Točs, kuri Riodežaneiro "Grand Slam" turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 2-1 (21:13, 19:21, 15:12) pārspēja Filipu Gabatūleru un Mirko Gersonu no Šveices. Toča un Finstera nākamie pretinieki varētu būt tautieši Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža.

Rihardam Finsteram un Edgaram Točam šis bija pirmais turnīrs jaunajā sezonā, kuru vajadzēja sākt no kvalifikācijas. Pirmajā no divām kārtām pretī stājās ar 13. numuru izliktie šveicieši Filips Gabatūlers un Mirko Gersons, kuri bija šī dueļa favorīti.

Neskatoties uz to, pirmo setu ļoti labi aizvadīja Finsters un Točs, uzveicot savus pretiniekus ārkārtīgi pārliecinoši ar 21:13. Otrajā setā latviešiem jau vajadzēja krietni pasvīst. Bija iespējas noslēgt arī otro setu sev labvēlīgi, bet galu galā sanāca piekāpties šveiciešiem ar 19:21. Līdz ar to uzvarētājs tika noskaidrots trešajā setā. Tajā Finsters un Točs apspēlēja Gabatūleru un Gersonu, svinot uzvaru visā mačā ar 2-1 (21:13, 19:21, 15:12).

Līdz ar to Rihards Finsters un Edgars Točs sasnieguši kvalifikācijas izšķirošo otro kārtu, kurā gaida savus pretiniekus. Par vietu pamatturnīrā latviešiem pretī stāsies vai nu austrieši Martins Ermakora un Morics Pristauzs-Telsnigs vai arī tautieši Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža. Tāpēc sanāks, ka pat pie labākā scenārija pamatturnīrā spēlēs tikai divi Latvijas dueti. Otrās kārtas spēle paredzēta plkst. 20:50 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Volleyball - FIVB