Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Finsteram un Sorokinam neizdodas tikt pie uzvaras Hamburgā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Finsteram un Sorokinam neizdodas tikt pie uzvaras Hamburgā
Rihards Finsters
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Rihards Finsters un Ruslans Sorokins nav spējuši pārvarēt Hamburgas "Major" sērijas turnīra kvalifikācijas pirmo kārtu. Latvieši tajā ar 0-2 (19:21, 19:21) piekāpās Francisko Marko un Kristianam Garsijam no Spānijas.

Uz Hamburgu Rihards Finsters devās kopā ar pieredzējušo Ruslanu Sorokinu, ar kuru aizvadītajā nedēļas nogalē spēlēja kopā EEVZA Maskavas posmā, izcīnot trešo vietu. Kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas pludmales volejbolistu pretinieki bija Francisko Marko un Kristians Garsija no Spānijas.

Mača ievadā spāņi spēlēja uz Finsteru, kurš tomēr atdūrās Garsijas blokā, rezultātam kļūstot 4:2. Neilgi pēc tam viņš reabilitējās aizsardzībā, atjaunojot līdzsvaru uz tablo (5:5). Pēc vēl divām Finstera kļūdām uzbrukumā rezultāta starpība varēja sasniegt trīs punktus. Šoreiz latviešiem nāca talkā veiksme, kas ļāva palikt spēlē. Uzreiz pēc tam uzbrukumā kļūdījās Marko, spēlei turpinot ritēt kā pa viļņiem (7:7). Pirms tehniskā pārtraukuma Garsija pie tīkla izkārtoja spāņiem divu punktu pārsvaru, Marko arī nospēlēja aizsardzībā, bet nespēja gūt arī 12 punktu. Tādējādi atpūtā dueti devās pie 11:10.

Pēc tehniskā pārtraukuma Finsteram izdevās paveikt labu darbu aizsardzībā un atgriezt Latvijas duetu vadībā, kā arī likt pretiniekam paņemt pārtraukumu. Pēc tā Garsija vēlreiz bloķēja Finstera sitienu, bet turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā. Latviešiem bija tikai viena iespēja pārņemt vadību, bet Sorokins uzsita tieši virsū pretiniekam. Uzreiz pēc tam sekoja Garsijas bloks, kas spāņiem deva tik vajadzīgo divu punktu pārsvaru. Latvieši paņēma pārtraukumu, bet pirmajā setā neizglābās - 19:21.

Arī otro setu labāk sāka spāņi, izvirzoties vadībā ar 4:2. Kādu laiku komandas punktus guva pārmaiņus, līdz ar eisu izcēlās Finsters. Uzreiz pēc tam viņš arī atspēlēja bumbu aizsardzībā, izvirzot Latvijas duetu vadībā ar 9:8. Līdz tehniskajam pārtraukumam latvieši varēja tikt arī pie divu punktu pārsvara, bet tā vietā nonāca atkal iedzinējos ar 10:11. Pēc pārtraukuma spāņiem izdevās gūt trīs punktus pēc kārtas, turpinot savu izrāvienu. Lielākie nopelni šeit Garsijam, bet pēc Marko gūtā punkta mača liktenis bija izšķirts (10:15). Latviešiem izdevās sadeldēt deficītu līdz diviem punktiem, bet seta izskaņā arī līdz minimumam. Spāņi tomēr spēja realizēt mačbumbu, izslēdzot Finsteru un Sorokinu no tālākas cīņas par vietu pamatturnīrā - 2-0 (21:19, 21:19).