Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Nikolai un Lupo otro reizi kļūst par Eiropas čempioniem

Andrejs Siliņš

Nikolai un Lupo otro reizi kļūst par Eiropas čempioniem
Paolo Nikolai un Daniele Lupo
Foto: CEV

Šveicē noslēdzies Eiropas čempionāts pludmales volejbolā un turnīra pēdējā spēlē svētdien Itālijas duets Paolo Nikolai un Daniele Lupo ar rezultātu 2-1 apspēlēja krievus Konstantīnu Semjonovu un Vjačeslavu Krasiļņikovu.

Nikolai un Lupo turnīrā bija izlikti ar sesto numuru un pamatturnīrā ar divām uzvarām trīs spēlēs izcīnīja pirmo vietu F grupā. Ceļā uz finālu itālieši tika gala ar norvēģiem, kā arī 2013. gada Eiropas čempioniem Haviru un Ereru no Spānijas, bet pusfinalā pēc neizteiksmīga pirmā seta izdevās uzveikt nīderlandiešus Brūveru un Moivsenu.

Savukārt Semjonovs un Krasiļņikovs sāka ar knapu tikšanu ārā no G grupas (viena uzvara), pirmajās divās "play-off" kārtās pretinieki izstājās, bet ceturtdaļfinālā lietainos apstākļos izdevās izslēgt Latvijas lielāko cerību Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu. Pusfinālā krievi uzveica poļus Fijaleku un Prudelu.

Finālā pēc pārliecinoša pirmā seta (21:15) sekoja diezgan bezcerīgs otrais sets (13:21), bet izšķirošajā trešajā setā Nikolai un Lupo izcīnīja uzvaru ar 15:12, triumfējot visā mačā ar 2-1. Līdz ar to Nikolai un Lupo otro reizi karjerā izcīnīja Eiropas čempiontitulu (pirmais tituls 2014. gadā, kad turnīrs norisinājās viņu dzimtenē Itālijā).

Dāmu turnīrā triumfēja galvenās favorītes Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta, kas finālā ar 2-0 pieveica čehietes Marketu Slukovu un Barboru Hermannovu. Vācijas duetam šis bija otrais Eiropas čempiontituls pēc kārtas.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-05 19:14, pirms 8 gadiem
Biju par krieviem

     [+] [-]

, 2016-06-05 20:44, pirms 8 gadiem
Bronza?

  +1 [+] [-]

, 2016-06-05 20:45, pirms 8 gadiem
ice F-1 rakstīja: Biju par krieviem
SPēles ziņā Sem/Kra simpatizē