Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pludmales volejbolistes sakauj Angliju un turpina cīņu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pludmales volejbolistes sakauj Angliju un turpina cīņu
Tīna Graudiņa
Foto: cev.lu

Latvijas pludmales volejbolistes sekmīgi turpina Sočos notiekošo Kontinentālā kausa 4. kārtu. Inese Jursone/Tīna Graudiņa un Marta Ozoliņa/Alise Lece pārliecinoši tika galā ar Anglijas komandas pretestību, kas sestdien dos iespēju pacīnīties par vietu Kontinentālā kausa fināla posmā.

Pēc neveiksmes pusfinālā pret Zviedriju latvietēm zaudētāju zarā vajadzēja pieveikt Angliju, lai turpinātu cīņu par vietu Kontinentālā kausa fināla posmā. Dueli ar Angliju sāka Marta Ozoliņa un Alise Lece, bet viņu pretinieces bija Viktorija Palmere un Džesika Grimsona. Spēles pirmais sets aizritēja līdzīgā cīņā, tā otrajā pusē latvietes bija iedzinēju lomā, bet īsi pirms seta beigām anglietes vairākas reizes kļūdījās, kas Ozoliņai un Lecai deva uzvaru setā ar 21:17.

Otro setu labi sāka Anglijas duets, izvirzoties vadībā ar 3:1 un 4:2, bet tad nāca liels kritums, latvietēm pārņemot iniciatīvu un iegūstot izšķirošo pārsvaru (13:5). Līdz tehniskajam pārtraukumam Anglijas pludmales volejbolistes atspēlēja trīs punktus, bet ar to bija krietni par maz. Ozoliņa un Lece aizvadīja mača atlikušo daļu bez lielas piepūles, pieveicot Anglijas duetu ar 2-0 (21:17, 21:13).

Inesei Jursonei un Tīnai Graudiņai uzdevums bija vēl vieglāks, jo bija jāspēlē pret Anglijas nomināli otro numuru, Žasmīnu Kāšeku un Anaju Evansu, kuras spēlē pret francūzietēm pa setiem guva tikai 11 un deviņus punktus. Pirmajās piecās izspēlēs Jursone un Graudiņa nodemonstrēja, ka ir galvas tiesu pārākas par pretiniecēm, izvirzoties vadībā ar 5:0. Pēc pārtraukuma rezultāta starpība vairs tik strauji neauga, bet seta vidū divus blokus uzlika Graudiņa, dodot Latvijas duetam deviņu punktu pārsvaru (15:6). Anglijas pludmales volejbolistes sasniedza 10 punktu atzīmi, bet tas arī bija viss. Jursonei un Graudiņai panākums pirmajā setā ar 21:10.

Pēc līdzīga otrā seta sākuma Jursone un Graudiņa izvirzījās vadībā ar 6:4. Pārsvars gan uzreiz tika zaudēts, anglietēm rādot krietni labāku sniegumu nekā pirmajā setā. Latvietes daudz punktu atdeva ar neprecīzām servēm, bet Tīnas Graudiņas veiksmīgā spēle pie tīkla deva trīs punktu pārsvaru (12:9). Pēc atpūtas Anglijas duets atkal panāca izlīdzinājumu (14:14). Latvietes turpināja atdot vieglus punktus, bet spēlēja pacietīgi, sagaidot pretinieču kļūdas. Seta galotne jau tika sākta vadībā ar 18:15. Līdz uzvarai ilgi nebija jāgaida, Jursonei un Graudiņai izcīnot pašsaprotamu uzvaru ar 2-0 (21:10, 21:15).

Pēc uzvaras pār Angliju ar 2:0 Latvijas pludmales volejbolistes tikušas pie iespējas spēlēt par 2. vietu šajā kārtā un vietu Kontinentālā kausa fināla posmā. Latviešu pretinieces sestdien būs Francijas un Zviedrijas dueļa zaudētājas.

     [+] [-]

, 2015-09-05 16:02, pirms 9 gadiem
Tur nekā nebūs. Ozoliņa/Lece ir vienkārši briesmīgas, ne uzņemšanas, ne piespēles, ne noslēdzošā sitiena, bet pats galvenais, ka meitenēm nav noturības, vienu momentu var nospēlēt izcili, bet tad 10 no vietas kā iesācējas.