Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Miņins: "Esmu dzirdējis, ka korejieši šeit ir nobraukuši 460 braucienus"

Miņins: "Esmu dzirdējis, ka korejieši šeit ir nobraukuši 460 braucienus"
Jānis Miņins
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Bijušais Latvijas bobsleja pilots, pašreizējais Polijas izlases treneris Jānis Miņins sarunā ar Sportacentrs.com atskatījās uz Phjončhanas olimpisko spēļu divnieku sacensībām, raksturoja trasi un mēģināja paredzēt četrinieku sacensību rezultātus.

"Oskara [Melbārža] un Jāņa [Strengas] bronzas medaļas divniekos nav pārsteigums, šī ir trase, kurā ir jābrauc," norāda Miņins. "Domāju, ka Oskars pats apzinās - ja nebūtu pieļāvis kļūdu otrā brauciena otrajā virāžā, tad pacīnītos par zeltu. Puikas ir malači, komanda ir labi nostrādājusi. Tas ir tikai apsveicami, ka Oskars tagad var stabili nobraukt, jo sākumā viņš vēl cīnījās ar šo bobu. Kad reiz runājām, viņš teica, ka Valnera kamanas nav tik stabilas kā Latvijā ražotās [BTC]. Ka ir nedaudz grūtāk un ka pie tām ir jāpierod."

"Redzu, kā viņš ir progresējis no pašas nulles. Viņam ir talants uz braukšanu. Var redzēt, ka Oskars var tikt galā ar jebkuru tehniku, un arī psiholoģiski viņš ir stabils. Ja viņš pieļauj kļūdu, tad par to diezgan smagi pārdzīvo, kas varbūt nenāk par labu. Bet paldies dievam viņš saņēmās, un trešo un ceturto braucienu nobrauca labi."

Runājot par Oskaru Ķibermani, Miņins uzskata, ka pilots uzlicis sev pārāk lielu psiholoģisko spiedienu. "Turklāt trase ir citādāka nekā bija oktobrī. Daudzās vietās braukšana atšķiras. Salīdzinot ar Pasaules kausa posmu tagad šeit brauc par vismaz sekundi ātrāk. Tas izmaina braukšanas stilu, un Osis, iespējams, nepārslēdzās. No malas man spriest ir grūti, neesmu viņu tā vērojis. Melbārdi, Daumantu [Dreiškenu] un Intaru [Dambi] es zinu labāk, jo esmu ar viņiem kopā braucis"

"Nezinu, kādi bija fiziskie rādītāji Daumantam un Jānim Strengam. Iespējams, ka Daumants nebija tik labā formā, kā to gribētu pats vai Sandis [Prūsis]. Bet skaidrs, ka tas bija trenera lēmums. Psiholoģiski Daumantam noteikti nebija viegli, taču viņš ir pietiekami pieredzējis vecis, un saprot, ka, ja ne divniekā, tad četriniekā viņš iestums. Varbūt tādējādi viņš būs labāk gatavs četrinieku sacensībām. Apslēptais niknums palīdzēs iestumt četrinieku vēl kārtīgāk. Daumants ir viens no dinozauriem, līdzvērtīgs bobsleja leģendām. Iespējams, ka, sataupot viņu četriniekam, visi būs tikai ieguvēji."

"Ja tu jautā par pārsteigumiem, tad mani divniekos līdzīgi kā skeletonā pārsteidza briti. kuri brauca ar veco Ķibermaņa bobu, kuru pēc Oskara izmantoja beļģiete, kas ar to pagājušajā sezonā piedzīvoja 17 kritienus. Kamanas tika mazliet restaurētas un izīrētas britiem. No otras puses - nav ko brīnīties, jo viņš pirmos divus braucienus nobrauca patiešām labi. Turklāt viņam paveicās ar starta numuru. Tomēr tas mani pārsteidza," stāsta Miņins.

"Bija trīs sportisti, kuri neizturēja spriedzi - manējais polis Mateušs Ļutijs un divi amerikāņi. Tikai amerikāņu trešais pilots [Niks] Kaningems saņēmās uz trešo braucienu un nobrauca tiešām labi. Koudijs Beskjū, kurš it kā skaitījās komandas līderis, savā pirmajā olimpiādē sabruka, Treniņos vēl puslīdz brauca, taču mačos nekā. Viņam tā arī neizdevās nobraukt nevienu labu braucienu. Skatījos, kā viņš un stūmēji staigāja apkārt nokārtu galvu."

Lūgts kā bijušajam pilotam īsi raksturot Phjončhanas trasi, Miņins izceļ, ka tā ir viltīga. "Šeit nostrādā tas, ka tev ir jābūt gatavam pielāgoties ātrumam. Jāmāk ātri pielāgoties situācijai. Tā nav bīstama, jo tajā varētu piedzīvot kritienus. Bet ir diezgan liela skāde, ja nokļūdies otrajā virāžā. Melbārdis pirmajā braucienā bija labākais, bet otrajā braucienā pieļāva vienu kļūdu - piesita otrajā virāžā, un jau bija vairs tikai desmitais."

"Četrinieku sacensībās vācieši noteikti atkal būs favorītu statusā. Ja Mazais Osis tiks pāri savai barjerai, izlabos kļūdas un aizmirsīs par divnieku mačiem, tad abi Oskari arī būs starp favorītiem," uzskata treneris. "Krievi nekur nebūs, jo viņi paši savārīja ziepes ar pieteikumiem, kā dēļ viens bobs likvidējās. Bet četriniekos brauks nevis nomināli otrais pilots, bet tikai trešais, jo laikus nepieteica sportistus."

"Korejieši atkal būs tumšais zirdziņš. Viņi izlēma savās mājās slēpties un piebraukt trasi. Tas ir [Pjēra] Lidēra stils, to es atpazīstu, jo esmu ar viņu strādājis kopā trīs gadus. Esmu dzirdējis, ka korejieši šeit ir nobraukuši 460 braucienus. Reāli pilots sezonas laikā var nobraukt 120 līdz 200. Bet 460 ir liels apjoms. Ja to esi paveicis savā trasē, tad zināmām priekšrocībām ir jābūt. Vai viņš nobrauca vislabāk? Nē, pirmajā braucienā viņš sadega, bet nākamos trīs jau nobrauca diezgan labi. Var redzēt, ka viņam ir braukšanas bāze. Jautājums tikai par to, kas viņam notiek galvā."

Kurš pagaidām brauc vislabāk? Miņins atzīst, ka Lielais Osis brauc diezgan smuki, un, ja kādam būtu jādod zelta medaļa par braukšanu, viņš to atdotu Osim. "Sākumā viņam negāja tik labi. Mums pat sanāca aprunāties par otro virāžu, tas viņam varbūt palīdzēja. To prasi viņam pašam. Tas jau nav nekas slikts. Arī man savulaik Prūsis bija treneris, bet blakus bija ari [Jānis] Ķipurs un [Jānis] Skrastiņš. Arī viņi man šad tad šo to pateica, lika aizdomāties. Es parasti ieklausījos vairākos padomos un tad secināju, kurš man der vislabāk. Taču es nekādā gadījumā nesaku, ka esmu pielicis roku pie bronzas medaļas. Pie tā strādājuši citi cilvēki, mana nopelna tajā nav," smejas Miņins.

Vai Miņinam ir skaidrība par to, ko vinš darīs nākamajā olimpiskajā četrgadē? "Zini, kad manējais divnieku mačos nobrauca trešo braucienu, man galvā šaudījās doma, ka jābūt godīgam pret sevi un komandu un jāiesniedz atlūgums," smejoties saka bijušais bobslejists. "Jo acīmredzot es kā treneris neesmu izdarījis visu. Nav nozīmes, cik daudz esmu darījis. Ja nav rezultāta, man jāiesniedz atlūgumu. No otras puses, runājot ar vadību šāda doma neizskan. Protams, tās visas ir emocijas. Mums vēl ir četrinieku sacensības. Labāk visu izanalizēt un pieņemt lēmumu ar vēsu prātu. Principā vajadzētu būt līgumam vēl uz četriem gadiem. Tāda bija noruna. Arī sezonas vidū poļi interesējās, vai es turpināšu. Esmu arī izklāstījis nākamās četrgades plānu."

     [+] [-]

, 2018-02-22 09:54, pirms 6 gadiem
Nez kāda ir motivācija strādāt ar Polijas komandu? Nauda? Diez vai Polijas bobslejā ir daudz naudas it sevišķi tad ja Tavai komandai jau gadiem nav nekādi panākumi. Ja arī ir daudz naudas tad pašreizējie Polijas bobsleja dzīves organizētāji galīgi neprot šo naudu lietderīgi izmantot.

 +16 [+] [-]

, 2018-02-22 10:27, pirms 6 gadiem
Man prieks, ka Miņins vairs netur nekādu aizvainojumu pret Latvijas komandu. To var just! Prieks, arī par to, ka viņš ir atradis sev vietu. Novēlu veiksmi turpmākajā trenera karjerā.
Slēpts komentārs: fire

  +8 [+] [-]

, 2018-02-22 10:42, pirms 6 gadiem
fire rakstīja: Žēl ka prūša egoisms,divkosība un meli un uzmetieni izjauca iespēju, ka Latvinai būtu trīs fantastiskas ekipāžas un piloti kuri varētu visus mīcīt. Tas ir prūša manierē, savārīt sū, vainot citus un neuzņemties atbildību. Bet Jankam veiksmi!
Prūsis izglāba Latvijas bobsleju ar lēmumu veidot jaunas un perspektīvas ekipāžas nevis samierināties ar egoistisku un viduvēju pilotu, kāds tajā laikā bija Miņins. Prieks, ka Miņins ir mainījies, bet sūdus viņš savārīja pats.

  -4 [+] [-]

, 2018-02-22 10:56, pirms 6 gadiem
Dartele nestāsti pasakas. Ja Tu nezini kas un kā tur reāli bija nestāsti. Viduvējs braucējs haha kā tad...viņs kā braucējs un stūmējs bija labāks nekā prūsis jēlkad bija. Otrs prūsis neko neizglāba, bet ja esi vecis un atbildi par vārdiem ok. Nākamās 6 Tavas algas skaitam manā kontā, sev vari 10% paturēt. Paskatīšos cik labi par vārdiem atbildi. Ja ne tajā laikā Miņina paša sponsori, ko meklēja viņš pats ne komanda, ne menedžeri ne federācija, tad tajā laikā nebautu ne bobu (kurus lietoja vēl pēc tam) savu Miņka savāca. Ne slidu, ar kurām brauca visa LV izlase. PAT transporta komandai nebūtu ja to neapmaksātu Miņka sponsors tad. Nemaz nerunājot par prūsi kurš kad pats startēja un pēc traumas netrenējās ar komandu, trenerim lika mīksto un trenējās pēc ind.progas. Kad tā trenēties atļāvās Miņins tad bija lielais skandāls. Sandia ir bijis un būs divkosis. Kurš uzskata ka citiem var likt virsū, bet kad kāds dod pretī tā kviec kā kauts sivēns.
Un tagad pasaki kādus sū vārīja Miņins.
Jeb uzskati ka šāda sanda rīcība glāba bobsleju? Piebildīšu, ka Janka ar visām traumām staurēja un stauma bobu labāk nekā prūsis būdams pilnībā vesels. Ir par ko padomāt. Un kad os Janku izoperēja komanda bija ar viņu un atbalstīja a prūsis d virsū (tā glābj bobsleju), nopietni? Parunā ar čaļiem kuri bija Janka komandā, uzzināsi šo to interesantu. Jā Janka nebija saldais ēdiens, bet viņš vija cīnītājs, kāds prūsis nekad nebija! P.S. kad prūsim lielo čunguru deva lembis un V nafta, tad bobu taisīja un slidas tikai viņam UN NEVIENAM tās nedeva un komandai labums netika. Paprasi Gūtam. Un tagad uzdod sev jautājumu, prūsis nav divkosis?

 +10 [+] [-]

, 2018-02-22 11:10, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Nez kāda ir motivācija strādāt ar Polijas komandu? Nauda? Diez vai Polijas bobslejā ir daudz naudas it sevišķi tad ja Tavai komandai jau gadiem nav nekādi panākumi. Ja arī ir daudz naudas tad pašreizējie Polijas bobsleja dzīves organizētāji galīgi neprot šo naudu lietderīgi izmantot.
Nav jau daudz citu, kas ņemtu Miņinu. Un Latvija jau nu tiešām nespēj maksāt tik cik Polija

  +7 [+] [-]

, 2018-02-22 11:12, pirms 6 gadiem
Kā būtu ja būtu mes nekad neuzzināsim, bet tas, ka mums pēc "revolūcijas" ir 2 spēlēs 3 medaļas un vēl vienas sacensības priekšā, ir neapstrīdams fakts. Un tas ir tieši 3x vairāk kā Prūša(ka pilota) un Miņina laikus kopā skaitot. Lai Jānim veicas, vienmēr arī nedaudz paturu īkšķus par poļiem.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-22 11:36, pirms 6 gadiem
fire rakstīja: Dartele nestāsti pasakas. Ja Tu nezini kas un kā tur reāli bija nestāsti. Viduvējs braucējs haha kā tad...viņs kā braucējs un stūmējs bija labāks nekā prūsis jēlkad bija. Otrs prūsis neko neizglāba, bet ja esi vecis un atbildi par vārdiem ok. Nākamās 6 Tavas algas skaitam manā kontā, sev vari 10% paturēt. Paskatīšos cik labi par vārdiem atbildi. Ja ne tajā laikā Miņina paša sponsori, ko meklēja viņš pats ne komanda, ne menedžeri ne federācija, tad tajā laikā nebautu ne bobu (kurus lietoja vēl pēc tam) savu Miņka savāca. Ne slidu, ar kurām brauca visa LV izlase. PAT transporta komandai nebūtu ja to neapmaksātu Miņka sponsors tad. Nemaz nerunājot par prūsi kurš kad pats startēja un pēc traumas netrenējās ar komandu, trenerim lika mīksto un trenējās pēc ind.progas. Kad tā trenēties atļāvās Miņins tad bija lielais skandāls. Sandia ir bijis un būs divkosis. Kurš uzskata ka citiem var likt virsū, bet kad kāds dod pretī tā kviec kā kauts sivēns.
Un tagad pasaki kādus sū vārīja Miņins.
Jeb uzskati ka šāda sanda rīcība glāba bobsleju? Piebildīšu, ka Janka ar visām traumām staurēja un stauma bobu labāk nekā prūsis būdams pilnībā vesels. Ir par ko padomāt. Un kad os Janku izoperēja komanda bija ar viņu un atbalstīja a prūsis d virsū (tā glābj bobsleju), nopietni? Parunā ar čaļiem kuri bija Janka komandā, uzzināsi šo to interesantu. Jā Janka nebija saldais ēdiens, bet viņš vija cīnītājs, kāds prūsis nekad nebija! P.S. kad prūsim lielo čunguru deva lembis un V nafta, tad bobu taisīja un slidas tikai viņam UN NEVIENAM tās nedeva un komandai labums netika. Paprasi Gūtam. Un tagad uzdod sev jautājumu, prūsis nav divkosis?
prūsis dopingotājs vispār

  +9 [+] [-]

, 2018-02-22 11:40, pirms 6 gadiem
Skrastins, Kipurs, Ekmanis, Prusis, Minins... visi ir devushi kaut ko LV bobiem. Ir mums medalas. Bet kad visus saliek kopa, tad ir mexikanu ziepene ar skandaliem. Nekustinasim vecus sudus,lai nesmird. Priecasimies par bronzu un turesim ikskus par 4-niekiem. P.s. nebiju domajis,ka Janka ar savu raxturu varetu but treneris. Lai veicas.

  +5 [+] [-]

, 2018-02-22 11:43, pirms 6 gadiem
fire rakstīja: Dartele nestāsti pasakas. Ja Tu nezini kas un kā tur reāli bija nestāsti. Viduvējs braucējs haha kā tad...viņs kā braucējs un stūmējs bija labāks nekā prūsis jēlkad bija. Otrs prūsis neko neizglāba, bet ja esi vecis un atbildi par vārdiem ok. Nākamās 6 Tavas algas skaitam manā kontā, sev vari 10% paturēt. Paskatīšos cik labi par vārdiem atbildi. Ja ne tajā laikā Miņina paša sponsori, ko meklēja viņš pats ne komanda, ne menedžeri ne federācija, tad tajā laikā nebautu ne bobu (kurus lietoja vēl pēc tam) savu Miņka savāca. Ne slidu, ar kurām brauca visa LV izlase. PAT transporta komandai nebūtu ja to neapmaksātu Miņka sponsors tad. Nemaz nerunājot par prūsi kurš kad pats startēja un pēc traumas netrenējās ar komandu, trenerim lika mīksto un trenējās pēc ind.progas. Kad tā trenēties atļāvās Miņins tad bija lielais skandāls. Sandia ir bijis un būs divkosis. Kurš uzskata ka citiem var likt virsū, bet kad kāds dod pretī tā kviec kā kauts sivēns.
Un tagad pasaki kādus sū vārīja Miņins.
Jeb uzskati ka šāda sanda rīcība glāba bobsleju? Piebildīšu, ka Janka ar visām traumām staurēja un stauma bobu labāk nekā prūsis būdams pilnībā vesels. Ir par ko padomāt. Un kad os Janku izoperēja komanda bija ar viņu un atbalstīja a prūsis d virsū (tā glābj bobsleju), nopietni? Parunā ar čaļiem kuri bija Janka komandā, uzzināsi šo to interesantu. Jā Janka nebija saldais ēdiens, bet viņš vija cīnītājs, kāds prūsis nekad nebija! P.S. kad prūsim lielo čunguru deva lembis un V nafta, tad bobu taisīja un slidas tikai viņam UN NEVIENAM tās nedeva un komandai labums netika. Paprasi Gūtam. Un tagad uzdod sev jautājumu, prūsis nav divkosis?
Ir pilnīgi vienalga, kāds Prūsis ir bijis iepriekš kā sportists, šobrīd viņš ir jāvērtē tikai pēc tā, kāds tagad ir kā treneris.
Un tas nav tikai attiecībā uz Prūsi, bet uz visiem sporta veidiem.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-22 12:35, pirms 6 gadiem
KristsT rakstīja: Ir pilnīgi vienalga, kāds Prūsis ir bijis iepriekš kā sportists, šobrīd viņš ir jāvērtē tikai pēc tā, kāds tagad ir kā treneris.
Un tas nav tikai attiecībā uz Prūsi, bet uz visiem sporta veidiem.
Nu tur tas galīgi nav viena Prūša nopelns. Domāju, ka tur vienkārši tagad ir salikusies laba komanda, kur tieši šie cilvēki kopā strādā ļoti labi. Ekmanis viens no centrālām figūrām, Prūsis, droši vien Ozols un tad vēl daudz citi.
Bet ja ir bijuši/ir konflikti ar Skrastiņu, Lodziņu, Miņinu, tad blefs tas noteikti nav un tam ir reāls pamats un ne jau tikai no šo, nupat nosaukto puses. Domāju, ka federācija nepērk BTC bobus, bet izvēlas fričus arī tieši šī iemesla dēļ - nav tur savstarpējas sadarbības un sapratnes. Bet Kanāda tai pat laikā ar BTC var paņemt zeltu.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-22 12:44, pirms 6 gadiem
boleks rakstīja: Nu tur tas galīgi nav viena Prūša nopelns. Domāju, ka tur vienkārši tagad ir salikusies laba komanda, kur tieši šie cilvēki kopā strādā ļoti labi. Ekmanis viens no centrālām figūrām, Prūsis, droši vien Ozols un tad vēl daudz citi.
Bet ja ir bijuši/ir konflikti ar Skrastiņu, Lodziņu, Miņinu, tad blefs tas noteikti nav un tam ir reāls pamats un ne jau tikai no šo, nupat nosaukto puses. Domāju, ka federācija nepērk BTC bobus, bet izvēlas fričus arī tieši šī iemesla dēļ - nav tur savstarpējas sadarbības un sapratnes. Bet Kanāda tai pat laikā ar BTC var paņemt zeltu.
Kibermanis brauca ar BTC

     [+] [-]

, 2018-02-22 12:47, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Nez kāda ir motivācija strādāt ar Polijas komandu? Nauda? Diez vai Polijas bobslejā ir daudz naudas it sevišķi tad ja Tavai komandai jau gadiem nav nekādi panākumi. Ja arī ir daudz naudas tad pašreizējie Polijas bobsleja dzīves organizētāji galīgi neprot šo naudu lietderīgi izmantot.
Lutijs šosezon karjeras rekordu sasniedza-9.V

  +1 [+] [-]

, 2018-02-22 13:47, pirms 6 gadiem
Jigsaw11:10
sandis444444 rakstīja: Nez kāda ir motivācija strādāt ar Polijas komandu? Nauda? Diez vai Polijas bobslejā ir daudz naudas it sevišķi tad ja Tavai komandai jau gadiem nav nekādi panākumi. Ja arī ir daudz naudas tad pašreizējie Polijas bobsleja dzīves organizētāji galīgi neprot šo naudu lietderīgi izmantot.
Nav jau daudz citu, kas ņemtu Miņinu. Un Latvija jau nu tiešām nespēj maksāt tik cik Polija

Nestāsti man ka LBSF ir tik nabadzīga kā Tu to mēģini pasniegt!

  -2 [+] [-]

, 2018-02-22 13:49, pirms 6 gadiem
ice F-1pirms 59 min.
sandis444444 rakstīja: Nez kāda ir motivācija strādāt ar Polijas komandu? Nauda? Diez vai Polijas bobslejā ir daudz naudas it sevišķi tad ja Tavai komandai jau gadiem nav nekādi panākumi. Ja arī ir daudz naudas tad pašreizējie Polijas bobsleja dzīves organizētāji galīgi neprot šo naudu lietderīgi izmantot.
Lutijs šosezon karjeras rekordu sasniedza-9.V

Super - 9 vieta - es jau neko nesaku, ļoti labi, bet tas arī viss uz ko viņš spējīgs, tie ir viņa griesti, ja neko nemainīs un viss paliks kā ir tad tādas 9 vietas arī būs Polijas vieta un visticamāk ka tā arī būs.

     [+] [-]

, 2018-02-22 13:50, pirms 6 gadiem
boleksstundu atpakaļ
KristsT rakstīja: Ir pilnīgi vienalga, kāds Prūsis ir bijis iepriekš kā sportists, šobrīd viņš ir jāvērtē tikai pēc tā, kāds tagad ir kā treneris.
Un tas nav tikai attiecībā uz Prūsi, bet uz visiem sporta veidiem.
Nu tur tas galīgi nav viena Prūša nopelns. Domāju, ka tur vienkārši tagad ir salikusies laba komanda, kur tieši šie cilvēki kopā strādā ļoti labi. Ekmanis viens no centrālām figūrām, Prūsis, droši vien Ozols un tad vēl daudz citi.
Bet ja ir bijuši/ir konflikti ar Skrastiņu, Lodziņu, Miņinu, tad blefs tas noteikti nav un tam ir reāls pamats un ne jau tikai no šo, nupat nosaukto puses. Domāju, ka federācija nepērk BTC bobus, bet izvēlas fričus arī tieši šī iemesla dēļ - nav tur savstarpējas sadarbības un sapratnes. Bet Kanāda tai pat laikā ar BTC var paņemt zeltu.

Latvijas izlase brauc ar friču bobiem?

     [+] [-]

, 2018-02-22 13:52, pirms 6 gadiem
boleksstundu atpakaļ
KristsT rakstīja: Ir pilnīgi vienalga, kāds Prūsis ir bijis iepriekš kā sportists, šobrīd viņš ir jāvērtē tikai pēc tā, kāds tagad ir kā treneris.
Un tas nav tikai attiecībā uz Prūsi, bet uz visiem sporta veidiem.
Nu tur tas galīgi nav viena Prūša nopelns. Domāju, ka tur vienkārši tagad ir salikusies laba komanda, kur tieši šie cilvēki kopā strādā ļoti labi. Ekmanis viens no centrālām figūrām, Prūsis, droši vien Ozols un tad vēl daudz citi.
Bet ja ir bijuši/ir konflikti ar Skrastiņu, Lodziņu, Miņinu, tad blefs tas noteikti nav un tam ir reāls pamats un ne jau tikai no šo, nupat nosaukto puses. Domāju, ka federācija nepērk BTC bobus, bet izvēlas fričus arī tieši šī iemesla dēļ - nav tur savstarpējas sadarbības un sapratnes. Bet Kanāda tai pat laikā ar BTC var paņemt zeltu.

Bet vai tad galvenais treneris nav tas kas veido savu komandu?

  +5 [+] [-]

, 2018-02-22 14:16, pirms 6 gadiem
fire rakstīja: Dartele nestāsti pasakas. Ja Tu nezini kas un kā tur reāli bija nestāsti. Viduvējs braucējs haha kā tad...viņs kā braucējs un stūmējs bija labāks nekā prūsis jēlkad bija. Otrs prūsis neko neizglāba, bet ja esi vecis un atbildi par vārdiem ok. Nākamās 6 Tavas algas skaitam manā kontā, sev vari 10% paturēt. Paskatīšos cik labi par vārdiem atbildi. Ja ne tajā laikā Miņina paša sponsori, ko meklēja viņš pats ne komanda, ne menedžeri ne federācija, tad tajā laikā nebautu ne bobu (kurus lietoja vēl pēc tam) savu Miņka savāca. Ne slidu, ar kurām brauca visa LV izlase. PAT transporta komandai nebūtu ja to neapmaksātu Miņka sponsors tad. Nemaz nerunājot par prūsi kurš kad pats startēja un pēc traumas netrenējās ar komandu, trenerim lika mīksto un trenējās pēc ind.progas. Kad tā trenēties atļāvās Miņins tad bija lielais skandāls. Sandia ir bijis un būs divkosis. Kurš uzskata ka citiem var likt virsū, bet kad kāds dod pretī tā kviec kā kauts sivēns.
Un tagad pasaki kādus sū vārīja Miņins.
Jeb uzskati ka šāda sanda rīcība glāba bobsleju? Piebildīšu, ka Janka ar visām traumām staurēja un stauma bobu labāk nekā prūsis būdams pilnībā vesels. Ir par ko padomāt. Un kad os Janku izoperēja komanda bija ar viņu un atbalstīja a prūsis d virsū (tā glābj bobsleju), nopietni? Parunā ar čaļiem kuri bija Janka komandā, uzzināsi šo to interesantu. Jā Janka nebija saldais ēdiens, bet viņš vija cīnītājs, kāds prūsis nekad nebija! P.S. kad prūsim lielo čunguru deva lembis un V nafta, tad bobu taisīja un slidas tikai viņam UN NEVIENAM tās nedeva un komandai labums netika. Paprasi Gūtam. Un tagad uzdod sev jautājumu, prūsis nav divkosis?
Te nav runa par to kāds Prūsis bija kā sportists, bet par to kādi panākumi viņam ir kā trenerim. Miņins ar savu slimību Vankūverā apdraudēja visu četrinieku (ieskaitot Melbārdi, kurš toreiz dabūja smadzeņu satricinājumu), kas nebija "īsta vīra" rīcība, protams, jaunības maksimālismā visi bija gatavi riskēt, kā nekā OS. Bet nu nebūtu bijušas 3 komandas Latvijai pat, ja Miņins būtu palicis, tas būtu tikai bremzējis jauno attīstību. Prūsis var patikt, var nepatikt, bet rezultāti runā paši par sevi. Protams, nezinu visu virtuvi, bet neviens cilvēks nekad nespēs visiem izpatikt.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-22 15:40, pirms 6 gadiem
sandis444444 rakstīja: Nez kāda ir motivācija strādāt ar Polijas komandu? Nauda? Diez vai Polijas bobslejā ir daudz naudas it sevišķi tad ja Tavai komandai jau gadiem nav nekādi panākumi. Ja arī ir daudz naudas tad pašreizējie Polijas bobsleja dzīves organizētāji galīgi neprot šo naudu lietderīgi izmantot.
Nedomāju, ka uz Miņinu kā, galveno bobu treneri, stāv rindā visas bobsleja lielvalstis. Tajā pat laikā viņš ir pietiekami zinošs, lai strādātu ar 2. ešalona valstīm, pie kurām pieder arī Polija. Un gan jau poļiem nauda ir - šaubos, ka Miņins tiek finansiāli apdalīts.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-22 16:35, pirms 6 gadiem
tjipa raksts par miņina viedokli, bet komentāros tik par prūsi, tik par prūsi.
kaut ko jau prūsis dara pareizi, ja jau izraisa tāādas emocija

     [+] [-]

, 2018-02-22 18:04, pirms 6 gadiem
Skatos ka mums bobslejā jauns pasaku meistars ar pseidonīmu - fire.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-22 18:20, pirms 6 gadiem
Pēc Dienvidkorejas laikraksta Šuņhui Čhai esot veikti precīzi 473 braucieni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja