Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Kanādietes noliek čempionu pilnvaras, Dienvidkorejas kērlingistes dominē

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Kanādietes noliek čempionu pilnvaras, Dienvidkorejas kērlingistes dominē
Lielbritānija izdzēsa Kanādas izredzes uz pusfinālu
Foto: Reuters/Scanpix

Ar divām spēļu kārtām noslēdzies olimpiskais kērlinga pamatturnīrs sievietēm. Pusfinālā nespēja iekļūt olimpiskās čempiones kanādietes, bet par medaļām turpinās cīņu Dienvidkoreja, Zviedrija, Lielbritānija un Japāna.

11. kārta

Ja Kanāda vēl gribēja izglābties no neiekļūšanas pusfinālā, tad pēdējās divās spēlēs vajadzēja izcīnīt uzvaras. Šajā kārtā viņām pretī stājās Lielbritānija, kam uzvara pār Kanādu atnestu vietu pusfinālā. Britu kērlingistes paņēma punktu pirmajā endā, bet zaudēja otro un trešo. Otrajā endā kanādietes neizmantoja lielisku iespēju gūt trīs punktus, bet atkal slikts metiens Reičelai Homanai, kas daudzos svarīgos brīžos iegāzusi savu komandu. Divi punkti gan Kanādai palika. Trešajā endā kanādietes dominēja, britu kērlingistēm nespējot izsist trīs akmeņus no mājas. Ar pēdējo akmeni Lielbritānija varēja paņemt vismaz punktu, bet akmens tomēr aizslīdēja par tālu, Kanādai nozogot punktu (3:1).

Turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi, bet rezultatīvāk savus pēdējā akmens endus nospēlēja Lielbritānija, 10. endā spējot izraut uzvaru. Britu sportistes mājas centrā turēja četrus akmeņus, bet kanādietes izsita tikai divus no tiem. Pēdējais Homandas raidītais akmens nesasniedza mērķi, Lielbritānijai šajā mačā esot pārākai ar 6:5 un garantējot vietu pusfinālā. Tikmēr olimpiskās čempiones kanādietes ar šo zaudējumu nolika olimpisko čempionu pilnvaras.

Citā spēlē savu dominanci parādīja Dienvidkoreja, kas ar 11:2 sagrāva olimpiskās atlētes no Krievijas. Vietu pusfinālā garantēja arī Zviedrijas izlase, kas ar 8:4 pārspēja Ķīnu, bet Šveice sagādāja kārtējo zaudējumu Dānijai - 6:4.

12. kārta

Vīru turnīrā ASV kērlingisti pēdējā kārtā izrāva vietu pusfinālā. Arī dāmas pretendēja vismaz uz pārspēli, bet bija jāspēlē pret spēcīgo Zviedriju. Neskatoties uz jau garantēto vietu pusfinālā, Zviedrija sāka spēli ar trīs gūtiem punktiem. ASV visu spēli atspēlējās, pēc devītā enda panākot neizšķirtu (6:6). Viss izšķīrās 10. endā, kurā ASV vajadzēja zagt punktu. Zviedrietes ne uz brīdi šādu iespēju nepieļāva, beigās paņemot trīs punktus un izdzēšot ASV cerības - 9:6.

Tas nāca par labu Japānas kērlingistēm, kuras savā pēdējā mačā jau pēc četriem endiem bija ar 1:6 iedzinējos pret Šveici, beigās zaudējot ar 4:8. Tas gan japānietēm neliedza ieņemt ceturto vietu turnīra tabulā un kā pēdējai iekļūt pusfinālā. Kanāda olimpisko turnīru noslēdza ar spraigu cīņu pret olimpiskajām atlētēm no Krievijas, izraujot uzvaru ar nozagtu punktu 10. endā (9:8). Tikmēr Dienvidkoreja sakāva arī Dāniju ar 9:3.

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs sievietēm, 11. un 12. kārta

SpēleRezultāts
Dienvidkoreja-OAR11:2
Zviedrija-Ķīna8:4
Šveice-Dānija6:4
Kanāda-Lielbritānija5:6
Zviedrija-ASV9:6
Šveice-Japāna8:4
OAR-Kanāda8:9
Dienvidkoreja-Dānija9:3

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs sievietēm

VietaKomandaUZ
1.Dienvidkoreja81
2.Zviedrija72
3.Lielbritānija63
4.Japāna54
5.Ķīna45
6.Kanāda45
7.Šveice45
8.ASV45
9.OAR27
10.Dānija18