Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Dienvidkoreja pārņem vadību, Zviedrijas kērlingistēm divi zaudējumi

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Dienvidkoreja pārņem vadību, Zviedrijas kērlingistēm divi zaudējumi
Dienvidkorejas izlase
Foto: AP/Scanpix

Spraigas cīņas turpinās olimpiskajā kērlinga turnīrā sievietēm. Par līderēm šodien kļuva Dienvidkorejas kērlingistes, bet viņām seko Japāna un Zviedrija, kas šodien pamanījās piedzīvot divus zaudējumus.

8. kārta

Šajā kārtā pirmo zaudējumu Zviedrijai centās sagādāt Dienvidkorejas kērlingistes. Pēc līdzīgi aizvadītiem pirmajiem trīs endiem pārliecinošāku vadību ieguva Dienvidkorejas kērlingistes. Pirms sava pirmspēdējā akmens izspēles zviedrietes varēja nozagt punktu, be tad nevēlami izista savu akmeni no mājas centra. Korejietes atbildēja ar precīzu metienu, bet zviedrietes vienkārši atdeva divus punktus Dienvidkorejai (3:1).

Cerības atspēlēties nenesa vēlamo rezultātu, jo sestajā endā zviedrietes principā tika noliktas fakta priekšā. Pēdējais metiens neizsita pretinieču akmeni, kas Dienvidkorejai deva iespēju pat paņemt trīs punktus, bet izsistais pretinieču akmens aizķēra Dienvidkorejas akmeni. Tāpat divi punkti un 5:2 vadība. Arī turpinājumā uz Zviedrijas punktu Dienvidkoreja atbildēja ar diviem, rezultāta starpībai pieaugot līdz četriem punktiem. Pēdējos divos endos gūtie trīs punkti neļāva Zviedrijai izbēgt no pirmā zaudējuma turnīrā, Dienvidkorejai saglabājot labas izredzes uz vietu pusfinālā - 7:6.

Tikmēr pakaļdzīšanos, lai iekļūtu pusfinālā, turpina Kanādas izlase, kas septiņos endos ar 8:3 pārspēja Japānas kērlingistes. Citā spēlē ASV spēja pieveikt Dāniju ar 7:6, bet Šveice septiņos endos izrēķinājās ar olimpiskajām atlētēm no Krievijas - 11:2.

9. kārta

Šajā kārtā Zviedrija piedzīvoja otro zaudējumu šodien. Zviedrietes labi sāka spēli pret Japānu, ceturtajā endā nozogot punktu, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 2:1. Cīņa ritēja līdzīgi, bet astotajā endā zviedrietes vēlreiz nozaga punktu, sperot platu soli pretī uzvarai (4:2). Rezultatīvākais ends bija devītais, kurā Japāna izlīdzināja rezultātu. Viss izšķīrās 10. endā, kurā zviedrietēm ar pēdējo akmeni vajadzēja ņemt uzvaru mačā, bet akmens pēc sadursmes ar Japānas akmeni aizslīdēja par tālu, tuvāk mājas centram paliekot Japānas otram akmenim. Līdz ar to Japāna izrāva uzvaru ar rezultātu 5:4.

Līdzīgu spēli aizvadīja arī Lielbritānijas un Šveices kērlingistes. Britu sportistes sāka spēli ar diviem punktiem, iedzinējos nonākot vien devītajā endā, kad ar 7:6 vadību pārņēma Šveice. Pēdējā endā Lielbritānijas spēlēja ar daudziem akmeņiem mājā. Viens punkts bija drošs, bet otrs akmens bija tikai par pāris centimetriem tuvāks nekā Šveices akmens, ļaujot izcīnīt uzvaru ar 8:7.

Otro uzvaru šodien izcīnīja ASV, kas pārspēja Ķīnu ar 10:4, bet olimpiskās atlētes no Krievijas nosargāja uzvaru pār Dāniju - 8:7.

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs sievietēm, 8. un 9. kārta

SpēleRez./Laiks
ASV-Dānija7:6
Japāna-Kanāda3:8
Zviedrija-Dienvidkoreja6:7
OAR-Šveice2:11
Lielbritānija-Šveice8:7
Dānija-OAR7:8
Ķīna-ASV4:10
Japāna-Zviedrija5:4

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, kērlinga turnīrs sievietēm

VietaKomandaUZ
1.Dienvidkoreja51
2.Japāna52
2.Zviedrija52
4.Lielbritānija43
4.ASV43
6.Kanāda33
7.Ķīna34
8.OAR25
8.Šveice25
10.Dānija16