Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2889, Did:0, useCase: 3

Bez pārsteigumiem, par zeltu hokejā cīnīsies Kanādas un ASV hokejistes

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Bez pārsteigumiem, par zeltu hokejā cīnīsies Kanādas un ASV hokejistes
Natālija Spūnere
Foto: AFP/Scanpix

Olimpiskajās hokeja turnīrā sievietēm aizvadītas abas pusfināla spēles. Bez pārsteigumiem tajās uzvaru svinēja ASV un Kanādas izlase, kas attiecīgi pārspēja Somiju un Krievijas olimpiešu komandu.

ASV - Somija

Abas komandas tikās pirmajā A grupas spēlē, kurā Somija guva pirmos vārtus, bet ASV galu galā izcīnīja uzvaru ar 3:1. Bija skaidrs, ka ASV izlase ir ieskrējusies un bija gatava darīt visu, lai iekļūtu kārotajā finālā.

Spēles sākumā somietes vēl centās pastāvīgi uzbrukt, bet trešajā minūtē nonāca iedzinēju lomā. Somietes pārāk lēni atgriezās aizsardzībā, nokavējot Gigi Mārvinas ierāvienu vārtu priekšā, kur viņa saņēma piespēli no aizvārtes (1:0). Minūti vēlāk Somija nopelnīja vairākumu, bet, pat nostājoties zonā, nespēja izpildīt vairāk par trīs piespēlēm. Pēc pusotras minūtes noraidījums izbeidza Somijas vairākumu, bet arī ASV palika tukšā. Rezultāts mainījās nepilnas divas minūtes pirms pirmā perioda beigām, kad Dani Kameranezi pārtvēra piespēli Somijas zonā un ar lielisku metienu augšējā stūrī dubultoja ASV pārsvaru - 2:0.

Otrajā periodā ASV izlase turpināja vairāk kontrolēt ripu, bet somietes labi aizsargājās. Trieciens sekoja perioda vidū, kad īsā laikā tika nopelnīti divi noraidījumi, kas ASV bija tieši laikā. ASV hokejistes piespieda pretinieces ļoti tuvu saviem vārtiem, līdz sagrāva pretinieču pretestību, panākot 3:0. ASV turpināja vairākumu ar vienas spēlētājas pārsvaru, pēc pus minūtes gūstot arī ceturtos vārtus. Ar to jau varēja noprast, ka mača liktenis ir pilnībā izšķirts.

Perioda izskaņā somietes turpināja noraidīties, bet ASV savu vairākumu realizēja trešā perioda sākumā, kad Kameranezi tika atstāta brīva zonas centrā pretī vārtiem, saņēma piespēli un atkal veica lielisku metienu, raidot ripu zem vārtu pārliktņa. Somija tā arī netika pie goda vārtiem, ASV pārliecinoši iesoļojot finālā - 5:0.

ASV – Somija 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Vārti: 02:25 Mārvina (Dugana, Pīlkija) 1:0, 18:38 Kameranezi 2:0, 33:21 Lamoru-Deividsnona (Panīka, Kameranezi) 3:0, 33:55 Naita (Morina, Koina) 4:0, 40:45 Kameranezi (Branta, Kesela) 5:0.
Metieni: 38-14
Soda minūtes: 6-12
Vārtsargi: Medija Rūnija - Nora Ratija

Kanāda - OAR

Kanādietes šajā duelī bija viennozīmīgas favorītes, kuras arī abu komandu pirmajā tikšanās reizē bija pārliecinoši labākas. Šveicei bija iespēja olimpiskās atlētes no Krievijas izspiest no kārotā pusfināla, bet nespēja realizēt momentus krievietēm ļāva turpināt cīņu par medaļām.

Kanādietēm nevajadzēja daudz laika, lai atklātu rezultātu. Nepagāja divas minūtes, kad pie borta izcīnītā ripa no aizvārtes tika adresēta Dženiferai Veikfīldai, kura pirmo reizi pārspēja Valēriju Tarakanovu (1:0). Kanāda savā pirmajā vairākumā nespēja neko izveidot, bet perioda pirmajā pusē krievietēm vispār neizdevās izveidot nevienu momentu. Perioda 12. minūtē krievietes neizmantoja lielisku iespēju panākt izlīdzinājumu, kad neizdevās atlēkušo ripu ieraidīt tukšos pretinieču vārtos. Kanādietes pēc tam nerealizēja vēl vienu vairākumu, pēc pirmā perioda saglabājot minimālu pārsvaru.

Otro periodu ar lielisku uzbrukumu sāka kanādietes, bet pēc izspēles nespēja gūt vārtus. Ko neizdevās paveikt pirmajā minūtē, to izdevās ceturtajā, lielisku metienu ar nūjas neērto pusi no zonas vidus izdarot Marijai-Filipai Pulēnai (2:0). Pēc 20 sekundēm viņa devās uz noraidīto soliņa. Kanādietes neļāva pretiniecēm pat ieiet zonā, dominējot laukumā. Turpinājumā krievietes ļoti labi aizstāvējās, neļaujot Kanādas izlasei palielināt pārsvaru. Tas arī nenotika, pēc 40 spēlētām minūtēm rezultātam paliekot 2:0.

Trešā perioda sākumā Kanādas izlase izšķīra mača likteni. Pēc divām spēlētām minūtēm savus otros vārtus guva Veikfīlda, bet vēl pēc pus minūtes Emīlija Klārka guva arī ceturtos vārtus. Kanādietes turpināja spēlēt līmenī, nedomājot dot pretiniecēm daudz iespējas. Nepilnas sešas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc cīņas pie vārtiem Kanāda realizēja vairākumu, uzstādot pirmās spēles rezultātu (5:0). Atlikušajā laikā nekas nemainījās, Kanādai paredzami sasniedzot olimpisko spēļu finālu, kur to jau gaida ASV.

Kanāda – OAR 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)
Vārti: 01:50 Veikfīlda (Spūnere, Tērnbula) 1:0, 23:10 Pulēna (Daosta) 2:0, 41:59 Veikfīlda (Fortino, Tērnbula) 3:0, 42:30 Klārka (Seisija, Maikelsone) 4:0, 54:08 Rebeka Džonstone (Daosta, Irvina) 5:0.
Metieni: 47-14
Soda minūtes: 4-16
Vārtsargi: Šenona Szabadosa - Valērija Tarakanova (42:30 Nadježda Aleksandrova)

Phjončhanas ziemas olimpiskās spēles, hokeja turnīrs sievietēm

DatumsLaiksSpēleRezultāts
17. februāris5:10OAR – Šveice6:2
17. februāris9:40Somija – Zviedrija7:2
18. februāris5:10Šveice – Koreja2:0
18. februāris9:40Zviedrija – Japāna1:2
19. februāris6:10ASV – Somija5:0
19. februāris14:10Kanāda - OAR5:0
20. februāris5:10Zviedrija - Koreja
20. februāris9:40Šveice - Japāna
21. februāris9:40Somija - OAR
22. februāris6:10ASV - Kanāda